Standard, alkoholik potrafi wytrzymać dany czas bez owego alkoholu, później oczywiście do niego wraca.
Coffola napisał/a:
Poza tym jest niebezbieczny i nieobliczalny, nigdy nie wiadomo co strzeli mu do głowy.
Później to już ma tak spora część alkoholików.
Coffola napisał/a:
Kilka lat temu mama zaprosiła go na obiad, to ukradł jej biżuterię...
To normalne w przypadkach które choroba już całkowicie pochłonęła.
Coffola napisał/a:
Święta to czas rodzinny i nie wyobrażam sobie, że będę dzielić go z tym człowiekiem.
Proponuję chociaż spotkać się w drugie święto, nie ma sensu spotykać się z taką osobą przy jednym stole - w wigilie. Tylko stres.
Coffola napisał/a:
Nie rzuciła go kobieta, nie stracił pracy, po prostu lubił zajrzeć do kieliszka i to są tego konsekwencje.
Możliwe, że załapał nawyk od rodziców. Tak się często zdarza.
Coffola napisał/a:
Wydaje mi się, że pownien iść na obserwację psychiatryczną
Możliwy jest przymusowy odwyk, ale z tym jest trochę biegania. Na zwykły to tylko za jego zgodą i musi być całkowicie trzeźwy w dniu w którym tam przyjedzie.
Coffola napisał/a:
ale wujek od razu na mnie najechał, gdy to zaproponowałam...
Wujek widać nie widzi problemu, nie był na Twoim miejscu i nie wie co przeżywasz. Proponowałbym porozmawiać raczej z kimś kto Cię zrozumie i będzie mógł coś z Tym zrobić.
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
Imię: Klaudia
Wysłany: 2010-09-02, 15:56
enchantment napisał/a:
Możliwe, że załapał nawyk od rodziców. Tak się często zdarza.
to nie wchodzi w grę. Jego rodzice, czyli moi dziadkowie nie pili prawie w ogóle. LongIsland rodzice chcą skonsultować się z radcą prawnym żeby mieć nad nim jakąś kontrolę.
_________________ "Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia"
"Statek jest najbezpieczniejszy, kiedy znajduje się w porcie, ale nie po to przecież buduje się statki"
to nie wchodzi w grę. Jego rodzice, czyli moi dziadkowie nie pili prawie w ogóle. LongIsland rodzice chcą skonsultować się z radcą prawnym żeby mieć nad nim jakąś kontrolę.
Proponuję wszywkę. Chociaż to raz działa, raz nie. No i ten odwyk przymusowy, o którym wspominałem. Porozmawiaj o nim z mamą, dziadkami. Nie czytałem tematu od początku - jednak jeżeli twoja mama nie ma jeszcze rozdzielności majątkowej to proponowałbym zrobić parę kroków ku temu.
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
enchantment, widać, że nie czytałeś Moi dziadkowie nie żyją, a sprawa tyczy się brata mojego taty.
No to przepraszam Cię bardzo, źle zrozumiałem. I tak jednak ponawiam - "Proponuję wszywkę. Chociaż to raz działa, raz nie. No i ten odwyk przymusowy, o którym wspominałem." Jednak.. jeżeli to tylko twój wujek to nie wiem czy coś zdziałasz. Musiałabyś mieć jakieś konkretniejsze argumenty, które przedstawisz osobom starszym. Bo twoje zdanie mogą zbagatelizować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum