Napisałem to w innym temacie lecz mi go usunięto więc kopiuję tu swoje pytanie bo napisano mi żebym tu wszystkie moje pytania zadał :)
A więc :
Co myślicie o dacie " 21.12.2012 " podobnie tego dnia ma być koniec świata, i wszystkie rzeczy jakich się doczytałem na to wskazują. a czy wy wierzycie w tę datę, ludzie od milionów lat zadają sobie pytanie jaka jest nasza przyszłość, ludzie szukali odpowiedzi, czyżby ją znaleźli ?
Wiele dat było wskazujących datę końca świata, a wszystkie wynikały z różnych przepowiedni a ta data ma inną historię !
Co wskazuję na koniec świata :
Czy to że w w tym roku, miesiącu i dniu ma się zmienić biegunowość ziemi ?
Czy morze że w tym roku,miesiącu i dniu kończy się kalendarz wielkiej cywilizacji zwanych Majowie który był podzielony na wielkie ery, a piąta era kończy się właśnie tego dnia, ta cywilizacja była wielkimi astronomami czyżby poznali datę końca świata czy ma to jakieś połączenie z biegunowością ziemi ?
Słyszałem także że że takie zdarzenia mają miejsce raz na 11 500 lat, a czy ma to coś wspólnego z tym że podobno właśnie od dnia 21.12.2012 11 500 lat do tyły miał miejsce biblijny potop ?
A morze ludzkość przejdzie tego dnia w inny stopień ewolucji ?
Dlaczego ten niby koniec świata ma trwać 3 dni ?
Wiele jest tego i za dużo by pisać aby podać wszystkie różne wydarzenie, lecz dlaczego wszystkie wskazują na tę datę ?
Chciał bym poznać wasze zdanie proszę wypowiedzcie się co wy na ten temat myślicie !
Pomóżcie nam rozwiązać ten problem, chociaż ja uważam że ten problem zostanie rozwiązany w 2012 roku !
Pozdrawiam :)
Czy morze że w tym roku,miesiącu i dniu kończy się kalendarz wielkiej cywilizacji zwanych Majowie który był podzielony na wielkie ery, a piąta era kończy się właśnie tego dnia, ta cywilizacja była wielkimi astronomami czyżby poznali datę końca świata czy ma to jakieś połączenie z biegunowością ziemi ?
slyszalam ze u nich te lata jakos tak wypadaly ze u nich rok to tak jak u nas 4 lata takze mamy jeszcze duuuuuzo czasu
Apokalipso15 napisał/a:
bo 3 dni później jest wigila-chociaz o tym nie slyszalam
w kazdym razie ja mam nadzieje ze konca swiata nie bedzie poki co...mam troche planow jeszcze na zycie:( nie chce tak mlodo umrzec.....
_________________ ...No one else can touch me like the way you do, nothing seems to hurt me when I am close to you...
Wiele jest tego i za dużo by pisać aby podać wszystkie różne wydarzenie, lecz dlaczego wszystkie wskazują na tę datę ?
jakie do cholery wydarzenia? koniec kalendarza... też mi coś, poza tym MAJOWIE WCIĄŻ ŻYJĄ i mówią, że nic nie wiedzą o żadnym końcu. To jest zwykły wymysł białych idiotów.
Cytat:
co za idiota to wymyślił? przecież naukowcy zgodnie twierdzą, że ziemia zmienia bieguny co jakiś losowy, niemożliwy do przewidzenia okres czasu...
Cytat:
Pomóżcie nam rozwiązać ten problem, chociaż ja uażam że ten problem zostanie rozwiązany w 2012 roku !
nie widzę problemu
Cytat:
ta cywilizacja była wielkimi astronomami
my jesteśmy duuuużo większymi...
Cytat:
nie prawda bo 666!
co do przebiegunowania... co z tego, że w jego wyniku możemy stracić magnetosferę na jakiś czas? oprócz niej mamy jeszcze atmosferę ^^
[ Dodano: 2010-07-29, 20:09 ]
Cytat:
slyszalam ze u nich te lata jakos tak wypadaly ze u nich rok to tak jak u nas 4 lata takze mamy jeszcze duuuuuzo czasu
_________________ "Raise your swords up high!
See the black birds fly!
Let them hear your rage!
Show no fear!
ATAAAAAAAAACK!" - Amon Amarth
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-07-29, 19:45
Nie przejmuje się tym. Miało być już kilka końców świata, jakoś jeszcze go nie było ;o.
Pewnie 21 grudnia wstaniecie z wyrka, a po dniu spędzonym na czytaniem niusów w necie czy coś się rzeczywiście stało, stwierdzicie 'o! jednak go nie było' i pójdziecie spać.
_________________ Wanna live a life like you somehow,
Wanna make your sacrifice worthwhile.
Pewnie 21 grudnia wstaniecie z wyrka, a po dniu spędzonym na czytaniem niusów w necie czy coś się rzeczywiście stało, stwierdzicie 'o! jednak go nie było' i pójdziecie spać.
oby tak było....bo się boje
_________________ ...No one else can touch me like the way you do, nothing seems to hurt me when I am close to you...
Kalendarz majów ma 12 cykli i nieby 12 konczy sie w 2012 roku natomiast nie jest powiedziane ze cykl ten nie moze rozpocząś sie od nowa. Nie wiadomo kiedy sie on zaczyna- jakis nienormalny naukowiec wymyślił początek kalendarza i całą tą teorie. Wejdz na enigma.pl i poszukaj tam gdzies jest to objaśnione:)
Nie przejmowałabym się kalendarzem, którego nawet nie da się odczytać
_________________ Rozmawiając z wieloma osobami nie mogę się doczekać kiedy się wreszcie zamkną. Jak np zamknij się. Jesteś kretynem. Nie mam nic do powiedzenia, wiesz?
Imię: Adam
Wysłany: 2010-07-29, 22:41
Po 1 nieznasz dnia ani godziny po 2 nie pozwolę sobie żeby ktoś mi moje najlepsze lata życia zepsuć najwyżej pójdę i powiem mu ty putin jak ty dzisiaj skonczysz mi świat to obiecuje ze jutro moja ekipa cie dorwie a jak to zrobią to ze strachu zaczniesz przepraszać za zabory. Skończyć świat mogą dopiero jak ja im pozwolę czyli nie w przeciągu 1000 lat. Więc nie macie o co sie martwić.
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
Moja sąsiadka dosłownie dostała jakiejś mani ostrzegania innych przed nadchodzącym końcem świata Chodzi tutaj o trzecią tajemnicę fatimską...Wg niej koniec świata ma nastąpić między 1956, a 2012 r.(jeśli się mylę, to przepraszam), poprzedzony ma być licznymi katastrofami...Sama podchodzę do tego z pewnym dystansem, ponieważ z innych źródeł, np.Kościoła nie słyszy się ostrzeżeń tego typu...
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-07-30, 02:33
N/t 2012 nie mam zdania... Jakoś tak, nie wiem. Co do ogólnego 'końca świata' to głupoty pieprzycie... Jeśli ma już być koniec to naszej cywilizacji, a nie świata. Zresztą co rozumieć poprzez słowo 'świat'? Jeśli nasze życie - to tak zginiemy kiedyś na pewno, jeśli naszą planetę - to pewnie kiedyś też, ale będzie to trwało miliony lat, więc na pewno nie za 2 lata, jeśli cały wszechświat - nie sądzę - skutki jego powstania dalej są odczuwalne, sama ziemia ma 4,6 mld lat - więc nie sądzę, żeby wszechświat kiedykolwiek mógł 'zginąć'. Powtarzam - zginie tylko nasza cywilizacja, a i tak narodzą się kolejne, może jakieś potworki ^^
_________________ Jeśli uwierzymy w boga to zyskamy wieczność, jeśli go nie ma - nie stracimy nic, bo nie ma nic poza światem materialnym; jeśli jednak odrzucimy istnienie Stwórcy, możemy stracić wieczność, a nie zyskać niczego.
jakie do cholery wydarzenia? koniec kalendarza... też mi coś, poza tym MAJOWIE WCIĄŻ ŻYJĄ i mówią, że nic nie wiedzą o żadnym końcu. To jest zwykły wymysł białych idiotów.
Obecnie Majowie, w szerokim znaczeniu tej nazwy, stanowią w krajach zamieszkania przede wszystkim ludność wiejską, zajmującą się rolnictwem, hodowlą i rzemiosłem, dawni Majowie tak zwana wielka cywilizacja wyginęła, a teraźniejszy Majowie swoją wiedzę i kulturę zawdzięczają 4 kodeksom i hieroglifom jakie pozostawili Majowie
więc nie sądzę żeby coś wiedzieli na ten temat, a poza tym wiele księgi majów spisanych, zostało zniszczone nie wiem czy dobrze pamiętam ale było to chyba w 11 wieku, a do naszych czasów przetrwały tylko 4 koeksy opisujące te wydarzenie !
Frozy napisał/a:
Pamiętaj że wiele najważniejszych rzeczy nie odkryto w naszych czasach tylko odkrywano jeszcze wcześniej, rzecz biorąc mogli się czegoś dowiedzieć !
Pamiętaj majowie mieli obsesjie na punkcie obliczeń astronomicznych jak i kalendarzy,
Majowie obliczyli rok słoneczny !!!
Oprócz tego mieli święty kalendarz solkin (nie wiem czy dobrze napisałem ale chodzi o przykład ) I miał o 260 jednostek, i według tego kalendarza końcowa data to 21 grudnia 2012 r. dlaczego, nie wiadomo !!!
Frozy napisał/a:
nie prawda bo 666!
Dlaczego 666 nie słyszałem o tej dacie ?
Vayi napisał/a:
Nie przejmuje się tym. Miało być już kilka końców świata, jakoś jeszcze go nie było ;o.
Miało byc wiele końców świata lecz wszystkie pochodziły z jakiś wizjonerów którzy to przepowiedzieli, a ten rok to inna sprawa !
ataw100 napisał/a:
Kalendarz majów ma 12 cykli i nieby 12 konczy sie w 2012 roku natomiast nie jest powiedziane ze cykl ten nie moze rozpocząś sie od nowa. Nie wiadomo kiedy sie on zaczyna- jakis nienormalny naukowiec wymyślił początek kalendarza i całą tą teorie. Wejdz na enigma.pl i poszukaj tam gdzies jest to objaśnione:)
Czytałem że Majowie mieli obsesji na obliczenie astronomiczne i tworzyli wielki kalendarz składający się z wielu cykli, byli wielką cywilizacją dlaczego przestali układać go właśnie w tym dniu i nigdy go nie dokończyli ?
lgtk napisał/a:
Po 1 nieznasz dnia ani godziny
Zgadzam się z tą wypowiedzią, wiele ludzi nawet nie naszych czasów to powtarzało !
rebelgirl napisał/a:
Nie przejmowałabym się kalendarzem, którego nawet nie da się odczytać
Nie doceniasz ludzi, nie raz pokazali jaką możemy posiąść wiedzę !
Bebe22 napisał/a:
Moja sąsiadka dosłownie dostała jakiejś mani ostrzegania innych przed nadchodzącym końcem świata Chodzi tutaj o trzecią tajemnicę fatimską...Wg niej koniec świata ma nastąpić między 1956, a 2012 r.(jeśli się mylę, to przepraszam), poprzedzony ma być licznymi katastrofami...Sama podchodzę do tego z pewnym dystansem, ponieważ z innych źródeł, np.Kościoła nie słyszy się ostrzeżeń tego typu...
Liczne katastrofy są nadal ciągle o nich słyszę w 2010 r !
Kościół nie ostrzega bo morze nie chce robić paniki !
Istnieją tez spekulacje że tego roku ludzkość ma przejść na jakiś wyższy poziom świadomości !!
Pozdrawiam :)
[ Dodano: 2010-07-30, 11:59 ]
Wyjaśnijcie mi jeszcze jedno dlaczego śłońce co 11 lat wytwarza impuls niszczący nasze satelity itp regularnie jak w szwajcarskim zegarku co 11 lat.
Lecz słonce wytwarza jeszcze jeden impuls który odbywa się co 11 500 tyś. lat lecz ten impuls to już inna sprawa jest tak potężny że zmienia pole magnetyczne ziemi.
Ziemi skutki mają by takie że wyleją oceany i morza, podam przykład pewnego astrofizyka że wyobraźcie że jedziecie samochodem i trzymacie balie wody na kolanach, i w pewnym momencie hamujecie oczywiście ta woda się wylewa i tak ma być z oceanami i morzami.
I dodam jeszcze dwa moim zdanie punkty, prawdopodobnie 11 500 tyś. lat od daty 21.12.2012 wydarzył się biblijny potop to łączy się z tym impulsem przez który ma wylać woda.
I drugi moim zdanie ważny punkt, Majowie byli podobno świadkami takiego impulsu, kataklizmu, potopu !!!
W wyniku takiego zdarzenia ma zginać 99% ludzi !!!!
Pewności mieć nie możesz. Majowie wyginęli, Ci którzy żyją nie mają nic wspólnego z cywilizacją, która kiedyś była na Ziemii.
Frozy napisał/a:
Cytat:
co za idiota to wymyślił? przecież naukowcy zgodnie twierdzą, że ziemia zmienia bieguny co jakiś losowy, niemożliwy do przewidzenia okres czasu...
Od kiedy naukowcy sa co do czegokolwiek zgodni??:)))
Frozy napisał/a:
Cytat:
Pomóżcie nam rozwiązać ten problem, chociaż ja uażam że ten problem zostanie rozwiązany w 2012 roku !
nie widzę problemup
To nie znaczy, że go nie ma ;D
Frozy napisał/a:
Cytat:
Ależ próżność! :)
Kolega chyba nie ma w pamięci tego, że jest na tej planecie wiele śladów cywilizacji, które musiały być tutaj przed nami, a z których to nie zachowały się informacje na temat tego, w jaki sposób zdobyli wiedzę potrzebną do rozwijania się. Kolega tak mówi, jakby wszystko co do tyczy Egipcjan, Atlantów, Azteków, Majów było już do końca jasne i wszyscy byli co do tego zgodni, jak wymienieni wyżej naukowcy
Apokalipso15 napisał/a:
Wyjaśnijcie mi jeszcze jedno dlaczego śłońce co 11 lat wytwarza impuls niszczący nasze satelity itp regularnie jak w szwajcarskim zegarku co 11 lat.
Lecz słonce wytwarza jeszcze jeden impuls który odbywa się co 11 500 tyś. lat lecz ten impuls to już inna sprawa jest tak potężny że zmienia pole magnetyczne ziemi.
Ziemi skutki mają by takie że wyleją oceany i morza, podam przykład pewnego astrofizyka że wyobraźcie że jedziecie samochodem i trzymacie balie wody na kolanach, i w pewnym momencie hamujecie oczywiście ta woda się wylewa i tak ma być z oceanami i morzami.
Wydaje mi się, że takie oddziaływanie istnieje. Niestety może nie jesteśmy na odpowiednim poziomie jeżeli chodzi o odkrycia w dziedzinie fizyki, albo po prostu nie wszystkie rzeczy, które rzeczywiście są, włączone są do programu edukacji...
Apokalipso15 napisał/a:
I dodam jeszcze dwa moim zdanie punkty, prawdopodobnie 11 500 tyś. lat od daty 21.12.2012 wydarzył się biblijny potop to łączy się z tym impulsem przez który ma wylać woda.
I drugi moim zdanie ważny punkt, Majowie byli podobno świadkami takiego impulsu, kataklizmu, potopu !!!
W wyniku takiego zdarzenia ma zginać 99% ludzi !!!!
Różne dziwne rzeczy działy się w historii naszej planety, o których dzisiaj nie możemy nic powiedzieć na pewno...
Taa, nie dziwię się, że większość z was w to nie wierzy, z resztą tak jak ja, ale zobaczycie jakie będą kolejki do konfesjonałów, gdy całe rzesze "katolików" postanowią uchronić się przed piekłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum