Mam kilka pyt.:
1.Czy jak już mam kaloryfer to czy A6W go zwiększy, że się tak wyrażę?
2.Czy przy A6W mogę robić inne ćwiczenia na brzuch typu brzuszki z obciążeniem? (Ponieważ chodzę na siłownie i chcę wiedzieć)
3.I przede wszystkim czy A6W rzeźbi...? Bo czytałem wcześniejsze wypowiedzi i padło, że A6W nie rzeźbi mięśni...
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-07-30, 01:47
Witajcie. Ja dziś wyćwiczyłem dopiero szósty dzień i zdycham :/ W ciągu drugiej serii już nie mogę, a tu jeszcze cała jedna mnie czeka. Nie wiem jak jutro, bo trzeba będzie zacząć 8 powtórzeń... Czytając opisy tego 'wspaniałego treningu' na jednej z głównych stron 6-tki weidera, dowiedziałem się, że jest to trening dla początkujących, więc zdecydowałem się na rozpoczęcie go. Jednak teraz widzę, że nie daje rady, a to dopiero 6 dzień, jutro (w zasadzie to już dziś) zwiększę ilość powtórzeń o 2 i nie wiem, czy dam rade! Pytanie brzmi: Czy serio mam tak słabe mięśnie brzucha, że takiego łatwego nie mogę zrobić, czy to jest trudne? Mam w ogóle to robić dalej, bo podobno ten trening zwiększa wytrzymałość mięśni brzucha i okolic, więc może jak te parę dni teraz się pokatuję to później pójdzie gładko, czy odpuścić sobie? I czy to prawda (tak pisali na oficjalnej stronce), że ten trening pomoże również zrzucić lekką oponkę? Mój cel, wiążący się z kontynuowaniem i skończeniem A6W to zrzucenie oponki i otrzymanie płaskiego brzucha, co później pozwoliło by mi (jeszcze nie wiem jakim treningiem, może coś znacie?) na wyćwiczenie niewielkiego kaloryfera. Dodam (jeśli komuś nie chce się po profilu skakać), że mam 15 lat i nie będę chodził na siłownie, brał wspomagaczy i nie wiem co jeszcze kulturystom od siedmiu boleści (o ile są tu tacy?), by się zamarzyło... Pozdrawiam, myślę że ktoś mi pomoże :)
PS. Mój pierwszy post
@EDIT - pogrubię pytania, coby się nie zagubiły wśród gąszczu literek :)
_________________ Jeśli uwierzymy w boga to zyskamy wieczność, jeśli go nie ma - nie stracimy nic, bo nie ma nic poza światem materialnym; jeśli jednak odrzucimy istnienie Stwórcy, możemy stracić wieczność, a nie zyskać niczego.
Lotny to nie jest trudne... Ja ćwiczę 3 serie rano i 3 wieczorem... I nie mam z tym problemu... Myślę, że Tobie starczy samozaparcie, rób ile dajesz rade to Twoja wytrzymałość będzie rosła, proste. I będziesz dawał rade robić coraz więcej powtórzeń. I jeśli chodzi o pytania to czy ktoś może odpowiedzieć na moje???
Mam kilka pyt.:
1.Czy jak już mam kaloryfer to czy A6W go zwiększy, że się tak wyrażę?
2.Czy przy A6W mogę robić inne ćwiczenia na brzuch typu brzuszki z obciążeniem? (Ponieważ chodzę na siłownie i chcę wiedzieć)
3.I przede wszystkim czy A6W rzeźbi...? Bo czytałem wcześniejsze wypowiedzi i padło, że A6W nie rzeźbi mięśni...
Kaloryfer powiększy Ci się troszkę. Osobiście przy a6w nie robię innych ćwiczeń na brzuch tylko siłownia.
Cytat:
Witajcie. Ja dziś wyćwiczyłem dopiero szósty dzień i zdycham :/ W ciągu drugiej serii już nie mogę, a tu jeszcze cała jedna mnie czeka. Nie wiem jak jutro, bo trzeba będzie zacząć 8 powtórzeń... Czytając opisy tego 'wspaniałego treningu' na jednej z głównych stron 6-tki weidera, dowiedziałem się, że jest to trening dla początkujących, więc zdecydowałem się na rozpoczęcie go. Jednak teraz widzę, że nie daje rady, a to dopiero 6 dzień, jutro (w zasadzie to już dziś) zwiększę ilość powtórzeń o 2 i nie wiem, czy dam rade! Pytanie brzmi: Czy serio mam tak słabe mięśnie brzucha, że takiego łatwego nie mogę zrobić, czy to jest trudne? Mam w ogóle to robić dalej, bo podobno ten trening zwiększa wytrzymałość mięśni brzucha i okolic, więc może jak te parę dni teraz się pokatuję to później pójdzie gładko, czy odpuścić sobie? I czy to prawda (tak pisali na oficjalnej stronce), że ten trening pomoże również zrzucić lekką oponkę? Mój cel, wiążący się z kontynuowaniem i skończeniem A6W to zrzucenie oponki i otrzymanie płaskiego brzucha, co później pozwoliło by mi (jeszcze nie wiem jakim treningiem, może coś znacie?) na wyćwiczenie niewielkiego kaloryfera. Dodam (jeśli komuś nie chce się po profilu skakać), że mam 15 lat i nie będę chodził na siłownie, brał wspomagaczy i nie wiem co jeszcze kulturystom od siedmiu boleści (o ile są tu tacy?), by się zamarzyło... Pozdrawiam, myślę że ktoś mi pomoże :)
PS. Mój pierwszy post
@EDIT - pogrubię pytania, coby się nie zagubiły wśród gąszczu literek :)
Sam robię Aerobiczną 6 Weidera i to nie jest wcale trudne dla kogoś to wcześniej Sobie przygotował troszkę mięśnie brzucha i ud. Jestem w 5 dniu (dziś zaczynam 5) i przy wczorajszym ćwiczeniu (3x6 powtórzeń) nie odczułem jakiegoś bardzo wysiłku. Oponkę zrzucisz niewiele bo to są ćwiczenia na mięśnie a nie na z rzucenie oponki. Jeździj dużo rowerem, biegaj, siłownia i zobaczysz efekty. U mnie ćwiczenia wyglądają mniej więcej tak. Początek 100 pompek + 100 bicepsów (2x15kg) minuta odpoczynku - A6W - 200 pompek + 200 bicepsów (2x15kg). Do tego jestem na basenie dużo, rowerem dziennie jakieś 10-20km i efekty powoli zaczynam widzieć. Nie dajesz rady bo masz słabe mięśnie i nie utrzymają ciężaru np. w ćwiczeniu 6. Jedynie co mogę Ci doradzić to przejdź na lekką dietę, biegaj, rower, siłownia i te ćwiczonka przy których oddychaj przy każdym powtórzeniu.
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-07-30, 16:18
Choćbym miał się zesrać to pojadę dalej! =D Jak za 2 tygodnie nie zobaczę wyników to poślę ten cały trening w diabły =D
_________________ Jeśli uwierzymy w boga to zyskamy wieczność, jeśli go nie ma - nie stracimy nic, bo nie ma nic poza światem materialnym; jeśli jednak odrzucimy istnienie Stwórcy, możemy stracić wieczność, a nie zyskać niczego.
Mam do was jeszcze jedno pytanie... jak widac mam 13 lat i chciałbym sie dowiedziec czy ćwicząc a6w nie nabawie sie zadnej choryby lub czegoś szkodliwego....
Wiesz co bolc mnie nic nie boli od samego początku ale sie pytam bo tak samo było ze sportem typu piłka nozna , wszystko było super az mnie cos zaczęło boleć pod kolanem i okazało sie ze mam chorobe Osgooda-Schlattera i teraz sie skończyło na tym ze wychodze na boisko 2-max 3 razy w tyg a przedtem codziennie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum