Na co ?
Uważasz,że zwolennicy aborcji nie wiedzą jaka jest alternatywa ? Że chodzi o życie ludzkie ? Ja wyniosłam jedynie z poprzednich postów to,że w trzech przypadkach zamieszczonych konstytucji kobieta ma prawo dokonać wyboru.
Tu jest respektowane ogólne pojęcie aborcji - MORDESTWA, bo aborcja aborcji jest równa.
Tu jest respektowane ogólne pojęcie aborcji - MORDESTWA, bo aborcja aborcji jest równa
A widzisz po mimo tego,że uważam iż jest to morderstwo uważam ,że aborcja nie jest równa aborcji.Ponieważ co innego jest aborcja,która jest wynikiem braku odpowiedzialności co innego aborcja spowodowana tragedią.Rozpatrujemy sprawę gwałtu,jednakże ,czy morderstwem nie jest także zmuszenie kobiety do urodzenia dziecka kosztem własnego życia ?
Zresztą przedstawiłam już swój punkt widzenia w tej kwestii parę stron wcześniej
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
laurette, dziewczyno proszę Cię czego ty tu próbujesz dowieść,wykazujesz się jedynie bezmyślnością w takiej sytuacji.Jednakże z powodu kończącej się cierpliwości poprzestanę na tych słowach.
"nie unoś się"
Hmm czego próbuję dowieść.. Właściwie niczego;)
Ale widzisz, jakoś tak juz mam, że jak widzę niesprawiedliwość to staram się ją likwidować. I tyle :)
farbenka napisał/a:
laurette, szkoda tracić farsy
racja.
_________________ 'A Ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
Ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.'
RCS
Ostatnio zmieniony przez laurette 2010-03-19, 22:27, w całości zmieniany 1 raz
Trudno jest wykazać się aż taką tolerancją na głupotę.
laurette napisał/a:
że jak widzę niesprawiedliwość to staram się ją likwidować. I tyle :)
Tyle,że bezmyślność nie powinno iść z tym w parze tak jak niestety jest w Twoim przypadku. Nim zaczniesz kwestionować czyjąć niesprawiedliwość zapoznaj się wpierw ze znaczeniem tego słowa i z rzeczywistą sytuacją ,a nie własnym wyobrażaniem,tym bardziej jeśli osoby trzecie Ci to wytykają.
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
I teraz już jako moderatorka koniec offtopu.Masz funkcję PW etc.
świetnie to rozegrałaś, nie powiem.
Wykorzystujesz funkcję moderatora żeby powiedzieć ostatnie słowo (w dodatku publicznie ubliżające mi) po czym liczysz na to, że juz się nie odezwę bo napisalaś cos zielonym kolorkiem?
Ale niby dlaczego ja mam pisać na PW? żeby nikt nie widział co mam do powiedzenia? Sama tez robisz niezłego ota, więc dlaczego ja nie mogę?
I nie obchodzi mnie czy dostanę warna, bo i tak byłby niesłuszny.
tu:
slow napisał/a:
Trudno jest wykazać się aż taką tolerancją na głupotę.
obrażasz mnie.
i:
slow napisał/a:
Tyle,że bezmyślność nie powinno iść z tym w parze tak jak niestety jest w Twoim przypadku
znów mnie obrażasz.
ciekawe czy sobie dasz otrzeżenie;)
No. teraz możesz pisać na PW.
_________________ 'A Ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
Ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.'
— Bob Dylan
— Olga Tokarczuk
farbenka, czy ja komukolwiek zabroniłam tutaj wyrażać swoje poglądy ,podasz mi uzasdniony akt mojej niesprawiedliwości w stosunku do wyrażania przez was opinii? Skrytykowałam jedynie bezmyślne zachowanie użytkowniczki i wskazałam jej,że temat o aborcji nie służy do rozwiązywanie spraw osobistych.
Ponadto przypominam
Dział Prośby Skargi i Zażalenia
— Bob Dylan
— Olga Tokarczuk
slow, nie wiem do czego Ty się odnosisz skoro raczyłaś mój post skasować, a z tego co pamiętam o Mizantropie mówiłam, nie o Tobie, a tylko poparłam koleżankę, że jest niesprawiedliwość i podważanie czyiś poglądów, jednak co się okazuje - jest ta solidarność wyższości nad resztą użytkowników.
Nie mam zamiaru wielce się wylewać na innym dziele. Ja osobiście jakoś to przeboleję.
//Post nie na temat, a było ostrzeżenie. Sprawy prywatne załatwiać na PW. Warn [Constantine]
_________________ Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą. — Witold Gombrowicz
Imię: Ania
Wysłany: 2010-03-19, 23:05
Właściwie... jeśli teraz okazałoby się nagle, że jestem dzieckiem gwałtu i moja matka chciała mnie usunąć - wcale nie miałabym żalu. W sprawach takich jak gwałt oraz zła sytuacja materialna - jestem za aborcją. Owszem, zaraz ktoś się odezwie, ze są domy dziecka. Ale ile jest ich przepełnionych? Ile dzieci nie znajduje rodzin zastępczych? Ich życia są beznadziejne.
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Imię: nomen nescio
Wysłany: 2010-03-20, 20:34
Nie mam zdania na temat eutanazji.
Co do aborcji, jestem przeciwna. Są tabletki 71 po (jeśli dziewczyna została zgwałcona, pękła prezerwatywa etc.). Dziecko można również oddać do adopcji, i nie mówię tutaj o domu dziecka, a adopcji ze wskazaniem.
Mam nadzieję, że mój post nie zostanie uznany za spam, ale wszystkich wierzących obrońców praw człowieka zapraszam do wzięcia udziału w akcji Uratuj Świętego!. Polega ona na kilku dniach modlitw w intencji nienarodzonych dzieci i ludzi czyhających na ich życie. Po zakończeniu nowenny można przystąpić do adopcji dziecka nienarodzonego.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum