Cześć! Mam zamiar zrobić 18-stke w stylu lat 90-tych, które przypadają no na 7 lat mojego dzieciństwa Oczywiście zaproszeni goście będą musieli ubrać się na taki styl. Szukałam już czegoś w necie na temat ubrań. Troche znalazłam. Macie może jeszcze jakieś pomysły na wystrój, jakieś zabawy, itp. Chciałabym żeby moja 18-stka nie była zwykłą nudną imprezą. Pomożecie mi? Z góry dziękuję
Żadnego komputera, dvd, telewizory czarno-białe były
No oywiście stroje, muzyka, tak jak napisała koleżanka wyżej.
Wystrój odpowiedni, jakieś starsze fotografie Twoje itp.
Imię: Boss Playa
Wysłany: 2009-07-03, 01:55
bez jaj lata 90 nie były takie ubogie, u mnie w pokoju stoi telewizor philips 21cali, kolor, z 92 obraz jak na nowy, serio pisze, jak podłączam dekoder do niego to w ogóle super wygląda, więc co Wy chrzanicie
a sprzęt muzyczny może zostać, chyba że z kaset będziesz oddtwarzać, a na nie szkoda kasy, telewizor jeżeli zostal wyprodukowany przed 2000 niech stoi
Zależy o jaki styl Tobie chodzi, bo trudno uogólnić, style były zróżnicowane prawie jak dzisiaj, ja naogladałem się rap teledysków amerykańskich to w tej dziedzinie mogę pomóc, bo nasz styl był mniej więcej 3-4 lata po amerykanach, więc jeżeli o to chodzi to podrzucę kilka linków do ubrań
yhm...to były specyficzne lata, mojej młodości...oczywiście królowało disco polo ( muzyka ), gry telewizyjne ( to było to ), wieże HI-FI ( głównie na kasety ), odtwarzacz kaset video (do TV ), wchodziły komputery ( mój pierwszy 1994r. jeszcze z DOS-em ), co do ubrań to głównie Jeansy i obcisłe t-shirty, aparaty fotograficzne ( trzeba było "wywoływać" zdjęcia, a nie zrzucać na kompa ), to chyba było by na tyle...życzę powodzenia w organizacji takiej imprezy ( ludziom na pewno się spodoba, bo były to lata ich młodości, nieustającej sielanki, braku problemów, "obudzą" w sobie pewnie jakieś miłe wspomnienia )
puść jakieś hity tamtych lat : Just5, smerfne Hity, Enrique ^^ ,Spice girls,"Bailando",Coco Jambo,Britney "Baby One More Time", "Lucky" , "Oops, i did it again" itd , Ricky Martin,Shazza
Można zrobić jakiś quiz ... można puszczać kawałki jakiegoś programu/filmu/bajki z tamtych lat i zgadywać a nagrodami może być hmm piwo xD nie no nie wiem bo to trochę takie dla dzieci ^^
Ew. Karaoke z tymi hiciorami :P
O dziękuję Wam bardzo za wszystkie pomysły. Nie spodziewałam się tylu odpowiedzi. Na pewno coś wykorzystam Karaoke jest super!!! Dzięki eMeF!!
Co do ubrań to właśnie myślałam żeby zaproszeni goście ubrali się właśnie na te lata, no i ja oczywiście z nimi na czele. Muzyka też ma być z tamtych lat.
Tak, fullmoon to właśnie był cudowny beztroski czas. Chciałabym się przenieść w tamte lata, więc stąd ten pomysł.
A wiecie może jakie były modne wówczas fryzury? Maka mogłabyś mi podrzucić te linki? Pozdrawiam
_________________ "Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem
I wiecznym cierpieniem
I była miłość
I była zgoda
Każdy był wolny
Wolny był każdy ptak..."- Dżem
Fajnie, że mogłam pomóc bo pomysł super , sama mam w tym roku 18 może pomyślę o właśnie jakiejś tematycznej imprezie :)
co do ubrań to takie szeleszczące kurtki w jaskrawych kolorach.
martensy, buty na koturnach,adidasy! ,wszystko co jeansowe, bluzki z jakąś myszką miki (ogólnie disney ) , dzwony , koszule flanelowe , ogrodniczki , LEGINSY! (najlepiej w króla lwa albo dalmatyńczyki xD ) , golfy chyba , plecaki hmm takie maskotki xD , czapki z daszkiem, Bluzki z odkrytym pępkiem
włosy: pieczarki , trwała ,warkoczyki, różowe pasemka (w każdym razie u mnie w szkole był szał na to , ale to już końcówka bo w 1998 )
Imię: Boss Playa
Wysłany: 2009-07-03, 23:13
koszule w takim stylu były modne http://www.allegro.pl/ite..._6xl_53_54.html
mam nawet podobna po starszym bracie, tylko większy Old school
tylko niekoniecznie jest to ten sam materiał, ale te też były "na czasie"
i koszula w pełnym kolorze najlepiej ciemna, ogólnie trudno znaleźć to co chcę pokazać, ogólnie jak ubierali się kiedyś raperzy amerykańscy co przeszło też na polską młodzież, musiałbym pogrzebać na amerykańskich aukcjach, ale chyba nie opłaci Ci się sciągać z daleka tego
a sory Maka. Tak myślałam że jesteś chłopakiem ale nie wiem dlaczego napisałam do Ciebie w rodzaju żeńskim;) Dzięki.
Pisałam do koleżanki, że chcę robić 18-stke w takim stylu a ona mówi że to przeważnie nie wychodzi, bo ludzie nie chcą się przebierać :zalamany
_________________ "Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem
I wiecznym cierpieniem
I była miłość
I była zgoda
Każdy był wolny
Wolny był każdy ptak..."- Dżem
nie prawda wychodzi ! Bo jest to jakaś zabawa xD Szczególnie , że przebrać się na lata 90 nie jest trudno i nie wygląda się idiotycznie gorzej jakbyś wybrała coś innego ^^ Pamiętam moja koleżanka kiedyś zrobiła 19 urodziny i kazała się wszystkim przebrać za power rangers...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum