hej , czytając sobię książke przypomniałem sobie ,że mam na jutro pracę domową z chemi.
Ożeszkurva - pomyślałem , 7 zadań zdołałem nabazgrać sam , coś tam w każdym bądź razie wyszło :P ale tych trzech (niżej zamieszczonych) nie dałem rady opanować. Wtf
nie kumam , więc proszę ludzi dobrej woli o pomoc dobroczynną. Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi!
zad 188. oblicz najpierw masę każdego z krzemianów, następnie oblicz jaki procent w tym to krzem. na końcu trzeba porównać.... - proste ale sam sobie licz
zad 189. co najmniej 3/4 można na chłopski rozum zrobić, a resztę z wiki uzgodnić.
zad 190 wystarczy w googlach poszukać.
PS. Sorry, ale chyba nikt tu nie liczył na gotowca?
_________________ Renesans znał przedziwne sposoby trucia: hełmem lub płonącą pochodnią, haftowaną rękawiczką lub klejnotami wysadzanym wachlarzem, złotym puzderkiem lub łańcuchem z bursztynów. Dorian Gray został zatruty książką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum