Chęć popisania się Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Dojrzewanie » Chęć popisania się

Chęć popisania się
Autor Wiadomość

Ej 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-02-08, 17:59   

Dużo osób tak ma, da się to zauważyć np. z jaką dumą na przerwach opowiadają jak to się ostatnio upili i sił nie mieli wracać do domu, albo to palenie papierosów, nie rozumiem czym tu się chwalić...

Nessa
Stały User
oksymoron

Imię: ot, takie...

Wysłany: 2010-02-08, 21:14   

Upić się dla szpanu? hahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Błagam. Jaki to jest szpan, upić się razem z kolegami (?) po te żeby nie ostawać od grupy?
JA nie piję, nie palę, nie ćpam i nic z tych rzeczy. I moim zdaniem to jest większy powód do "szpanu", jeżeli tak to w ogóle można nazwać. Bo tylko zdechłe ryby płyną z prądem

cameel94 
Stały User
niepokorny

Imię: Kamil

Wysłany: 2010-02-11, 17:35   

popieram przedmówcę ;)

osobiście też nie palę, nie piję, nie ćpam i nie mam zamiaru

oczywiście, czasami łyknie się jedno piwko na dwóch czy trzech, na sylwka czy jak jest jakaś imprezka, ale proszę was co to jest
no i na pewno nie jest to dla szpanu ani dlatego, "bo inni tak robią"
po prostu, mam chęc to łyknę, nie mam to nie
nikt mi z tego powodu nie robi wyrzutów i nie twierdzi ze jestem gorszy :-D

polecam po prostu nie przejmować się głosem ogółu, bo nie zawsze prowadzi on na właściwe tory xD

EmptyMind 
Wymiatacz

Imię: Madzia

Wysłany: 2010-02-11, 18:50   

Ale myślę, że każdy miał taką sytuację że się napił zrobił jakieś śmieszne, rzeczy i powiedział swojej klasie co robił.. Moim zdaniem to też forma rozmowy a nie od razu chęć popisania się, bo ja jako 15 latka kiedyś też piłam, wtedy zaczęłam palić i wcale nie było to z powodu chęci popisania się tylko z czystej własnej głupoty dla tak zwanego "lepszego samopoczucia" ;)

jutro 
Hiper wymiatacz
kryzysowy narzeczony

Wysłany: 2010-02-11, 20:39   

Ja jakoś nie odczuwałem chęci aby się popisywać ; p najgorsze jest to jak ktoś zaczyna się chwalić ile to nie wypił ;x

Kir 
User

Imię: Aleksandra

Wysłany: 2010-02-28, 20:01   

Myślę, że to nie jest powód do dumy ;/
Jak od tego uciec?
Stanowczo powiedzieć NIE!

Mileeek 
Stały User
Przyszły AkToR xD

Imię: Miłosz

Wysłany: 2010-02-28, 20:09   

Było minęło, człowiek dojrzewający chce się wykazać i tyle.
Grecja ma Ateny, Paryż wieże Eiffla ma,
a My mamy Naszą Unię, która Mistrza Polski ma!
Sialalalaaa... UNIA LESZNO <3

DrStrangelove 
User
Na Wałbrzych!

Wysłany: 2010-03-01, 16:46   

Do dupy jest takie coś :D 'Popisywanie' się piciem i paleniem świadczy tylko i wyłącznie o danej osobie. Takie coś powinno się zachować dla siebie albo dla ludzi swojego pokroju :PP

GrzechKulik 
User
yo!

Imię: Grzegorz

Wysłany: 2010-03-16, 14:07   

Większym powodem do popisania sie jest właśnie nie palenie, każdy głupi potrafi sie wciągnąć i zacząć palić, ale tylko ktoś o silnej woli utrzyma sie bez nałogu i to jest powód do dumy. Teraz z pogardą patrze na ludzi, którzy są uwikłani w ten nałóg, czy to nie jest żenujące że oni płacą za to, że sie zatruwają? :-o

skejCiK 
User
Jeden Osiem L

Imię: Norbert

Wysłany: 2010-03-16, 19:20   

GrzechKulik napisał/a:
Większym powodem do popisania sie jest właśnie nie palenie, każdy głupi potrafi sie wciągnąć i zacząć palić, ale tylko ktoś o silnej woli utrzyma sie bez nałogu i to jest powód do dumy. Teraz z pogardą patrze na ludzi, którzy są uwikłani w ten nałóg, czy to nie jest żenujące że oni płacą za to, że sie zatruwają

jesteś taki mądry, nie znam Cię, może mieszkasz w normalnej dzielnicy wśród normalnych rówieśników, co innego jak trafisz w gorsze miejsce, gdzie mieszka jeden równieśnik który jara, a później to się rozchodzi jak choroba, jak ktoś chce to niech pali, to zależy wyłącznie od jego własnej osoby, może i dla szpanu, nie dla szpanu, ale jak nie dla szpanu, to nie byłoby tyle zgonów przez fajki.

Tak od siebie - nie mam nic przeciwko, żeby 16-latek się naje**ał raz na miesiąc, tu nie chodzi o szpan, miło się siedzi w kulturalnym towarzystwie, łyka się bro, kielony, później kac i dalej się żyje, co do narkotyków (twardych) to przesada, śmierć przed terminem, a narkotyki miękkie, niepoprawnie nazywane własnie narkotykami, to nic strasznego, maryche też jarać można, nic do szpanowania, jak spróbujecie to się przekonacie, od tego za żadne skarby się nie da uzaleźniać, ale przesadzać też nie należy, co do halucynków i lsd to nie tykać i tyle.

CyGaNeK26 
User

Wysłany: 2010-07-25, 08:31   

Ja zacząłem palić z ciekawości jak to smakuję.
Uzależniłem się. Ludzie mi mówili że to śmierdzi i mieli racje.
Udało mi się rzucić. Na początku strasznie mnie ciągnęło do papierosów ale po dwóch tygodniach już nie.
Palenie to nic fajnego.
NIE ZACZYNAJ PALIĆ :!: :!: :!:

adryyan 
User
What is Love ?

Wysłany: 2010-07-25, 16:36   

..ani pić, ani nie wciągać;)

Jakoś u mnie wśród kolegów jest tak, że kto się nabije piwem, nalewką, etc.. od razu jest hajtem.. Dla mnie to dziecinne.. O kim to świadczy? Następny cfaniak, btw. Albo udają pijanych. mnie to wkur***, tylko z takich ludzi się śmiać, z żalu.. Piję po to by mieć przyjemność tego wiru samopoczucia.. hehe;) Kiedy się jest nabitym, to po prostu wszystko zrobisz.. Odważny do wszystkiego;) No, ale nie do czyjegoś pokazu, uświadomienia, by stać się w czyiś oczach fajnym xd

Klaudia121121 
Mega wymiatacz

Imię: Klaudia

Wysłany: 2010-07-25, 17:22   

A tam teraz wszyscy robią niepochlebne rzeczy tylko dla szpanu, piep**** sobie tylko własne życie. Znam wielu takich co to się stoczyło. Aż żal patrzeć. ;/

ezekiel66 
Stały User

Wysłany: 2011-01-29, 20:25   Re: Chęć popisania się

karola505 napisał/a:
Macie tak (albo czy już to przeszliście), że zaczynacie palić albo pić albo co innego żeby zaistnieć w tej "popularnej" grupie w szkole :?: Jak można od tego uciec :?: :-P

Ale przed kim Ty chcesz się popsiać? Ktoś mądry jak z boku na to popatrzy to pomyśli sobie co za durne dzieci. Mądrąścią trzeba zdobyć popularność, a nie durnotą. Jak można z tego wyjść? - powiedzieć stanowczo sobie NIE.

^byku93 
Pogromca postów

Wysłany: 2011-01-29, 20:32   Re: Chęć popisania się

karola505 napisał/a:
Macie tak (albo czy już to przeszliście), że zaczynacie palić albo pić albo co innego żeby zaistnieć w tej "popularnej" grupie w szkole :?: Jak można od tego uciec :?: :-P

Popularny w szkole nie jestem i jest Mi z tym dobrze, mam kliku prawdziwych kumpli i to MI wystarcza. Nie palę, nie piję i kumpli którzy palą i piją mam bardzo dobrych, mnie do tego nie ciągnie i powiedziałem im żeby mnie nie częstowali, uszanowali moje zdanie.

[ Dodano: 2011-01-29, 20:33 ]
Cytat:
Ale przed kim Ty chcesz się popsiać? Ktoś mądry jak z boku na to popatrzy to pomyśli sobie co za durne dzieci. Mądrąścią trzeba zdobyć popularność, a nie durnotą. Jak można z tego wyjść? - powiedzieć stanowczo sobie NIE.

Podpisuje się pod tym.

Odpowiedz do tematu