Wielcy inteligenci, dlaczego czepiacie się akurat Walentynek, złamane serduszka macie? Dlaczego nie ponarzekacie na Dzień Matki?
Istnieje coś takiego jak tradycja - jeśli nie chcecie, to nie musicie jej się trzymać, tak samo jak nie musicie żreć karpia na Wigilię i malować jajek na Wielkanoc.
A w tym, że na Walentynkach zarabia się kupę forsy, nie widzę nic złego.
Cytat:
żadna tradycja, walentynki to święto z importu.
To już jest tradycja.
Obyłoby się już bez obrazy osób mających negatywne zdanie na temat walentynek.
Powtórzyłaś tradycja kilka razy potwierdzając jedynie swoje ograniczenie i brak wiedzy na ten temat.Noc Kupały-to jest tradycyjne polskie święto.Walentynki to ot taki komercyjny chwyt ,który przybył do nas z Wielkiej Brytani.Więc zanim będziesz rozwodzić się nad znaczeniem tradycyjnym świąt,poczytaj o ich historii.Tradycyjnie to polskie walentynki powinnaś obchodzić właśnie w nocy z 21/22 czerwca.
Także i to,że ktoś nie obchodzi walentynek nie świadczy o tym,że ma złamane serca.Po prostu,czy dla okazania czułości oraz miłości drugiej osobie potrzebne są specjalne gadżety ,a tym bardziej data w kalendarzu ?
Owszem miło jest w ten dzień oderwać się od rzeczywistości,od codziennego biegu i spędzić mile czas,jedynie ,czy potrzebny jest do tego specjalny dzień..
A tak po za tym to dość sympatyczne święto ,o ile omijamy ten cały komercyjny syf.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie mam nic naprzeciwko temu świętu.
Miło by było jeszcze, gdyby w moim życiu różniło się ono od innych dni w roku.
No ale trudno. Lubię oglądać te wszystkie śliczne rzeczy na wystawach.
Marzę co roku, że w moim życiu coś się wydarzy, że dostanę walentynkę od niego (zwykle co roku był jakiś ON). Nigdy nic się nie zdarzało, lecz nadzieja mnie nie opuszcza.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Ja osobiście też jakoś tego bardzo mocno nie obchodzę, ale myślę, że wyskoczymy gdzieś z dziewczyną. To jest chyba dobra okazja by oderwać się od codzienności i sprawić sobie wzajemnie jakąś niespodziankę. Wiadomo można to zrobić w każdy inny dzień, ale w walentynki można również.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum