Aborcja i eutanazja. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Aborcja i eutanazja.

Aborcja i eutanazja.
Autor Wiadomość

Gecio. 
Stały User

Imię: oo cześć :)

Wysłany: 2010-07-04, 11:05   

Jesteś przeciwko aborcji, ale za eutanazją.
Ale to kawałek mnie, tutaj bije moje serce..'

stewie 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-07-10, 22:51   

Azazel napisał/a:
To jest okropne.
To jest złe.
Wstyd mi, że mieszkam w kraju w którym ludzie popierają aborcję i eutanazję.
Mało mieliśmy wojen, za mało ludzi pozabijano?
Brzydze się tym.

Co ma wojna to do tego tematu?
Jeżeli ktoś chce umrzeć to dlaczego nie?
Aborcja,ludzie zabijaja sie caly czas, i nikt nigogo nie pyta czy chce umrzec.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-07-10, 23:02   

stewie napisał/a:
Jeżeli ktoś chce umrzeć to dlaczego nie?
To niech się sam zabije. Najlepiej, jak wie już że jest nieuleczalnie chory. Oszczędzi wysiłku lekarzy i pieniędzy zmarnowanych na jego nieudolne leczenie.

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2010-07-11, 08:40   

ojzu napisał/a:
Drugiego rodzica. A jeśli nie zauważyłeś, to kobiety chcą same decydować o "swoim" , mimo iż nie jest to do końca ich własność.

A Ty na jakiej podstawie to stwierdziłeś? Dziecko nie jest własnością. Zapoznaj się z definicją własności i jej atrybutami. Z bredni jakie wypisujesz wynika, że możesz się zbyć swojego dzieciaka na wolnym rynku.

Natomiast miejsce, w którym znajduje się dzieciak jest już 100% własnością kobiety (chyba, że rozmawiamy o niewolnicach) dlatego też to ona podejmuje decyzję o aborcji. Aborcja jest bowiem zwyczajnym usunięciem płodu z organizmu matki. Nie zabiciem. Usunięciem. Śmierć to skutek. Choć przyznaję, że jeśli coś naruszałoby wbrew mojej woli przestrzeń mojej własności prywatnej i nie chciało dobrowolnie jej opuścić (lub też nie miało ku temu odpowiednich możliwości) to nie miałbym skrupułów. Nie wiem na czym to polega, że wiele kobiet na tym forum spycha się do roli biologicznego inkubatora, ale gdyby mnie jako facetowi kazano się zapoznać z ustawą, która zakazuje mi usunąć czegokolwiek z własnego organizmu to by mnie chyba szlag trafił. I owszem, zdaję sobie sprawę (jeśli ktoś zdaje sobie również, a chciałby to wykorzystać przeciwko mnie) iż Państwo Polskie ogranicza moje prawa do dysponowania własnym ciałem, ale zamierzam ten stan zmienić. Czyli emigruję. Nie czuję się własnością wyżej wspomnianej organizacji.

Eutanazja to dla mnie oczywista sprawa. Jeśli ktoś chce, aby go po prostu dobito. Ba jeśli ktoś ma po prostu dość swojej nieudanej egzystencji i pragnie skorzystać z usług osoby, która wspomnianą w pierwszym zdaniu usługę oferuje nic nie powinno stać mu na przeszkodzie.

No to tak celem odświeżenia moich poglądów w tej kwestii po paru latach. Raczej niewiele się zmieniło.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-07-11, 22:20   

Anioł Ciemności napisał/a:
A Ty na jakiej podstawie to stwierdziłeś? Dziecko nie jest własnością. Zapoznaj się z definicją własności i jej atrybutami. Z bredni jakie wypisujesz wynika, że możesz się zbyć swojego dzieciaka na wolnym rynku.
Nie zrozumiałeś przekazu.

Aborcja jest bowiem zwyczajnym usunięciem płodu z organizmu matki. Nie zabiciem. Usunięciem. Śmierć to skutek.
Uhmm to rozumiem, że pchnięcie nożem w serce też nie jest niczym złym, w końcu śmierć to tylko skutek ? :)

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2010-07-11, 22:32   

Ojzu napisał/a:
Nie zrozumiałeś przekazu.

Albo i Ty. to się erystyka nazywa.

Cytat:
Uhmm to rozumiem, że pchnięcie nożem w serce też nie jest niczym złym, w końcu śmierć to tylko skutek ? :)

A jakie mam uzasadnienie ku temu? Czy ten, którego pcham nożem narusza przestrzeń mojej własności prywatnej? Jeśli tak to nie. Jeśli nie to ja naruszam i wtedy to owszem jest to już czymś... 'złym'.
Ostatnio zmieniony przez Anioł Ciemności 2010-07-11, 22:54, w całości zmieniany 1 raz  

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-07-11, 22:36   

A jakie mam uzasadnienie ku temu? Czy ten, którego pcham nożem narusza przestrzeń mojej własności prywatnej? Jeśli tak to nie.
Uhmm , rozumiem że dla ciebie to powód do zabijania. Niestety to nie Dziki Zachód z wczesnych Stanów. Potrzebujesz w ogóle uzasadnienia ?
Albo i Ty. to się erystyka nazywa.

Podejrzewam że większość zrozumiała. Twierdzisz że kobieta ma prawo decydować o swoim ciele, ale to co w niej ma nie należy tylko do niej, ponieważ nie poczęła tego sama.

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2010-07-11, 23:03   

Cytat:
Uhmm , rozumiem że dla ciebie to powód do zabijania. Niestety to nie Dziki Zachód z wczesnych Stanów. Potrzebujesz w ogóle uzasadnienia ?

To Europa. Zaś w sporej części Europy aborcja jest dopuszczalna. A całe szczęście w Teksasie nadal panują rozsądne w tym (znaczy się w zakresie możliwości obrony własności prywatnej) zakresie przepisy i dobrze by było gdyby Europa poszła za ich wzorem, czyli jeszcze nie jest tak źle. Zresztą być może kiedyś się tam przeprowadzę. Przynajmniej sąd nie będzie mi wciskał kitu, że przekroczyłem granice obrony koniecznej raniąc gościa, który włamuje się do mojej posiadłości.

Oczywiście, że potrzebuję. Zabijanie bez uzasadnienia jest nieekonomiczne. :] Determinuje również ryzyko społecznej vendetty. Zadajesz głupie pytania...

Cytat:
Podejrzewam że większość zrozumiała. Twierdzisz że kobieta ma prawo decydować o swoim ciele, ale to co w niej ma nie należy tylko do niej, ponieważ nie poczęła tego sama.

To bez znaczenia. Właśnie o to tutaj chodzi i tego najwyraźniej nie pojąłeś. Zaparkuj samochód na moim podwórku i spróbuj posłużyć się tym rozumowaniem. Sądzisz, że go nie usunę? Jeśli on ulega zniszczeniu poza moim ogródkiem to nie obraź się, ale to już nie mój problem. Krótko nie mam obowiązku przetrzymywania niczego w obrębie swojej własności prywatnie niezależnie od tego, czy to coś jest moje, czy też cudze. Dlatego też nie zaparkujesz samochodu w moim garażu bez mojej zgody, a jego ewentualna możliwość bytowania w nim będzie uzależniona od mojej zgody. Jeśli zaś zostanie w nim zaparkowany bez niej zostanie natychmiastowo usunięty. Jak wyżej: jeśli skutkiem tego usunięcia jest jego destrukcja - trudno. Nie mój problem.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-07-12, 21:29   

Oczywiście, że potrzebuję. Zabijanie bez uzasadnienia jest nieekonomiczne. :] Determinuje również ryzyko społecznej vendetty. Zadajesz głupie pytania...
No bardzo głupie :( Niestety w świetle prawa twoje "wolnościowe" ideały nie są do przyjęcia. Jeśli przyjmujesz taki model społeczeństwa, gdzie każdy ma prawo użycia broni wobec kogoś kto wydawałby się naruszyć jego własność prywatną, to niestety nie spotkasz się z wielkim poparciem, bo to abstrakcja i gówniarskie podejście do problemu, zbyt oczywiste i zbyt radykalne, bez przyjęcia odpowiednich przypadków.

Jak wyżej: jeśli skutkiem tego usunięcia jest jego destrukcja - trudno. Nie mój problem.
W takim razie zastanów się o czym piszesz, jeśli wola dwojga ludzi była taka żeby kopulować, to jednak zgoda została wyrażona na wjazd na parking, w twoim rozumowaniu oczywiście. Jeśli mówiąc kolokwialnie dajesz dupy, i niestety "wpadłeś", to jest niestety twój problem.

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2010-07-12, 21:36   

ojzu napisał/a:
No bardzo głupie :( Niestety w świetle prawa twoje "wolnościowe" ideały nie są do przyjęcia. Jeśli przyjmujesz taki model społeczeństwa, gdzie każdy ma prawo użycia broni wobec kogoś kto wydawałby się naruszyć jego własność prywatną, to niestety nie spotkasz się z wielkim poparciem, bo to abstrakcja i gówniarskie podejście do problemu, zbyt oczywiste i zbyt radykalne, bez przyjęcia odpowiednich przypadków.

To jest raczej wynik Twoje mentalności niewolniczej. Jeśli ktoś dobrowolnie nie chce opuścić terenu mojej własności prywatnej to może zostać z niej wydalony siłą. Jak już pisałem takie prawo jest chociażby w Teksasie tak, więc to Twoje słowa są abstraktem nie moje. To takie komunistyczne naleciałości jeszcze. Ale miejmy nadzieję, że jakoś z tego wyjdziemy.

Cytat:
W takim razie zastanów się o czym piszesz, jeśli wola dwojga ludzi była taka żeby kopulować, to jednak zgoda została wyrażona na wjazd na parking, w twoim rozumowaniu oczywiście. Jeśli mówiąc kolokwialnie dajesz dupy, i niestety "wpadłeś", to jest niestety twój problem.

Nie została. Została wyrażona na kopulację. Takie poetyckie przenośnie możesz stosować. Jednak nie w rzeczowej dyskusji.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-07-12, 21:43   

Cytat:
Jak już pisałem takie prawo jest chociażby w Teksasie tak, więc to Twoje słowa są abstraktem nie moje. To takie komunistyczne naleciałości jeszcze. Ale miejmy nadzieję, że jakoś z tego wyjdziemy.
Hahaha naleciałości komunistyczne powiadasz ? :-D No to powiedz mądralo, gdzie jeszcze jest takie prawo, oprócz Teksasu ? Przypominam ci również, że żyjemy w Polsce. W Chinach na przykład są limity na dzieci i obowiązuje kara śmierci, to znaczy że że u nas jest coś nie w porządku ? :)

Nie została. Została wyrażona na kopulację. Takie poetyckie przenośnie możesz stosować. Jednak nie w rzeczowej dyskusji.

A jaki jest naturalny skutek kopulacji, każdej żyjącej istoty ? To jak przykład z pchnięcia nożem.

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2010-07-12, 22:01   

ojzu napisał/a:
Hahaha naleciałości komunistyczne powiadasz ? :-D No to powiedz mądralo, gdzie jeszcze jest takie prawo, oprócz Teksasu ? Przypominam ci również, że żyjemy w Polsce. W Chinach na przykład są limity na dzieci i obowiązuje kara śmierci, to znaczy że że u nas jest coś nie w porządku ? :)

Do falsyfikacji Twojego twierdzenia wystarczał jeden przykład słowem Twoje pytanie jest bezprzedmiotowe. W wielu krajach jest dużo szersza możliwość obrony własności prywatnej niż w Polsce choć Teksas faktycznie stoi tutaj na czele. To, że nie mamy tutaj kary śmierci to i owszem jest nie w porządku.

Cytat:
A jaki jest naturalny skutek kopulacji, każdej żyjącej istoty ? To jak przykład z pchnięcia nożem.

Nie rozumiem pytania. Nieodłącznym skutkiem kopulacji to są ruchy posuwisto zwrotne i to na nie wyraża się zgodę. Poczęcie nie jest koniecznym skutkiem kopulacji tak, więc zgoda na nią nie jest zgodą na poczęcie dziecka tak jak zgoda na krojenie nożna nie jest zgodą na zacięcie się w palec. To są skutki uboczne (chyba, że dążenie do nich było już z góry założone). W zasadzie to dwie różne sprawy.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-07-12, 22:08   

W wielu krajach jest dużo szersza możliwość obrony własności prywatnej niż w Polsce choć Teksas faktycznie stoi tutaj na czele.
"Dużo szersza możliwość" dużo mi nie mówi. Odpowiedz konkretnie, gdzie jeszcze oprócz Teksasu możesz użyć broni wobec osoby która przekroczyła granicę Twojej posiadłości ?

Poczęcie nie jest koniecznym skutkiem kopulacji tak, więc zgoda na nią nie jest zgodą na poczęcie dziecka tak zgoda na krojenie nożna nie jest zgodą na zacięcie się w palec. To są skutki uboczne (chyba, że dążenie do nich było już z góry założone). W zasadzie to dwie różne sprawy.
Ok, wg.twojego rozumowania skutkiem pchnięcia nożem jest przebicie ciała i potoki krwi. Nic więcej ? :] Użyj wyobraźni, spójrz dalej. U każdego gatunku na tym świecie, skutkiem i celem kopulacji jest potomstwo. Jedynie człowiek zrobił z tego rozrywkę, u człowieka pierworodnego, najstarszego, kopulacja również miała to na celu, więc nie chrzań mi o skutkach ubocznych.

Anioł Ciemności 
Mega wymiatacz
Strzała Tęsknoty

Wysłany: 2010-07-12, 22:16   

Cytat:
"Dużo szersza możliwość" dużo mi nie mówi. Odpowiedz konkretnie, gdzie jeszcze oprócz Teksasu możesz użyć broni wobec osoby która przekroczyła granicę Twojej posiadłości ?

W reszcie USA, Szwajcarii, Norwegii itd. I nie przekroczyła, ale nie chce jej opuścić po przekroczeniu mimo, iż wyraziłem takie życzenie. To mi bynajmniej wystarcza.

Cytat:
Ok, wg.twojego rozumowania skutkiem pchnięcia nożem jest przebicie ciała i potoki krwi. Nic więcej ? :] Użyj wyobraźni, spójrz dalej. U każdego gatunku na tym świecie, skutkiem i celem kopulacji jest potomstwo. Jedynie człowiek zrobił z tego rozrywkę, u człowieka pierworodnego, najstarszego, kopulacja również miała to na celu, więc nie chrzań mi o skutkach ubocznych.

Skutkiem jest. Tak samo jak krojenie chleba może acz nie musi być skutkiem pocięcia sobie ręki. Oczywiście ty kiedy się zacinasz twierdzisz, iż wyraziłeś na to zgodę, czyż nie? :] Zgodę niestety sobie uroiłeś.
Ostatnio zmieniony przez Anioł Ciemności 2010-07-12, 22:24, w całości zmieniany 1 raz  

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Wysłany: 2010-07-12, 22:24   

W reszcie USA, Szwajcarii, Norwegii itd. I nie przekroczyła, ale nie chce jej opuścić po przekroczeniu. To mi bynajmniej wystarcza.
Mimo wszystko , ja pytałem jedynie o przekroczenie :] W takim razie podaj mi przykłady tego o co pytam.

Skutkiem jest. Tak samo jak krojenie chleba może acz nie musi być skutkiem pocięcia sobie ręki. Oczywiście ty kiedy się zacinasz twierdzisz, iż wyraziłeś na to zgodę, czyż nie? :] Zgodę niestety sobie uroiłeś.

Jak sam zauważyłeś, każda czynność może mieć skutki uboczne. W przypadku kopulacji i ciąży może nimi być np. poronienie lub trwała choroba dziecka. Jeśli się zatnę nożem to umiem to przyjąć na klatę, bo liczę się z takimi skutkami, ponieważ dysponuję wiedzą na ten temat. Podobnie jest kopulującymi ludźmi. Niestety niektórzy nie potrafią poczuć się do odpowiedzialności.

Odpowiedz do tematu