jedno i drugie daja szczeście, jednak jesli mamy obie rzeczy wybieramy oczywiscie milosc bo jej kupic nie mozna (sprzedac hmmm... ciekawe). Mysle ze milosc jest wazniejsza od pieniedzy, ale nie dla wszystkich, wszystko zalezy od tego jakie kto sobie stawia priorytety w zyciu.
Zawsze sobie wmawiałam i byłam święcie przekonana że do szczęścia potrzebuję dużo kasy- żeby był luksus, stabilności i świętego spokoju.
Full materializm
Że to mi wystarczy bo miłość=problemy... I taka jest prawda.
Ale jak się człowiek zakocha to nawet materialista wybierze mieszkanie na ulicy z ukochaną osobą. Nie ma szans
_________________ # Miłość nigdy nie będzie wymagać od Ciebie zrobienia czegoś, co nie jest dla Ciebie dobre.
:-*
Inni dzielą życie na etapy, ja dzielę życie na chwile.
Imię: Emil
Wysłany: 2010-02-26, 11:47
PRAWEDZIWA Miłość daje tyle szczęścia że nie potrzeba pieniedzy. Faktycznie dobrze jest jesli sie ma pieniadze bop jest lepiej ,., wiadomo, ale taka czysta prawdziwa miłość nie potrzebuje tego. Miłość jest największym szczęściem człowieka.
Zdecydowanie miłość:)tylko jak zabraknie pieniędzy żeby się nie skończyła...sorki chyba mam pochmurny dzień...ale znam takie przypadki.Znam też takie że są pieniądze i miłość i też się kończy...znam taką wersję...są pieniądze a nie ma miłości i co wtedy?
Miłość jest ważniejsza, ale długo bez pieniędzy nie przetrwa.
Zgadzam się z tym, ale jaka jest miłość bez pieniędzy, co możesz zapewnić partnerce, jak długo będziecie żyć na ulicy, jesteśmy tylko ludźmi dążymy do dostatku więc jeżeli miałbym wybierać życie na ulicy(z wyboru a nie z musu), wolałbym być sam.
Imię: Aru
Wysłany: 2010-05-04, 01:40
Nie da się długo przetrwać bez pieniędzy. Ale to nie znaczy że stają się one najważniejsze. Przynajmniej ja tak nie uważam.
Więc - najważniejsza jest miłość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum