Takiej 15-nastolatce na pewno z łatwością przyjdzie podjąć się aborcji, skoro nawet w tym wieku nawet na ginekologa nie jest przygotowana, a co dopiero na taki zabieg. Tak, z pewnością tak.
Nie, nie latwo, ale latwiej niz urodzenie i wychowanie dziecka. Ale ta dyskusja nie ma sensu bo i tak nikt nikogo nie przekona. ;]
A to czekałaś aż ktoś przeciw aborcji ulegnie np. Twoim argumentom i zmieni swoje zdanie? Tu raczej chodzi o ogólną dyskusję,wymianę poglądów, zdań.
Nie, na nic nie czekam, nie mam zamiaru nikogo naklaniac do zmiany decyzji. Ktos ma inne zdanie ok szanuje to, ale napisalam juz wszystko co mialam do napisania w tej sprawie i w powtarzaniu sie nie widze sensu, zwlaszcza, ze obecne prawo podziela moje zdanie.
farbenka napisał/a:
Ale najłatwiej jest zabić i pozbyć się problemu, ot co.
Jezeli uwazasz, ze latwo jest zabic to ja to zostawie bez komentarza.
To nie ma możliwości oddania go osobom, które będą w stanie go wychować?
Czytasz wszystkie moje wypowiedzi? Mam wrazenie, ze nie.
Oczywiscie, ze lepiej by bylo gdyby je urodzila i oddala, oczywiscie, ze aborcja NIE JEST NAJLEPSZYM ROZWIAZANIEM, ale jest rozwiazaniem jednym z wielu. To kobieta powinna podjac decyzje jakie rozwiazanie dla niej bedzie najlepsze.
Mylisz sie. Mysle o dziecku, glownie o dziecku. Owszem najlepszym rozwiazaniem byloby urodzenie i oddanie dziecka do adopcji (oczywiscie jezeli sama nie bylaby w stanie wychowac).
Moje zdanie jest takie a nie inne, poniewaz napatrzylam sie na kobiete, ktora urodzila takie dziecko i teraz je krzywdzi, krzywdzi tak, ze bardziej dziecka skrzywdzic sie nie da. Mam gdzies ta kobiete, mysle przede wszystkim o dziecku, ktore nie musialoby przechodzic tego co przechodzi gdyby zostalo usuniete. Dlatego uwazam, ze legalna aborcja w przypadku GWAŁTU jest potrzebna.
Moje zdanie jest takie a nie inne, poniewaz napatrzylam sie na kobiete, ktora urodzila takie dziecko i teraz je krzywdzi, krzywdzi tak, ze bardziej dziecka skrzywdzic sie nie da. Mam gdzies ta kobiete, mysle przede wszystkim o dziecku, ktore nie musialoby przechodzic tego co przechodzi gdyby zostalo usuniete. Dlatego uwazam, ze legalna aborcja w przypadku GWAŁTU jest potrzebna.
Ale nie każda kobieta się tak przeciez zachowuje.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Tak oczywiscie, ze nie kazda, dlatego nie mowie zeby dokonywac aborcji na kazdej kobiecie, ktora zostala zgwalcona, tylko zeby to kobieta po konsultacji z psychologiem podjela decyzje czy urodzi to dziecko czy nie.
oj, nie zgodzę się.
kobieta sama nie wykona zabiegu aborcji
_________________ 'A Ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
Ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum