!8-stka:D Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » !8-stka:D

Zamknięty przez: motyl
2010-01-03, 19:55
!8-stka:D
Autor Wiadomość

stokrotka 
Stały User

Imię: Justyna

Wysłany: 2009-07-02, 19:22   !8-stka:D

Cześć! Mam zamiar zrobić 18-stke w stylu lat 90-tych, które przypadają no na 7 lat mojego dzieciństwa :-) Oczywiście zaproszeni goście będą musieli ubrać się na taki styl. Szukałam już czegoś w necie na temat ubrań. Troche znalazłam. :-D Macie może jeszcze jakieś pomysły na wystrój, jakieś zabawy, itp. Chciałabym żeby moja 18-stka nie była zwykłą nudną imprezą. Pomożecie mi? ;) Z góry dziękuję

merlin m. 
Hiper wymiatacz

Imię: Magdalena

Wysłany: 2009-07-02, 19:26   

Fajny pomysł :) Nie pomogę, bo nie wiem co napisać. No jakieś stroje, typowa muzyka i wystrój pomieszczenia :D

Inferior 
Mega wymiatacz
Ludź chyba...

Imię: Ola ;)

Wysłany: 2009-07-02, 20:47   

Żadnego komputera, dvd, telewizory czarno-białe były :-D
No oywiście stroje, muzyka, tak jak napisała koleżanka wyżej. :-)
Wystrój odpowiedni, jakieś starsze fotografie Twoje itp. ;)

mloda2345 
Pogromca postów

Imię: Kinga

Wysłany: 2009-07-02, 21:40   

Ciekawy pomysł na 18 ;)
Możesz się ubrać podobnie jak jakaś gwiazda w latach 90-tych. :-P

Damian19L
User

Wysłany: 2009-07-03, 00:18   

:P to jak zadnego tv dvd itp to jak zrobisz imprezkę bez świateł dyskotekowych ? będziecie śpiewać ? i przy tym tańczyć ?:PPP :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Maka 
Wymiatacz
Crooked Ass Nigga

Imię: Boss Playa

Wysłany: 2009-07-03, 01:55   

bez jaj lata 90 nie były takie ubogie, u mnie w pokoju stoi telewizor philips 21cali, kolor, z 92 obraz jak na nowy, serio pisze, jak podłączam dekoder do niego to w ogóle super wygląda, więc co Wy chrzanicie :?: :?: :?:
a sprzęt muzyczny może zostać, chyba że z kaset będziesz oddtwarzać, a na nie szkoda kasy, telewizor jeżeli zostal wyprodukowany przed 2000 niech stoi

Zależy o jaki styl Tobie chodzi, bo trudno uogólnić, style były zróżnicowane prawie jak dzisiaj, ja naogladałem się rap teledysków amerykańskich to w tej dziedzinie mogę pomóc, bo nasz styl był mniej więcej 3-4 lata po amerykanach, więc jeżeli o to chodzi to podrzucę kilka linków do ubrań

fullmoon 
User

Imię: Tomek

Wysłany: 2009-07-03, 07:22   

yhm...to były specyficzne lata, mojej młodości...oczywiście królowało disco polo ( muzyka ), gry telewizyjne ( to było to :mrgreen: ), wieże HI-FI ( głównie na kasety ), odtwarzacz kaset video (do TV ), wchodziły komputery ( mój pierwszy 1994r. jeszcze z DOS-em ), co do ubrań to głównie Jeansy i obcisłe t-shirty, aparaty fotograficzne ( trzeba było "wywoływać" zdjęcia, a nie zrzucać na kompa ), to chyba było by na tyle...życzę powodzenia w organizacji takiej imprezy ( ludziom na pewno się spodoba, bo były to lata ich młodości, nieustającej sielanki, braku problemów, "obudzą" w sobie pewnie jakieś miłe wspomnienia ) :-)

stubarwny 
Pogromca postów
Ten zły

Wysłany: 2009-07-03, 08:04   

http://www.youtube.com/watch?v=z95jFK6UxW4 może w czymś pomoże.

eMeF 
Wymiatacz

Imię: Marta

Wysłany: 2009-07-03, 14:56   

puść jakieś hity tamtych lat : Just5, smerfne Hity, Enrique ^^ ,Spice girls,"Bailando",Coco Jambo,Britney "Baby One More Time", "Lucky" , "Oops, i did it again" itd , Ricky Martin,Shazza

Można zrobić jakiś quiz ... można puszczać kawałki jakiegoś programu/filmu/bajki z tamtych lat i zgadywać a nagrodami może być hmm piwo xD nie no nie wiem bo to trochę takie dla dzieci ^^
Ew. Karaoke z tymi hiciorami :P

fullmoon 
User

Imię: Tomek

Wysłany: 2009-07-03, 15:08   

eMeF ma rację :-) , bardzo dobry pomysł z tą zabawą...to nic, że może dla dzieci, ale na % każda zabawa jest fajna :mrgreen:

stokrotka 
Stały User

Wysłany: 2009-07-03, 20:10   

O dziękuję Wam bardzo za wszystkie pomysły. Nie spodziewałam się tylu odpowiedzi. Na pewno coś wykorzystam :-D Karaoke jest super!!! :-D Dzięki eMeF!!
Co do ubrań to właśnie myślałam żeby zaproszeni goście ubrali się właśnie na te lata, no i ja oczywiście z nimi na czele. :-D Muzyka też ma być z tamtych lat.
Tak, fullmoon to właśnie był cudowny beztroski czas. Chciałabym się przenieść w tamte lata, więc stąd ten pomysł.
A wiecie może jakie były modne wówczas fryzury? Maka mogłabyś mi podrzucić te linki? Pozdrawiam
I była zgoda
Każdy był wolny
Wolny był każdy ptak..."- Dżem

eMeF 
Wymiatacz

Wysłany: 2009-07-03, 21:21   

Fajnie, że mogłam pomóc bo pomysł super , sama mam w tym roku 18 może pomyślę o właśnie jakiejś tematycznej imprezie :)
co do ubrań to takie szeleszczące kurtki w jaskrawych kolorach.
martensy, buty na koturnach,adidasy! ,wszystko co jeansowe, bluzki z jakąś myszką miki (ogólnie disney ) , dzwony , koszule flanelowe , ogrodniczki , LEGINSY! (najlepiej w króla lwa albo dalmatyńczyki xD ) , golfy chyba , plecaki hmm takie maskotki xD , czapki z daszkiem, Bluzki z odkrytym pępkiem
włosy: pieczarki , trwała ,warkoczyki, różowe pasemka (w każdym razie u mnie w szkole był szał na to , ale to już końcówka bo w 1998 )

Maka 
Wymiatacz
Crooked Ass Nigga

Imię: Boss Playa

Wysłany: 2009-07-03, 23:13   

koszule w takim stylu były modne http://www.allegro.pl/ite..._6xl_53_54.html
mam nawet podobna po starszym bracie, tylko większy Old school
tylko niekoniecznie jest to ten sam materiał, ale te też były "na czasie"

taka koszulka
http://www.allegro.pl/ite...l_xl_52_54.html

do tego jeansy

i koszula w pełnym kolorze najlepiej ciemna, ogólnie trudno znaleźć to co chcę pokazać, ogólnie jak ubierali się kiedyś raperzy amerykańscy co przeszło też na polską młodzież, musiałbym pogrzebać na amerykańskich aukcjach, ale chyba nie opłaci Ci się sciągać z daleka tego

PS jestem chlopakiem

stokrotka 
Stały User

Wysłany: 2009-07-07, 11:23   

a sory Maka. Tak myślałam że jesteś chłopakiem ale nie wiem dlaczego napisałam do Ciebie w rodzaju żeńskim;) Dzięki.
Pisałam do koleżanki, że chcę robić 18-stke w takim stylu a ona mówi że to przeważnie nie wychodzi, bo ludzie nie chcą się przebierać :zalamany :zalamany:
I była zgoda
Każdy był wolny
Wolny był każdy ptak..."- Dżem

eMeF 
Wymiatacz

Wysłany: 2009-07-07, 11:45   

nie prawda :-P wychodzi ! Bo jest to jakaś zabawa xD Szczególnie , że przebrać się na lata 90 nie jest trudno i nie wygląda się idiotycznie gorzej jakbyś wybrała coś innego ^^ Pamiętam moja koleżanka kiedyś zrobiła 19 urodziny i kazała się wszystkim przebrać za power rangers...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi