Imię: Artur
Wysłany: 2010-08-20, 19:43
faszyzm tez z założenia nie jest zły i napewno jest lepszy niż anarchizm, bo polega na patrioryźmie co w Nas Polakach jest najpiękniejsze, niestety to uczucie znika z roku na rok coraz bardziej, a młodzież nie potrafi docenić tego, jak ciekawą mamy historię, ile przeżyliśmy i jak zaciekle walczyliśmy by mieć swój dom. W faszyźmie tez dobre jest to, że państwo budowane jest na silnych fundamentach, mocny militarnie, a władza spoczywa w ręku jednego człowieka co zapobiega politycznym sporom. Śmieszy mnie podejście anarchistów, że każdego kto skrytykuje ich poglądy nazywają faszystą. Moge miec óżne poglądy polityczne, od lewicowych po prawicowe i mam prawo krytykować ten typ hymm polityki?
_________________ Znak Orła, potęgi symbol prowadzi nas!
Mieczem i Tarczą weźmiemy to co było nasze od lat!
Znów pójdziemy pokazać światu na co nas stać!
Nasza Wiara dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak!
~ Honor - Znak Orła ~
Wiem :) Ale nie byłoby nienawiści, różnic, wojen, ubóstwa itp. Więc wiesz o co mi chodzi.
[quote="oTyGnoju!"]Śmieszy mnie podejście anarchistów, że każdego kto skrytykuje ich poglądy nazywają faszystą./quote]
Po pierwsze nie jestem anarchistą, po drugie zapytałem o faszyzm bo w podpisie masz Honor, a więc i Konkwisty 88 na pewno słuchasz. Neonazizm.
oTyGnoju! napisał/a:
faszyzm tez z założenia nie jest zły i napewno jest lepszy niż anarchizm, bo polega na patrioryźmie co w Nas Polakach jest najpiękniejsze, niestety to uczucie znika z roku na rok coraz bardziej, a młodzież nie potrafi docenić tego, jak ciekawą mamy historię, ile przeżyliśmy i jak zaciekle walczyliśmy by mieć swój dom.
Ja uznaję, że jestem patriotą, faszyzm tez w wielu założeniach popieram :)
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
Wysłany: 2010-08-20, 19:56
Tak słucham też tych "złych zespołów" ale nie każdy kto ich słucha jest neonazistą czy faszystą, tak samo jak ludzie którzy słuchają metalu, nie muszą byc satanistami. Honor ma wiele pięknych patriotycznych utworów
~ Honor - Znak Orła ~
... mielibyśmy raj. W dosłownym tego słowa znaczeniu. Jednakże ludzie nie nadają się z samej natury do stworzenia takiego społeczeństwa.
Tak? A jakie to prawa natury człowieka sprawiają, że jest tak jak mówisz?
oTyGnoju! napisał/a:
faszyzm tez z założenia nie jest zły i napewno jest lepszy niż anarchizm, bo polega na patrioryźmie co w Nas Polakach jest najpiękniejsze, [..]
No ale obiektywnie, to co jest najpiękniejsze dla każdego człowieka? Przecież dla każdego co innego jest piękne
oTyGnoju! napisał/a:
W faszyźmie tez dobre jest to, że państwo budowane jest na silnych fundamentach, mocny militarnie, a władza spoczywa w ręku jednego człowieka co zapobiega politycznym sporom.[..]
I zapobiega uwzględnianiu innych racji niż jedyna słuszna Nie dziękuje
Fazikus napisał/a:
A przepraszam demokracja jest dobra?
Prawdziwa demokracja byłaby dobra
Dwa zdania na temat anarchii.
Czy człowiek musi mieć bat nad głową i powiedziane co ma robić, bo inaczej sobie nie poradzi? To troche tak jak traktować ludzi jak niemyślące zwierzęta... ja uważam, że człowiek jest (a przynajmniej w odpowiednich warunkach może być), na tyle świadomy swoich dzialań, że nie będzie potrzebował władzy.
Druga sprawa, bardzo logiczna - pozbycie się władzy dzisiaj doprowadziłoby do zamieszek, rozbojów, gwałtów itp. a tego chyba byśmy nie chcieli...
PS. Może załóżcie temat o demokracji, faszyźmie, to sobie tam pogadamy na to co tutaj jest offtopicami
ja uważam, że człowiek jest (a przynajmniej w odpowiednich warunkach może być), na tyle świadomy swoich dzialań, że nie będzie potrzebował władzy.
Super podejście. Brak władzy nie każdy robi co chce aż wszyscy się pozabijają.
LongIsland napisał/a:
Druga sprawa, bardzo logiczna - pozbycie się władzy dzisiaj doprowadziłoby do zamieszek, rozbojów, gwałtów itp. a tego chyba byśmy nie chcieli...
No więc sam widzisz przeczysz swojej teorii powyżej, że człowiek nie potrzebuje władzy bo wie co ma robić. To już totalna abstrakcja, jak ty sobie świat wyobrażasz? Naukę? Postęp technologiczny? Jak wyobrażasz sobie starszych ludzi? Kto im wypłaci emeryturę? Trochę realnego przemyślenia i widzisz, że jest to niemożliwe i nienaturalne dla obecnie wykształtowanej kultury ludzkiej.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Wysłany: 2010-08-21, 17:37
Anarchia jest dobra dla ludzi, którzy chcą być niezależni od prawa, a są to przeważnie olewusy, osoby, które nie chcą płacić podatków, łamią prawo itd, bo komu innemu potrzebne jest bezprawie? Co prawda prawo jest dziś niesprawiedliwe i głupie miejscami, jednak każdy normalny człowiek potrafi się do niego przystosować i czuje się bezpieczniej gdy ono istnieje, a że wielu wypaczeńców jest w ludzkim społeczeństwie, to jak najbardziej wyklucza taki ustrój
~ Honor - Znak Orła ~
ja uważam, że człowiek jest (a przynajmniej w odpowiednich warunkach może być), na tyle świadomy swoich dzialań, że nie będzie potrzebował władzy.
Super podejście. Brak władzy nie każdy robi co chce aż wszyscy się pozabijają.
Myslisz, ze jak kazdy mialby do wyboru robic co chce, to wybralby zabijanie innych?
diego napisał/a:
LongIsland napisał/a:
No więc sam widzisz przeczysz swojej teorii powyżej, że człowiek nie potrzebuje władzy bo wie co ma robić.
Wiem co napisałam, jak się przyjrzysz, to wcale jedno zdanie nie stoi z drugim w sprzeczności
diego napisał/a:
To już totalna abstrakcja, jak ty sobie świat wyobrażasz? Naukę? Postęp technologiczny? Jak wyobrażasz sobie starszych ludzi? Kto im wypłaci emeryturę?
Może najpierw uściślijmy pewne rzeczy, żeby nie prowadzić rozmowy zaczynając od nieporozumienia, a potem odpowiem Ci na te wszystkie pytania
Powiedz - wg Ciebie - jakie są najczęściej powody, że jeden człowiek zabija drugiego?
diego napisał/a:
Trochę realnego przemyślenia i widzisz, że jest to niemożliwe i nienaturalne dla obecnie wykształtowanej kultury ludzkiej.
Myslisz, ze jak kazdy mialby do wyboru robic co chce, to wybralby zabijanie innych?
Każdy nie ale wystarczy 1 osoba na 100 osób, która zabija. Znajdzie się kolejna, która będzie chciała się zemścić potem kolejna osoba i co wtedy?
LongIsland napisał/a:
Wiem co napisałam, jak się przyjrzysz, to wcale jedno zdanie nie stoi z drugim w sprzeczności
Wg. mnie jednoznacznie to sobie przeczy.
LongIsland napisał/a:
Powiedz - wg Ciebie - jakie są najczęściej powody, że jeden człowiek zabija drugiego?
Nie wiem co to ma do rzeczy ale wg. mnie największym powodem jest ludzka natura, która niestety potrafi wraz z brakiem wychowania potrafi stworzyć człowieka zdolnego zabić drugiego.
LongIsland napisał/a:
Myślę realnie, nie martw się o to
Niestety każdy realista powinien wiedzieć, że anarchia jest czymś niemożliwym i nienaturalnym dla ludzi.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum