6 Weidera Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Zdrowie i uroda » 6 Weidera

6 Weidera
Autor Wiadomość

fUnnY gUn
User

Wysłany: 2010-07-29, 12:25   

Mam kilka pyt.:
1.Czy jak już mam kaloryfer to czy A6W go zwiększy, że się tak wyrażę?
2.Czy przy A6W mogę robić inne ćwiczenia na brzuch typu brzuszki z obciążeniem? (Ponieważ chodzę na siłownie i chcę wiedzieć)
3.I przede wszystkim czy A6W rzeźbi...? Bo czytałem wcześniejsze wypowiedzi i padło, że A6W nie rzeźbi mięśni... :-)

Lotny 
Stały User
Live fair...

Imię: Jakub

Wysłany: 2010-07-30, 01:47   

Witajcie. Ja dziś wyćwiczyłem dopiero szósty dzień i zdycham :/ W ciągu drugiej serii już nie mogę, a tu jeszcze cała jedna mnie czeka. Nie wiem jak jutro, bo trzeba będzie zacząć 8 powtórzeń... Czytając opisy tego 'wspaniałego treningu' na jednej z głównych stron 6-tki weidera, dowiedziałem się, że jest to trening dla początkujących, więc zdecydowałem się na rozpoczęcie go. Jednak teraz widzę, że nie daje rady, a to dopiero 6 dzień, jutro (w zasadzie to już dziś) zwiększę ilość powtórzeń o 2 i nie wiem, czy dam rade! Pytanie brzmi: Czy serio mam tak słabe mięśnie brzucha, że takiego łatwego nie mogę zrobić, czy to jest trudne? Mam w ogóle to robić dalej, bo podobno ten trening zwiększa wytrzymałość mięśni brzucha i okolic, więc może jak te parę dni teraz się pokatuję to później pójdzie gładko, czy odpuścić sobie? I czy to prawda (tak pisali na oficjalnej stronce), że ten trening pomoże również zrzucić lekką oponkę? Mój cel, wiążący się z kontynuowaniem i skończeniem A6W to zrzucenie oponki i otrzymanie płaskiego brzucha, co później pozwoliło by mi (jeszcze nie wiem jakim treningiem, może coś znacie?) na wyćwiczenie niewielkiego kaloryfera. Dodam (jeśli komuś nie chce się po profilu skakać), że mam 15 lat i nie będę chodził na siłownie, brał wspomagaczy i nie wiem co jeszcze kulturystom od siedmiu boleści (o ile są tu tacy?), by się zamarzyło... Pozdrawiam, myślę że ktoś mi pomoże :)

PS. Mój pierwszy post :mrgreen:
@EDIT - pogrubię pytania, coby się nie zagubiły wśród gąszczu literek :)
Jeśli uwierzymy w boga to zyskamy wieczność, jeśli go nie ma - nie stracimy nic, bo nie ma nic poza światem materialnym; jeśli jednak odrzucimy istnienie Stwórcy, możemy stracić wieczność, a nie zyskać niczego.

destrukcyjna 
Pogromca postów
zbuntowany anioł

Wysłany: 2010-07-30, 08:53   

hahaa ja mam dzisiaj 8 dzień i twardo jadę dalej :mrgreen:
I wish I was special

fUnnY gUn
User

Wysłany: 2010-07-30, 10:56   

Lotny to nie jest trudne... Ja ćwiczę 3 serie rano i 3 wieczorem... I nie mam z tym problemu... Myślę, że Tobie starczy samozaparcie, rób ile dajesz rade to Twoja wytrzymałość będzie rosła, proste. I będziesz dawał rade robić coraz więcej powtórzeń. I jeśli chodzi o pytania to czy ktoś może odpowiedzieć na moje??? :-)

^byku93 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-07-30, 11:09   

Cytat:
Mam kilka pyt.:
1.Czy jak już mam kaloryfer to czy A6W go zwiększy, że się tak wyrażę?
2.Czy przy A6W mogę robić inne ćwiczenia na brzuch typu brzuszki z obciążeniem? (Ponieważ chodzę na siłownie i chcę wiedzieć)
3.I przede wszystkim czy A6W rzeźbi...? Bo czytałem wcześniejsze wypowiedzi i padło, że A6W nie rzeźbi mięśni... :-)

Kaloryfer powiększy Ci się troszkę. Osobiście przy a6w nie robię innych ćwiczeń na brzuch tylko siłownia.

Cytat:
Witajcie. Ja dziś wyćwiczyłem dopiero szósty dzień i zdycham :/ W ciągu drugiej serii już nie mogę, a tu jeszcze cała jedna mnie czeka. Nie wiem jak jutro, bo trzeba będzie zacząć 8 powtórzeń... Czytając opisy tego 'wspaniałego treningu' na jednej z głównych stron 6-tki weidera, dowiedziałem się, że jest to trening dla początkujących, więc zdecydowałem się na rozpoczęcie go. Jednak teraz widzę, że nie daje rady, a to dopiero 6 dzień, jutro (w zasadzie to już dziś) zwiększę ilość powtórzeń o 2 i nie wiem, czy dam rade! Pytanie brzmi: Czy serio mam tak słabe mięśnie brzucha, że takiego łatwego nie mogę zrobić, czy to jest trudne? Mam w ogóle to robić dalej, bo podobno ten trening zwiększa wytrzymałość mięśni brzucha i okolic, więc może jak te parę dni teraz się pokatuję to później pójdzie gładko, czy odpuścić sobie? I czy to prawda (tak pisali na oficjalnej stronce), że ten trening pomoże również zrzucić lekką oponkę? Mój cel, wiążący się z kontynuowaniem i skończeniem A6W to zrzucenie oponki i otrzymanie płaskiego brzucha, co później pozwoliło by mi (jeszcze nie wiem jakim treningiem, może coś znacie?) na wyćwiczenie niewielkiego kaloryfera. Dodam (jeśli komuś nie chce się po profilu skakać), że mam 15 lat i nie będę chodził na siłownie, brał wspomagaczy i nie wiem co jeszcze kulturystom od siedmiu boleści (o ile są tu tacy?), by się zamarzyło... Pozdrawiam, myślę że ktoś mi pomoże :)

PS. Mój pierwszy post :mrgreen:
@EDIT - pogrubię pytania, coby się nie zagubiły wśród gąszczu literek :)

Sam robię Aerobiczną 6 Weidera i to nie jest wcale trudne dla kogoś to wcześniej Sobie przygotował troszkę mięśnie brzucha i ud. Jestem w 5 dniu (dziś zaczynam 5) i przy wczorajszym ćwiczeniu (3x6 powtórzeń) nie odczułem jakiegoś bardzo wysiłku. Oponkę zrzucisz niewiele bo to są ćwiczenia na mięśnie a nie na z rzucenie oponki. Jeździj dużo rowerem, biegaj, siłownia i zobaczysz efekty. U mnie ćwiczenia wyglądają mniej więcej tak. Początek 100 pompek + 100 bicepsów (2x15kg) minuta odpoczynku - A6W - 200 pompek + 200 bicepsów (2x15kg). Do tego jestem na basenie dużo, rowerem dziennie jakieś 10-20km i efekty powoli zaczynam widzieć. Nie dajesz rady bo masz słabe mięśnie i nie utrzymają ciężaru np. w ćwiczeniu 6. Jedynie co mogę Ci doradzić to przejdź na lekką dietę, biegaj, rower, siłownia i te ćwiczonka przy których oddychaj przy każdym powtórzeniu.

Cytat:
hahaa ja mam dzisiaj 8 dzień i twardo jadę dalej :mrgreen:

Ja mam dziś 5 dzień i twardo jadę dalej. :-P :hyhy:

Amelia 
Mega wymiatacz

Wysłany: 2010-07-30, 11:18   

Kiedyś robiłam, ale szybko wysiadłam - jakoś w okolicach 10 dnia ;) ćwiczenia zdecydowanie nie dla mnie, nudne i zbyt intensywne.

Maxxx 
User

Wysłany: 2010-07-30, 12:00   

Hej :-D ja ćwicze juz 15 dni i widać fajne efekty :]

Lotny 
Stały User
Live fair...

Imię: Jakub

Wysłany: 2010-07-30, 16:18   

Choćbym miał się zesrać to pojadę dalej! =D Jak za 2 tygodnie nie zobaczę wyników to poślę ten cały trening w diabły =D
Jeśli uwierzymy w boga to zyskamy wieczność, jeśli go nie ma - nie stracimy nic, bo nie ma nic poza światem materialnym; jeśli jednak odrzucimy istnienie Stwórcy, możemy stracić wieczność, a nie zyskać niczego.

^byku93 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-07-30, 16:35   

Lotny napisał/a:
Choćbym miał się zesrać to pojadę dalej! =D Jak za 2 tygodnie nie zobaczę wyników to poślę ten cały trening w diabły =D

Jak Ci dziewczyna nie da dupy za w tygodnie też zostawisz? Zrób do końca a zobaczysz efekty.

Relation
User

Wysłany: 2010-08-01, 11:25   

Starałam się wykonywać a6w, ale niestety dotarłam do 4 dnia :D
Więc raczej nie można tu mówić o żadnych efektach.

destrukcyjna 
Pogromca postów
zbuntowany anioł

Wysłany: 2010-08-01, 11:30   

10 dzień :mrgreen:
I wish I was special

Xeo 
Stały User

Wysłany: 2010-08-01, 15:52   

Póki co do końca wakacji kontynuuje moje ćwiczenia, jakoś na jesień wracam do A6W. Zobaczymy, czy tym razem dotrwam do końca ;D

Maxxx 
User

Wysłany: 2010-08-02, 09:11   

Mam do was jeszcze jedno pytanie... jak widac mam 13 lat i chciałbym sie dowiedziec czy ćwicząc a6w nie nabawie sie zadnej choryby lub czegoś szkodliwego.... :?:

^byku93 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-08-02, 09:19   

Maxxx, jakiej choroby? Nic się nie nabawisz. Będą Cię boleć troszkę mięśnie brzucha jak nie przygotujesz ich wcześniej pod to ćwiczenie. Rób śmiało.

Maxxx 
User

Wysłany: 2010-08-02, 21:39   

Wiesz co bolc mnie nic nie boli od samego początku ale sie pytam bo tak samo było ze sportem typu piłka nozna , wszystko było super az mnie cos zaczęło boleć pod kolanem i okazało sie ze mam chorobe Osgooda-Schlattera i teraz sie skończyło na tym ze wychodze na boisko 2-max 3 razy w tyg a przedtem codziennie :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

Odpowiedz do tematu