z moich obserwacji wynika, że ta nienawisc do policji staje się już takim przyzwyczajeniem. Smieszy mnie jak dzieci w podstawówce, gdzieś tam piszą takie rzeczy, chociaż na pewno jeszcze nie miały do czynienia z policją. Starsi wbijają im, że policjant to wróg, a oni jako naiwne, łatwo ulegające wpływom innym po prostu przyjmują, że tak jest.
Gdzieś kiedyś czytałem na jakimś forum, że to wszystko się wzięło z Ameryki, gdzie prześladowano czarnych. Ciągnęło to się latami, z niewiadomych przyczyn weszło to do Europy. I pozostało do dziś.
_________________ Miła ma?
Czy nie ty?
Zdrowa wczoraj?
Chora dziś?
Co do dzieci i mlodej mlodziezy to jak dla mnie te CHWDP bierze sie z popisaniem sie przed kolegami, bo przeciez nienawisc do policji jest teraz taka modna. Tak naprawde wiekszosc tych od CHWDP i JP nigdy nie mieli doczynienia z policja albo zostali spidani pare razy za chodzenie po 22 i sa wielce obrazeni.
Co do tej starszej mlodzizy to w wiekszosci maja racje. Policja uwielbia sie czepiac wszystkiego. Osobiscie nie lubie policji i mam ku temy swoje powody jednak nie chodze i nie pisze na kazdymn bloku czy opisie gg JP. Uwazam ze jak w kazdym zawodzie sa prawdziwi policjanci jak i idioci.
Ogolnie uwazam ze policja jest potrzebna ale tylko ta kryminalna i ta z drogowki. Ta z tak zwanej prewencji nikomu do niczego potrzebna nie jest i tylko sie czepia.
Ja sama mam kumpele w szkole policyjnej w Szczytnie i do policji nic nie mam. Po prostu nie wchodzę im w drogę. Mój stosunek jest neutralny przyjmuje do wiadomości że jest taki organ. Policja pomogła mi kilka razy. I nie rozumiem napisów
Chwdp lub żeby było zabawniej hwdp...
_________________ Ja tylko walczę o siebie, ja tylko nie chcę umierać, ja tylko pragnę pokochać. Wynaturzona z natury.
Juz nie mówie że wszyscy policjanci są tacy.. ale niektórzy tacy upierdliwi że "JP" sie samo rzuca na język
Jasne za sa upierdliwi ale tak samo jak sa upiedliwi niektorzy nauczyciele, ekspedientki w sklepie, lekarze etc. tym wypadku tez biegaz po miescie i kzyczysz JN, JE czy tez JL? W kazdym zawodzie sa ludzie i "ludzie" i nie ma znaczenia jaki zawod wykonuja
Juz nie mówie że wszyscy policjanci są tacy.. ale niektórzy tacy upierdliwi że "JP" sie samo rzuca na język
Jasne za sa upierdliwi ale tak samo jak sa upiedliwi niektorzy nauczyciele, ekspedientki w sklepie, lekarze etc. tym wypadku tez biegaz po miescie i kzyczysz JN, JE czy tez JL? W kazdym zawodzie sa ludzie i "ludzie" i nie ma znaczenia jaki zawod wykonuja
Ja akurat nie chodze po miście i nie krzycze JP na całej linii.. Poprostu gdy wkurzają sam mówie w myślach.. a o nauczycielach to już nie wspomne...
Mój kolega słucha tej firmy jp , a zgadnijcie gdzie poszedł , jak mu ukradli telefon co?
Dokładnie! Jak trwoga to do Boga, ja nie lubię policji bo zawsze "dzięki" nim miałam przerąbane, ale gdy coś się stanie wszystko zgłaszamy na policję, więc nie rozumiem ludzi ery "jp" czy tez "chwdp" bo poprostu w przyszłości (bo teraz to połowa dzieci) wszystkie ataki agresji będą składać właśnie do tej placówki.
Co do panów policjantów, to najlepiej mieć znajomego, ja akurat takie znajomości mam, i zawsze wychodziłam z jakieś afery "żywo" A gdy ktoś tych znajomości nie ma mówi się trudno, są ludzie i parapety nic z tym nie zrobimy...
W swoim krótkim żywocie tylko raz miałam takie niemiłe starcie z policją, ale nie żebym miała od razu głosić, że policja jest zła itd. Taka ich rola. To zwykli ludzie, którzy czasem niepotrzebnie się przyczepia, ale tak jak każdy człowiek pracujący, chcą po prostu awansować ;p Młodzi ludzie nie cierpią, gdy zakazuje im się czegoś. A policjanci czasem to czynią.
Ja nie należę do pokolenia JP. CHWDP nie wypisywałam nawet na kartce w zeszycie. Mój stosunek do policji jest raczej neutralny. Nie zaprzeczam, że może w przyszłości zostanę policjantką
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Imię: Patrycja
Wysłany: 2010-02-06, 22:18
CHWDP, JP i tak dalej i tak dalej...
Ciekawe zjawisko w społeczeństwie.
Zazwyczaj ludzie, którzy to piszą to trzynastolatki słuchające Peji, które chcą jak najbardziej przypominać starszych guru odzianych w ortalion, szesnastolatki w ortalionie, które chcą popisać się ( i mur) przed 'lachonami' i trzynastolatkami, które zawsze mają na fajki, antała i gumę 'Donald'.
Pomyśleć, że Rudy z Kamieni na Szaniec wypisywał antyfaszystowskie hasła pod samymi siedzibami Niemców a polska, katolicka młodzież XXI wieku niszcząca budynki za pomocą sprayów, markerów i kredek nawet przy policjancie nie zabluźni.
_________________ ...I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.
Daleko mi do krzyczenia CHWDP czy tam jakieś JP ale sam miałem już nieprzyjemność z policją. Kiedyś sobie jechałem rowerem i spotkałem kumpla, powiedział mi że dalej policja stoii i (ciemno już było) żebym nie jechał bez oświetlenia przy nich. Ok, takie są przepisy, tak mnie na kartę rowerową uczyli że po ciemku światła muszą być, no to schodzę z rowera i prowadzę. Przechodzę obok radiowozu i słyszę: Podejdź tu chłopcze.
Ok idę. Po czym słyszę od pana policjanta tekst "Co z tobą? Nachlany jesteś czy co że rower prowadzisz?" No to mówię że po ciemku się bez świateł nie jeździ. Trochę ze mną podyskutował, spisał mnie(ciekawe za co?) i pojechałem dalej.
Nie żebym coś do policji miał ale nieco dziwnie się zachowali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum