Hah.. smieszne co niektórzy tutaj piszą. Nie będzie żadnego konca świata na tej dacie skonczył się kalendarz majów po co mieli go przedłużać jak i tak wiedzieli że do tej pory ich cywilizacja wyginie. Zaczyna sie era wodnika (nie jestem tego pewny). Co do przebiegunowania ziemi. Ziemia nie może sie zatrzymac w ciagu 4 lat i nagle sie zaczac kręcic w droga strone na taką akcje potrzeba setki tysięcy lat. Więc żadnego konca świata nie bedzie.. wiekszą role odgrywa tutaj polityka wszystko się nakręca nie jeden sie posrał w gacie z takiego powodu i zmienił wiare w której mówią o wlasnie takim koncu świata.. Jak było w 2000 roku? tez miał być też było ostro nakręcane ludzie z innych wiar stali na ulicach z ulotkami i rozdawali informacje o koncu świata żeby tylko przejść do ich wiary. I będzie co raz gorzej bo świat idzie do przodu teraz takie wiary mają swoich wszędzie za 10lat też bedzie jakiś koniec świata i bedzie o nim jeszcze głośniej.
Wysłany: 2010-04-06, 22:35
Wiele razy przepowiadali już koniec świata i żadna przepowiednia się nie sprawdziła, prędzej ludzie pozabijają się nawzajem, przez liczne wojny i ataki terrorystyczne.
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
Aj chciałem błysnąć znajomością poezji i napisać metaforycznie, niestety zostałem niezrozumiany =) Chciałem nawiązać do jednej z interpretacji Piosenki o końcu świata Miłosza ale nie wyszło.
Koniec świata jako koniec tego tutaj, tego etapu. (dla każdego indywidualnie)
Chodzi o teorię superstrun? Z tego co wiem jest jeszcze niekompletna i zachowywałbym jeszcze do niej dystans.
_________________ Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.
Mój kalendarz kończy się co roku a jakoś końca świata nie ma :<
tak, ale twój nie jest starożytny! xddd
koniec świata, a koniec ludzkości to 2 zupełnie różne rzeczy, koniec świata nastąpi za jakieś 5mld lat najpóźniej, a koniec ludzkości może nie nastąpić przez kolejne 10mld lat
a nawet jak ludzkość wyginie w wyniku np zmienienia orbity ziemskiej to świat nadal będzie istniał
_________________ "Raise your swords up high!
See the black birds fly!
Let them hear your rage!
Show no fear!
ATAAAAAAAAACK!" - Amon Amarth
Chodzi o teorię superstrun? Z tego co wiem jest jeszcze niekompletna i zachowywałbym jeszcze do niej dystans.
Oczywiscie, lecz nie mozna wykluczyc jej istnienia.
Cytat:
Aj chciałem błysnąć znajomością poezji i napisać metaforycznie, niestety zostałem niezrozumiany =) Chciałem nawiązać do jednej z interpretacji Piosenki o końcu świata Miłosza ale nie wyszło.
Oj, niestety tutaj piszemy zwyklym potocznym jezykiem, metafory takie sa niedostepne dla zwyklych prostych, forumowych umyslow. Nie zmienia to faktu, ze mam do tych slow zastrzezenia.
_________________ Zacznę od tego, czego nie ma. Nie ma wspólnego dyskursu.
Potem pomyślałem 'pier****!" i przeleżałem cały miesiąc...ćpałem, oglądałem telewizję, lizałem rany. Było fajnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum