Imię: Paula
Wysłany: 2009-05-11, 18:02
Cytat:
Wszystko zależy od dojrzałości.
Owszem. Wiek nie gra głównej roli, gdy idzie o miłość, ale oczywiście trzeba liczyć się z tym, że młode osoby nie zawsze odróżniają miłość od fascynacji i zauroczenia.
Niektórzy ludzie mają po prostu tendencje do silniejszego przywiązania się do drugiej osoby - nie zawsze musi to być miłość aż po grób.
ja mam 14 lat i jakoś nie potrzebuję chłopaka. właśnie to mnie śmieszy w wielu moich rówieśnikach np. moja znajoma po tygodniu bycia z kolesiem stwierdziła, że go kocha i że będzie z nim na zawsze. -,- oczywiście, że fajnie jest mieć osobę, do której można się przytulić i wygadać, no ale czy to musi być ''chłopak na całe życie''? to może być przecież przyjaciel. w sumie wszystko zależy od dojrzałości danej osoby, ale naprawdę śmieszy mnie to wszystko, choć jestem właśnie w owym wieku. szanuję małoletnie pary, które są ze sobą długo i widać, że coś między nimi jest lub ludzi, którzy są dorośli, a są ze sobą od podstawówki, ale ''dwutygodniowe pary'' to dla mnie po prostu żenada.
_________________ Niestety, rzadko koło zdarzeń obraca siła naszych marzeń.
ja mam 14 lat i jakoś nie potrzebuję chłopaka. właśnie to mnie śmieszy w wielu moich rówieśnikach np. moja znajoma po tygodniu bycia z kolesiem stwierdziła, że go kocha i że będzie z nim na zawsze. -,- oczywiście, że fajnie jest mieć osobę, do której można się przytulić i wygadać, no ale czy to musi być ''chłopak na całe życie''? to może być przecież przyjaciel. w sumie wszystko zależy od dojrzałości danej osoby, ale naprawdę śmieszy mnie to wszystko, choć jestem właśnie w owym wieku. szanuję małoletnie pary, które są ze sobą długo i widać, że coś między nimi jest lub ludzi, którzy są dorośli, a są ze sobą od podstawówki, ale ''dwutygodniowe pary'' to dla mnie po prostu żenada.
Cóż, nie wiem czy coś mądrzejszego zdołam napisać. Zgadzam się z tym, a pieprzenie o akceleracji i o tym. że kiedyś to nie teraz. jest w tym wypadku wg. mnie zdecydowanie nie na miejscu.
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
Ostatnio zmieniony przez TQIT 2009-05-11, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
ale decydując sie być z kimś, nie da sie założyć, że po 2 tyg związek sie skończy.
Każdy chce wierzyć, ze to coś najpiękniejszego
Stwierdzenie po kilku dniach związku i po tygodniu znajomości, ze to miłość na całe życie może i jest odrobine żenujące, ale trzeba próbować i sparzyć sie póki czas, żeby potem móc stworzyć trwalszy związek.
kurde, to ja stara rura mam Wam mówić, jak to jest jak sie ma 14 lat?
_________________ Bazgram na czystej BIAŁEJ kartce, nie chce wprowadzać poprawek.
Miłość jest czymś normalnym , no ale trzeba do niej dojrzeć ... by wiedzieć co robić by oddać się w całości drugiej osobie i być z nią razem nie z fascynacji itc ale z miłości
miłość jest jedna
Ja mam lat 15 rocznikowo i nie wiążę się z nikim głównie z podanych wyżej względów: bo ludzi to śmieszy, bo mnie to irytuje. Stwierdzam, sama dla siebie, że jestem za młoda choć zwykle uważam inaczej. Ludzie w wieku 13-16 lat potrafią być dojrzali i nie wszyscy zauroczenie mylą z miłością. Jest takich ludzi mało ale jednak są.
_________________ 'kontrasty są potrzebne, by czuć smak życia'
Imię: anka.
Wysłany: 2009-05-15, 14:19
w większości przypadków wg mnie to dziecinne.
zakochują, albo bardziej ''zadłużają się'' w kimś i mylą to z miłością.
nie dorośli do miłości.
i mogę założyć się, że większość z nich jest z kimś po to, żeby być.
zgadzam się że w tym wieku nie ma jeszcze prawdziwej miłości...
to tylko zauroczenie lub popisanie się wśród kolegów czy koleżanek że ma się chłopaka czy dziewczynę, niektórzy też chcą spróbowc czegoś nowego i zobzcyc jak to jest byc z kimś
_________________ Nie Poddawaj Się W Walce O Własne Marzenia I Cele...
Dokładnie patp19 zgadzam się.
Gdy jest się w wieku takim jak jest w wieku 13-15 lata to o tym się tak nie myśli lecz gdy będziesz starszy to się o tym przekonasz jakie to było dziecinne i na pokaz że ma się taką laskę lub chłopaka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum