Bez pieniędzy raczej się nie przeżyje. Bez miłości - tak. Sami sobie dopowiedzcie resztę
Dobrze, że napisałeś 'raczej'
Oczywiście, że bez pieniędzy się przeżyje (mam na myśli pojedynczych ludzi, nie ogół), przytułki, itp. Tylko co to za życie?
Masz rację, bez miłości też się przeżyje. Tylko co to za życie? : >
_________________ "Być może mężczyzna wymyślił ogień, lecz kobieta wymyśliła, jak z ogniem igrać."
Osobiście wybrałabym miłość. Lepiej nie mieć kasy, niż nie mieć z kim pogadać, poprzytulać się. Owszem, pieniądze są potrzebne, ale da sie jakoś bez nich żyć. Oczywiście chodzi mi tu o to że da się przeżyc mając kilkadziesiąt złotych. Ale bez grosza przy duszy też można żyć(patrz bezdomni). Ktoś powie co to za życie, ale jak sie ma przy sobie swoją ukochaną osobę to się nie ma innych zmartwień. Niektórzy nie potrafią docenić tego co mają :)
wg mnie Miłość, "pieniądze szczęścia nie dają " albo " pieniądze to nie wszystko " .
Chociaż ciekawe czy byli byście tacy do przodu bez grosza przy duszy...
Miłość ważniejsza ale pieniądze też są ważne, takie moje zdanie.
Wysłany: 2010-01-17, 09:23
Może i miłość jest ważniejsza, ale teraz są takie czasy, że bez pieniędzy człowiek nie przetrwa godnie. Są ważne. Są potrzebne dla zaspokojenia podstawowych potrzeb, tak samo jak i miłość, ale ta prawdziwa, bo z drugiej strony tam gdzie są pieniądze, albo ich nadmiar to zazwyczaj kocha się dla pieniędzy.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Miłość jest ściśle związana ze szczęściem - a do niego dąży przecież każdy człowiek.
Miłość = szczęście.
Natomiast pieniądze są tylko pośrednikami w ich zdobyciu. Nie twierdzę, że nie są ważne, ale na pewno nie NAJ<
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Pieniądze, pieniądze i tylko pieniądze. Miłości nie ma bez pieniędzy, nie ma szczęścia bez pieniędzy. Pieniądze najważniejsze.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
To teraz odkryję Amerykę. Miłość. Niewiele może się jej równać, a na pewno nie pieniądze.
Pieniądze mogą pośrednio szczęście dawać, a miłość po prostu, jest szczęściem.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum