Chce moją dziewczyne! Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » Chce moją dziewczyne!

Zamknięty przez: motyl
2009-08-10, 15:29
Chce moją dziewczyne!
Autor Wiadomość

Jaberek
User

Wysłany: 2009-05-23, 19:20   Chce moją dziewczyne!

Mam olbrzymi problem, moja dziewczyna (pozdrawiam Cie, bo wiem że to przeczytasz) ubzdurała sobie, że jest gruba i musi to szybko zrzucić, pomijając zdrowie i zdrowy rozsądek.
Niektórzy z Was, znają już tą panią z tematu http://www.e-mlodzi.com/j...c-vt4754,15.htm Gdy ja osobiście zobaczyłem jej temat, po prostu nie wiedziałem co mam myśleć. Jesteśmy ze sobą już 6 miesięcy, wszystko do tego czasu było ok, a teraz przestała jeść, jak napisała w w/w temacie, dziennie potrafi wypić jedynie szklanke wody, nic nie jedząc. Wymusza wymioty i z tego co się dowiedziałem, podobają jej sie anorektyczki... Nie rozumiem tego, nie mam na nia wpływu, nie umiem jej przekonać, ubzdurała sobie głupote która może skonczyć się tragedią... Sama waży 45-50kg i jeżeli miałbym stawiać na niedowage/nadwage wybrałem bym niedowagę. Martwie się o nią, ale moje prośby, szantaże, łapię się wszystkiego co mogę, ale to nie pomaga... Nie wiem co mam robić, co Wy o tym sądzicie?

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-05-23, 19:23   

Jaberek napisał/a:
co Wy o tym sądzicie?

Do lekarza. Psycholog. psychoterapeuta.

Gray 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2009-05-23, 19:24   

Powiedzieć jej rodzicom? O ile to osoby które się nią przejmują. To jedyne wyjście, by zaprowadzili ją do psychiatry, bo jeśli tylko zaczną ją karmić to ona i tak wszystko zwymiotuje, ukryje...

Panic 
Hiper wymiatacz
Soldier of Christ

Imię: Lexie

Wysłany: 2009-05-23, 19:30   

nie chcę nikogo obrażać ani nic, ale tu nie psycholog, tylko psychiatra.
bo z psychologiem możesz pogadać, gdy caly świat cię nie kocha. bulimia - a z tego co ty piszesz, to już anoreksja - to choroba psychiczna.

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-05-23, 19:32   

Panic napisał/a:
bo z psychologiem możesz pogadać, gdy caly świat cię nie kocha. bulimia - a z tego co ty piszesz, to już anoreksja - to choroba psychiczna.

To zależy dlaczego właśnie ta osoba chce rzygać. Bo jeśli sama siebie nie akceptuje to rozmowa z psychologiem może pomóc.

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2009-05-23, 19:35   

Jeśli rozmowa z tobą nie pomaga porozmawiaj z jej rodzicami, psychologiem w szkole, nauczycielem. Możesz jej też mówić dużo komplementów, żeby czuła że jest ładna. ;)

laven 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-05-23, 19:46   

Panic napisał/a:
nie chcę nikogo obrażać ani nic, ale tu nie psycholog, tylko psychiatra.
Co za bzdura. Psychiatra jest lekarzem, więc gdzie tu obraza? Psychologowie również zajmują się terapią zaburzeń psychicznych, ale nie wszystkich, z nie taką samą skutecznością. Anoreksji nie da się w pełni wyleczyć wyłacznie farmaceutykami. A psychiatra, o ile nie jest psychoterapeutą, również nie wiele zdziała, poza wsparciem lekarstwami. Dlatego potrzebna jest współpraca psychologa i psychiatry. Może i psychotropy potrafią wiele, ale nie zmienią utrwalonego toku myślenia. Dlatego psychoterapia jest konieczna.

Sam nic nie przetłumaczysz dziewczynie. Koniecznie powiedz rodzicom, przekonaj ich, że potrzebuje dziewczyna pomocy. Inaczej się tego nie wyleczy, niż z pomocą specjalistów.

— Anthony de Mello

Moniśśś777
User
Moniśśś777

Imię: Monika

Wysłany: 2009-05-23, 20:09   

"co Wy o tym sądzicie?"

powiedz jej ze podobala Ci sie taka jaką ja poznales i ze nie chcesz zeby w ogole cos w sobie zmieniala... i ze nie podobaja Ci sie chude dziewczyny a anorektyczki tym bardziej.. wazac 45 - 50 kg to ona napewno nie jest gruba.. jeszcze zalezy ile ma wzrostu..
moze powinienes czesciej mowic jej ze jest sliczna i ze bardzo Ci sie podoba... bo moze tego nie odczuwa i dlatego chce zrobic cos ze swoim cialem.. bo prawda jest taka ze my dziewczyny odchudzamy sie dla was <facetow> ... !!

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2009-05-23, 20:15   

Moniśśś777 napisał/a:
bo prawda jest taka ze my dziewczyny odchudzamy sie dla was <facetow> ... !!
może ty ale nie każda. Niektóre robią to same dla siebie a nie żeby się chłopakowi spodobać.

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-05-23, 20:18   

Ja nie pojmuję w ogóle takiego czegoś jak odchudzanie się dla kogoś. Odchudzasz się dla siebie, dla swojego zdrowia, dla lepszego samopoczucia by udowodnić samemu sobie, że można.

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2009-05-23, 20:20   

Mizantrop napisał/a:
dla swojego zdrowia

Albo swojej choroby
W tym przypadku to drugie

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-05-23, 20:22   

Cytat:
Albo swojej choroby
W tym przypadku to drugie

No tak, bo trzeba to robić z głową a nie na hardcora, że nic się nie je tylko pije wodę. Bo to zawsze prowadzi do dwóch rzeczy 1. wpada się w anoreksje. 2. Zacznie się jeść i pojawia się efekt jojo i tyje się 2x więcej niż się schudło.
Coś o tym wiem - odchudzaniu się akurat.

Jaberek
User

Wysłany: 2009-05-23, 20:25   

Przecież to logiczne, że skoro robie wszystko by się nie odchudzała, to chyba mi się podoba taka jak jest. Mówiłem jej to, prosiłem, a ona powiedziała ze nie przestanie. Nie robi tego dla mnie, a teraz, jak poradziliście, napisałem jej mamie wiadomość, wytłumaczyłem wszystko i po chwili weszła na gg, po czym mnie zablokowała... :-(

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2009-05-23, 20:27   

Jaberek napisał/a:
po chwili weszła na gg, po czym mnie zablokowała... :-(

No to teraz ciekawe co jej rodzice na to poradzą.

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2009-05-23, 20:29   

Jaberek, widać ma poważny kompleks. Dbrze zrobiłeś przecież to dla jej dobra. Nie obrażaj się na nią i nie daj się odtrąić. Nie długo zrozumie że chcesz odbrze i jeszcze ci za to podzienkuje ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi