2012 Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Niesamowite » 2012

2012
Autor Wiadomość

Jimmy FoX 
Pogromca postów
siedem dusz

Imię: Tomasz

Wysłany: 2010-08-12, 20:43   

calypso napisał/a:
ale zobaczycie jakie będą kolejki do konfesjonałów, gdy całe rzesze "katolików" postanowią uchronić się przed piekłem :evil:

Ano, masz rację. Będziemy stać pod kościołem z piwem w ręku i śmiać się z nich.

P.S. I love You.

L.

snopowiązałka 
Stały User

Imię: Dominika

Wysłany: 2010-08-13, 09:07   

Cytat:
Liczne katastrofy są nadal ciągle o nich słyszę w 2010 r !

Katastrofy były zawsze, teraz po prostu wszystkie stacje i portale informacyjne muszą prześcigać się w coraz to bardziej katastroficznych artykułach, żeby przyciągnąć więcej publiczności niż konkurencja.
Ludziom, którzy w to wierzą nie da się przemówić do rozsądku, są zaślepieni, budują schrony, zbierają żywność, bo przygotowują się na najgorsze.
Ja w to wszystko nie wierzę, gdyby dało się tak łatwo przewidywać przyszłość to wiele rzeczy na tym świecie nie miałoby miejsca, ludzie nie zaczynaliby wojen wiedząc że przegrają, nie inwestowaliby wiedząc, że wtopią, nie zaczynaliby bezsensownych związków kończących się tragicznymi rozwodami, nie wsiadaliby do samochodów wiedząc, że czeka ich wypadek.

Wszyscy teraz piszą o tym, że wzrasta aktywność Ziemi itp - Ziemia zawsze była aktywna, teraz zaczęto to rejestrować. Panikują, że w Polsce występują trąby powietrzne - zawsze występowały, ale kiedyś tego nie rejestrowano, nikt nie zwracał na to uwagi.
Kiedyś skala zniszczeń była mniejsza, teraz wszędzie są zabudowania, wszędzie mnóstwo ludzi - kolega z Chile mówi, że tam Ziemia trzęsie się ciągle i to od zawsze, czasem zdarza się silniejszy wstrząs, który jest gorszy w skutkach.
Takich przykładów można by podać niezliczoną ilość, ale po co - zwolennicy tej teorii i tak pozostaną przy swoich mądrych teoryjkach :).

Internet niektórym ludziom nie służy i to wyjątkowo.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-08-14, 02:42   

snopowiązałka napisał/a:
Katastrofy były zawsze, teraz po prostu wszystkie stacje i portale informacyjne muszą prześcigać się w coraz to bardziej katastroficznych artykułach, żeby przyciągnąć więcej publiczności niż konkurencja.

Na pewno istnieje manipulacja informacją, ale niektórych zjawisk nie mogło być w przeszłości, bo nie było takich rzeczy np. World Trade Center albo wyciek BP... to są rzeczy, które się zdarzyły po raz pierwszy...

snopowiązałka napisał/a:
Ludziom, którzy w to wierzą nie da się przemówić do rozsądku, są zaślepieni, budują schrony, zbierają żywność, bo przygotowują się na najgorsze.
Ja w to wszystko nie wierzę, gdyby dało się tak łatwo przewidywać przyszłość to wiele rzeczy na tym świecie nie miałoby miejsca, ludzie nie zaczynaliby wojen wiedząc że przegrają, nie inwestowaliby wiedząc, że wtopią, nie zaczynaliby bezsensownych związków kończących się tragicznymi rozwodami, nie wsiadaliby do samochodów wiedząc, że czeka ich wypadek.

Kto powiedział, że jest łatwo przewidzieć przyszłość?:) Przecież to jest ponoć informacja, którą przekazała nam jakaś wcześniejsza cywilizacja... jak widać ich już nie ma i nie wiadomo dlaczego.. ;) Pamiętaj, że wiara nie wymaga rozsądku, a więc nie możesz go wymagać od ludzi ;)

snopowiązałka napisał/a:
Wszyscy teraz piszą o tym, że wzrasta aktywność Ziemi itp - Ziemia zawsze była aktywna, teraz zaczęto to rejestrować. Panikują, że w Polsce występują trąby powietrzne - zawsze występowały, ale kiedyś tego nie rejestrowano, nikt nie zwracał na to uwagi.
Kiedyś skala zniszczeń była mniejsza, teraz wszędzie są zabudowania, wszędzie mnóstwo ludzi - kolega z Chile mówi, że tam Ziemia trzęsie się ciągle i to od zawsze, czasem zdarza się silniejszy wstrząs, który jest gorszy w skutkach.
Takich przykładów można by podać niezliczoną ilość, ale po co - zwolennicy tej teorii i tak pozostaną przy swoich mądrych teoryjkach :).

Każdy opiera się na takich danych jakie ma i nie sposób mówić kto jest głupi a kto mądry, zanim dowiemy się jak jest naprawdę ;)

snopowiązałka napisał/a:
Internet niektórym ludziom nie służy i to wyjątkowo.

To od internautów zależy jaki on jest, jaka jest w nim kultura, jakie dane są udostępniane itp. Czy internet nam służy czy nie, zawsze będzie lepszy od jednostronnego medium, jakim jest tv, gdzie nie wszystko się nadaje na antene, więc do pewnych informacji w inny sposób nie dotrzesz ;)

Madzialena13 
Wymiatacz
Cisza,kawa i ja

Imię: Magdalena

Wysłany: 2010-08-14, 15:58   

Jimmy FoX napisał/a:
ale zobaczycie jakie będą kolejki do konfesjonałów, gdy całe rzesze "katolików" postanowią uchronić się przed piekłem

Ano, masz rację. Będziemy stać pod kościołem z piwem w ręku i śmiać się z nich.

Postoję z wami :-D

Ja w 2012 nie wierze

Słyszałam jeszcze coś o 2036 (chyba to bło tak, nie pamietam).
I o jakiejś komecie...
Niewiem, nie napisze wam dokładnie ;)

D0M1N1K 
Stały User

Wysłany: 2010-08-14, 20:54   

Nie wierze w żadne tego typu hipotezy...

Jimmy FoX 
Pogromca postów
siedem dusz

Imię: Tomasz

Wysłany: 2010-08-15, 14:09   

Dziś dowiedziałem się, tzn. na niektórych forach dyskusyjnych i blogach toczy się dyskusja na temat rzekomego końca świata, przypadającego na 15 sierpnia 2010 r., czyli dzisiaj.
Kilka linków:
http://poznajmy-prawde.bl...2,ID406744409,n
http://forum.jaslo4u.pl/v....php?f=6&t=4189
http://objawienia-nieznan...6-06,index.html

P.S. I love You.

L.

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-08-15, 21:27   

Tak, ja tez o tym slyszalam. Miala byc jakas wielka burza z piorunami i huraganami, tak wielka, że ludzie beda umierać ze strachu... ;)

Myśle, że w 2012, jeżeli to wszystko jest prawdą, trzeba się raczej spodziewać czegoś, co nie będzie materialnie zauważalne, to znaczy - nie każdy dostrzeże różnice, więc wielu będzie mówić - "i co? miał być koniec świata i jakoś żyjemy? kolejna bajka.."

;)

GoSio 
Stały User

Imię: Małgorzata

Wysłany: 2010-08-15, 23:02   

Myśle, że w 2012 coś się stanie. Nie będzie to koniec świata typu pyk i koniec, ale jakieś większe wydarzenie, które zmieni nasze dotychczasowe życie. Koniec świata to nie bedzie, bo jak większośc wie: Nie znasz dnia ani godziny.

Iwona 
Pogromca postów
Iwona

Imię: Iwona

Wysłany: 2010-08-16, 08:32   

Jimmy FoX napisał/a:
Dziś dowiedziałem się, tzn. na niektórych forach dyskusyjnych i blogach toczy się dyskusja na temat rzekomego końca świata, przypadającego na 15 sierpnia 2010 r.

ufff...żyjemy....

rebelgirl 
Stały User
I am mine

Imię: Wiktoria

Wysłany: 2010-08-16, 09:41   

hmm, a skąd my w ogóle wiemy, że kalendarz, którego nie potrafimy odczytać dotyczy końca świata?

LongIsland
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-08-16, 09:56   

rebelgirl napisał/a:
hmm, a skąd my w ogóle wiemy, że kalendarz, którego nie potrafimy odczytać dotyczy końca świata?

Ten kalendarz kończy się na dniu 21.12.2012 (czy 23 grudnia??), więc pojawiają się różne spekulacje, także o końcu świata.

Z tego co wiem ta data jest ciekawa nie tylko z powodu na kalendarz Majów, ponoć są jakieś astronomiczne wyliczenia, które także tej dacie coś przypisują. Niestety pomiędzy informacjami na ten temat jest tyle spekulacji, że sama nie wiem czy to ma być przebiegunowanie Ziemii, czy znalezienie się Ziemii w środku galaktyki, czy też coś ma się stać ze Słońcem...

groszkew 
User

Wysłany: 2010-08-16, 10:50   

z tego co słyszałem kalendarz Majów się kończy tylko dlatego, że następuje tak zwane 'kółeczko' czyli zaczynamy go odczytywać od początku.

Groygle 
Wymiatacz
Lost Soul

Imię: Łukasz

Wysłany: 2010-08-17, 10:43   

W 2012 Polska zagra taki mecz ze po każdym kopnięcu piłki bedzie wyrwany kawał ziemi z naszej planety.W finałowym pojedynku(Polska-Niemcy :D)dostaniemy w dupe i ziemia się rozpadnie.Myślicie że wytłumaczenie musi być logiczne?Nie
Ok w 2012 może się nic nie stać ale mimo tego jest wiele zagrożeń których planeta nie ma szans przerzyć.Na pewno zapytacie jakie?Discovery wyemitował film o 2012 apokalipsa(jakoś tak)pokazali zagrożenia jakie grożą planecie typy wiatr słoneczny,rozmagnetyzowanie(tego nie jestem pewny cos podobnego)wybuch mega wulkanu w yellowstone i tam takie bla bla.Jeśli spełni sie choć jedno z zagrożeń będzie po planecie.Wiecie co to ozon prawda?Wiecie że go ciągle ubywa?Powoduje to silniejsze promieniowanie słońca a to z koleji np.roztapianie lodowców co daje silny napływ wód co daje powodzie i wylew itd.Nie martwcie się o 2012 i tak jeśli coś ma być to się przed tym nie schronicie.Jeśli wierzyć w wiarę chrześcijańską to jeśli masz czyste serce będziesz ocalony od wszystkiego.To co napisałem to tylko LOGIKA :D(mecz polska niemcy się nie wlicza XD).

Piracy 
Pogromca postów
Fuck-Friend

Imię: Matt

Wysłany: 2010-08-17, 11:25   

Groygle napisał/a:
(mecz polska niemcy się nie wlicza XD).

Kurde! A już myślałem...

Prócz kobiecego ciała i seksu nie umiem sobie nic wyobrazić oprócz muzyki.

Ufam tylko tym kobietom, które widziałem nago.

groszkew 
User

Wysłany: 2010-08-17, 13:51   

największym zagrożeniem dla świata są ludzie ale i zarazem jedyną nadzieją;)

Odpowiedz do tematu