Blada cera Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » Blada cera

Blada cera
Autor Wiadomość

Sandraa 
Stały User

Imię: ...

Wysłany: 2010-09-01, 16:29   Blada cera

No dobra więc tak jestem blada i w sumie nic mi to nie przeszkadza. Tylko mam nieraz uczucie jakby ludzie patrzyli na mnie trochę dziwnie może jestem przewrażliwiona? Nie wiem, ale chciałabym się trochę opalić. Tyle, ze do solarium nigdy nie wejdę. Nie lubię się malować, kremy opalające działają tylko na 3 dni, a na dodatek jak się nimi posmaruje to od razu widać, że to sztuczna opalenizna. Soki marchewkowe piłam z 2 tygodnie i nic żadnej poprawy nie zauważyłam, więc przestałam z marchewkami to samo. Beznadziejny kłopot bo problemem to nie można nazwać może ktoś ma jakąś radę lub inny sposób dla mnie. A bym zapomniała na słońcu nie mogę długo przebywać bo mdleje.

Z góry dzięki

Nekes 
Pogromca postów
MNML love

Wysłany: 2010-09-01, 16:32   

Sandraa napisał/a:
na słońcu nie mogę długo przebywać bo mdleje.

Może Twoja blada cera jest spowodowana jakąś chorobą.
But I know
We'll meet again
Some sunny day"

Sandraa 
Stały User

Wysłany: 2010-09-01, 16:38   

Raczej nie byłam oczywiście u lekarza i w badaniach krwi, które robiłam miesiąc temu wyszła tylko, że mam problem z nerkami więc to nic nie ma wspólnego. W sumie ja to mam od dzieciństwa. Moja mama nawet miała taką cerę czy to może być genetyczne?

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-09-01, 16:56   

Cytat:
Moja mama nawet miała taką cerę czy to może być genetyczne?

Jak najbardziej. Ja też mam cerę po swojej mamie i moja z kolei jest bardzo wrażliwa, wysuszona, alergiczna.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

GG: 25676781

Aniołek^^ 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-01, 17:10   

Hm a próbowałaś jakiegoś kremu lekko brązującego? który nie zostawia plam i stopniowo nadaję skórze ładny kolor.
Polecam Ci masło kakaowe, sama używam tego kremu, i jest dobrze:)
Możesz też używać pudru o ton ciemniejszego od karnacji, który nie będzie się tak rzucał w oczy.

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-09-01, 17:24   

Aniołek^^, mówisz o maśle kakaowym firmy Ziaja? Na mnie niestety on w ogóle nie działa.

Ale również zgadzam się z tym, że mogłabyś spróbować używać jakiegoś kremu lekko brązującego. Moja mama używała przez pewien czas takiego kremu od Dove i bardzo go sobie chwaliła.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

Coffola 
User

Imię: Klaudia

Wysłany: 2010-09-01, 17:27   

Aniołek^^ napisał/a:
Polecam Ci masło kakaowe

Zakupiłam niedawno balsam brązujący do ciała z masłem kakaowym i również jestem bardzo zadowolona. Mam ciemną karnację, a ten właśnie balsam pozwoli mi utrzymać opaleniznę nawet zimą. W niektórych salonach kosmetycznych są spray'e opalające, tzw.natryski, które podobno dają rownomierną opaleniznę, niestety nie stosowałam tej metody, więc nie mogę napisać nic o cenie takiego zabiegu :-) . Istnieją też chusteczki samoopalające, ale ich efekty widoczne są tylko na jasnej cerze i niestety dosyć krótkotrwałe. U siebie w aptece widziałam jakieś tabletki, cena ok.60zł za 100 sztuk.

"Statek jest najbezpieczniejszy, kiedy znajduje się w porcie, ale nie po to przecież buduje się statki"

Bard_Zerald 
Pogromca postów
Forumowy Bard

Imię: Jakub

Wysłany: 2010-09-01, 17:34   

Blade dziewczyny są fajne. Na pewno fajniejsze niż takie po solarium...
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy

shesatanek 
Mega wymiatacz
O N A

Imię: Adolfa

Wysłany: 2010-09-01, 17:40   

Hmm nie patrz na ludzi, takich trzeba mieć tam gdzie powinni być. Też jestem blada jak mleko, mąka czy co tam jeszcze. Kiedyś mi także to trochę przeszkadzało, bo zawsze ludzie słali mi jakieś docinki, a teraz nawet mi to odpowiada. Nie wiem czy to jest uwarunkowane genetycznie, ale moja mama też jest 'biała' :] Tylko, że szybciej się opala.. Pokochaj swoja trupią bladość :D

mist 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-01, 17:44   

Też jestem blada. Znaczy nogi, bo one się nie chcą opalać, a ja nie kładę się nigdy na słońcu i to jest fajne. Nie sądzisz, że jesteś oryginalna? Wszyscy wracają po wakacjach zjarani jak Murzyni, a Ty jako jedna z niewielu się różnisz. Nie jesteś taka sama, i to jest właśnie fajne :hyhy:
A jeśli Tobie to bardzo przeszkadza to może opalanie natryskowe? Podobno takie coś trzyma z 3tyg-miesiąc, a u mnie w mieście kosztuje to w granicach 75zł za 2 zabiegi

Sandraa 
Stały User

Wysłany: 2010-09-01, 19:01   

Macie rację w sumie mi to nie przeszkadza. A ludzie teraz są tacy dziwni. Próbowałam wszystkich kremów itd.. I tylko nabawiłam się uczuleń. Dzięki za porady. W sumie ludzie powinni akceptować nas takimi jacy jesteśmy =) Jeszcze raz dzięki

Aniołek^^ 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-02, 16:09   

Nataniel
Tak o te masło mi właśnie chodzi, u siebie też nie zauważyłam zmian, ale jeżeli nałoży się go troszeczkę więcej i będzie wsmarowywać przez parę minut, to efekty można zobaczyć po paru dniach.

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-09-02, 16:15   

Aniołek^^, a ile razy dziennie trzeba się nim smarować? Bo jeśli rano, to ja rezygnuję, to masło jest strasznie tłuste i błyszczy się od niego twarz.

/Przepraszam za off, jakby coś.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

Aniołek^^ 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-09-02, 16:49   

Nataniel
Tłuste jest to fakt, ja na przykład, żeby nie chodzić ze święcącą twarzą, smarowałam twarz wieczorem przed spaniem :D

Miiikaaa
User

Wysłany: 2010-11-04, 19:12   Re: Blada cera

Sandraa napisał/a:
No dobra więc tak jestem blada i w sumie nic mi to nie przeszkadza. Tylko mam nieraz uczucie jakby ludzie patrzyli na mnie trochę dziwnie może jestem przewrażliwiona? Nie wiem, ale chciałabym się trochę opalić. Tyle, ze do solarium nigdy nie wejdę. Nie lubię się malować, kremy opalające działają tylko na 3 dni, a na dodatek jak się nimi posmaruje to od razu widać, że to sztuczna opalenizna. Soki marchewkowe piłam z 2 tygodnie i nic żadnej poprawy nie zauważyłam, więc przestałam z marchewkami to samo. Beznadziejny kłopot bo problemem to nie można nazwać może ktoś ma jakąś radę lub inny sposób dla mnie. A bym zapomniała na słońcu nie mogę długo przebywać bo mdleje.

Z góry dzięki

2 tygodnie i myślisz, ze od razu pomoże to tak jak z ćwiczeniami chcesz schudnąć to 2 tygodnie ćwiczeń nic Ci nie dadzą... powinnaś pić 2 miesiące mooże wtedy by jakaś poprawa była

Odpowiedz do tematu