a czy ja uważam, że cierpienie fizyczne jest potrzebne? Jeśli bym tak uważała i chciała cierpieć fizycznie i psychidcznie, to byłbym masochistką.
A czy ja mówię, że jestem strasznie wierząca? Nie nam oceniać naszą wiarę, ale to chyba OT :D
Kazdy katolik uwaza, ze cierpienie jest potrzebne bo Bog ma w tym jakis cel. To ze jestes strasznie wierzaca mozna bylo wywnioskowac z innego tematu. Zreszta nie jednego.
Tak to napewno byl OT :D
Wiec zeby teraz nie bylo to stwierdzam ze moim zdaniem eutanazja powinna byc legalna i mam tu na mysli przypadki agoni. Nie ma sensu dyskutowac poniewaz kazdy ma swoje zdanie na ten temat i go nie zmieni.
_________________ "Mówicie rap jest zły,
To jaki jest terroryzm?
Niby o tym się nie mówi, wiem.
Ważniejsza pensja, wyścig do szczęścia,
By mieszkać jak pan, jeść jak pan,
Chodzić jak pan, jak pan mieć szpan."
"Jedna dobra rada, nigdy nie przejmuj się tym co ktoś o Tobie gada"
ja eutanazji mówię kategoryczne nie, bo każdy ma prawo do życia, mimo wszystko.
Dobrze, ale jeszcze raz sie pytam co jesli ta osoba sama prosi o smierc bo nie moze juz wytrzymac bolu a wie ze i tak juz dlugo nie pozyje?
To jaki jest terroryzm?
to, że nie mogę wytrzymać z bólu nie jest jakimś wyznacznikiem. Jak łamę nogę, to też nie mogę wytrzymać z bólu. Porównanie troszkę nie fortunne, aczkolwiek też w takiej sytuacji ból jest nie do znieniesienia.
Widziałam film o facecie, który też nie mógł wytrzymać z bólu i chciał, żeby poddali go eutanazji. Ale rodzina walczyła i nie pozwalała mu na to. Kilka dni jeszcze pożył, ale przed śmiercią powiedział, że jest wdzięczny rodzinie, że nie pozwoliła mu na ten czyn. Dlaczego? Bo mógł przezyć chwilę wzruszenia, zobaczyć promyk słońca na niebie itp. Dla takich chwil powiedział, że warto było przeżyć kilka dni więcej.
_________________ "Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru: jesteśmy albo pełni miłości... albo pełni lęku" Albert Einstein
Dla takich chwil powiedział, że warto było przeżyć kilka dni więcej.
Nie bede sie powtarzac. Ty wiesz co ja o tym mysle.
To jaki jest terroryzm?
co do aborcji.
jeśli ciąża jest wynikiem gwałtu albo zagraża życiu matki, jestem za.
eutanazja?
również jestem na tak. każdy ma prawo decydować o swoim życiu, jeżeli śmierć jest tylko kwestią czasu, a człowiek 'umiera' z bólu, nie wiem po co się męczyć. jest to świadoma decyzja każdego z nas.
_________________ ' chcę być Twoim cieniem, robić z Tobą mnóstwo rzeczy,
życie z Tobą przeżyć, możesz ufać mi i wierzyć. '
tak, uważam, że gdy człowiek ma świadomość tego, że niedługo umrze, a przy tym jego ból jest nie do zniesienia, ma prawi decydować o swoim życiu. jeśli będzie chciał umrzeć, a inni mu w tym nie 'pomogą' - zabije się sam.
_________________ ' chcę być Twoim cieniem, robić z Tobą mnóstwo rzeczy,
życie z Tobą przeżyć, możesz ufać mi i wierzyć. '
ja natomiast uważam, że poczucie wielkiego bólu i cierpienia zniekształca poczucie świadomości swoich czynów. Potem można żałować za swoje słowa, czyny, ale w przypadku śmierci już będzie za późno.
_________________ "Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru: jesteśmy albo pełni miłości... albo pełni lęku" Albert Einstein
A od strony lekarzy jak to ma wyglądać ? Myślisz, że oni też się zgodzą na zabijanie ?
Nie jestem lekarzem wiec nie bardzo mam prawo sie wypowiadac, ale sadze ze jezeli by bylo takie prawo to nie mieli by wyjscia.
To jaki jest terroryzm?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum