Zawsze istniał konflikt między wolnością i bezpieczeństwem i to jest wyraz tego konfliktu. Druga sprawa taka, że policjanci mają tendencję do przekraczania uprawnień.
Żałosne są te 13 letnie szczyle w bluzach HWDP, którzy nie mieli styczności z policją, ale razem z kumplami ją jebią. Powiem tak. W policji jak wszędzie, są kur***. Ale nie można uogólniać. Ja na szczęście nie miałem wielkich problemów z prawem, i trafiałem z reguły na w porządku policjantów. To pokazuje, ze nie wszyscy policjanci są tacy sami, chociaż oczywiście są też tacy, którzy jeżdża na mecze i prowokują kibiców, żeby potem móc użyć pałki czy gazu. Gdyby tak uogólniać, to równie dobrze można obwołać wszystkich księży pedofilami, wszystkich Austriaków kazirodcami ( Jospeh Fritzl) , itd. A cała ta moda JP jest nakręcana przez takie grupy jak Firma, Hemp Gru, które są wyrocznią dla wielu młodych chłopaczków.
_________________ „ (...) w zasadzie najważniejsze jest samo życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo, co jest najważniejsze.” M. Edelman
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Imię: Karolina
Wysłany: 2010-09-04, 13:42
Całe pokolenie JP, CHWDP/HWDP mnie śmieszy.
13latki które nienawidzą policji? Ludzie. Co policja zdążyła zrobić tym dzieciom? A może co te dzieci zdążyły przeskrobać żeby były na celowniku policji?
Wysłany: 2010-09-04, 16:38
mięczak napisał/a:
To nawet nie jest bunt, tylko popisy przed rówieśnikami.
Policja jaka jest każdy widzi. Ale w Polsce mamy tyle kulejących instytucji, że zastanawia mnie, dlaczego te dzieciaki uwzięły się akurat na nią.
A na co miały by się uwziąć? Na lekarzy? Przecież policja to samo zuo ! Goni za palenie fajek,picie w parkach...
W Europie zachodniej Policja nie ma takich problemów...
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w mieście przed 22. rzadko można spotkać policjantów goniących za palenie fajek i picie w parkach. Raczej robi to straż miejska.
Wysłany: 2010-09-04, 17:01
mięczak napisał/a:
weckly napisał/a:
Goni za palenie fajek,picie w parkach...
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w mieście przed 22. rzadko można spotkać policjantów goniących za palenie fajek i picie w parkach. Raczej robi to straż miejska.
U mnie musi to robić policja. Straży miejskiej na osiedlu [przynajmniej moim] nie widać ,a osiedle super bezpieczne nie jest. W barwach nieodpowiedniej drużyny wieczorem nie chciałabym raczej wyjść...
Ostatnio zmieniony przez weckly 2010-09-04, 17:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum