Mam jutro sprawdzian i potrzebowałbym kilku wersji odpowiedzi na te pytania(zmyślić ok. 3,4 zdania):
What job would you like to do when you leave school? why?
What is important for you in a job?
Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź
A spróbuj napisać odpowiedzi po polsku, wtedy z pewnością chętniej ktoś Ci pomoże, niż tak samemu na ślepo wymyślać odpowiedzi.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Może zabrzmi to nieco egoistycznie, ale ja w gimnazjum nie mam większego problemu z utworzeniem poprawnych(!) odpowiedzi.
Np.:
I'd like to be an actor when I leave school 'cause it's an interesting job.(To jest zdanie złożone, nie wiem czy liczysz jako jedno czy dwa.)
Earning a lot of money is also important for me in a job.(Also w wypadku gdy ma to być całość, bez also gdy to tylko pojedyncze zdanie.)
_________________ There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no chaos, there is harmony.
There is no death, there is the Force.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum