Odpowiedź jest prosta, miłość.
Bez pieniędzy ale z miłością można być szczęśliwym, a na odwrót już nie koniecznie.
Wiadomo, za pieniądze można sobie "kupić" jakąś osobę i że niby miłość, ale to nigdy nie będzie się równało miłości bo to nie jest prawdziwa miłość a nawet nie namiastka miłości.
Też uważam,że miłość jest ważniejsza.Bo po co nam pieniądze,gdy nie mamy z kim się nimi dzielić,kogo uszczęśliwiać?Prawdziwe uczucie jest dużo więcej warte niż największa suma pieniędzy.Gdy mamy ukochaną osobę blisko siebie,to wszystko inne przestaje być ważne.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Miłość jest warta każde pieniądze . Dlatego jest taka ważna
To juz wiem dlaczego tyle mlodych dziewczyn wychodzi za bogatych staruszkow...
Biedni starcy mysla ze milosc jest warta kazde pieniadze...
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Imię: Em
Wysłany: 2009-12-31, 09:37
Chodziło mi raczej o to że miłości sie nie kupi . Przykro mi że ktoś nie potrafi troszke głębiej spojrzeć w sens wypowiedzi tylko pochopnie bierze do siebie to co jest napisane .
Wysłany: 2009-12-31, 10:19 Re: Co jest ważniejsze: miłość czy pieniądze?
well-bullit napisał/a:
Miłość czy pieniądze? Jak sądzicie, ludzie bardziej kochają pieniądze, czy innych ludzi?
Miłość, do drugiego człowieka oczywiście, a nie do pieniędzy.
A co do drugiego pytania, to zależy od osoby, ale miłość do pieniędzy jest łatwiejsza.
Cytat:
Czy można mieć pieniądze i miłość, albo odwrotnie: brak ani pieniędzy, ani miłości?
Oczywiście, że można.
Tylko,że gdy ludzie mają nadmiar kasy to często miesza im się w głowach, chcą więcej i więcej i zmienia im się hierarchia wartości. Zapominają o rodzinie, żonie, bo gonią za hajsem.
Chciałabym mieć i miłość i pieniądze, ale miłość jest ważniejsza, a pieniędzy chcę tyle żeby starczyło na podstawowe rzeczy, czasem na większe przyjemności, na życie na wzglądnym poziomie i żebym nie musiała żyć od pierwszego do pierwszego (od 10 do 10 też nie ;d ). Nie potrzebuję willi i pięciu samochodów.
_________________ "Być może mężczyzna wymyślił ogień, lecz kobieta wymyśliła, jak z ogniem igrać."
Chodziło mi raczej o to że miłości sie nie kupi . Przykro mi że ktoś nie potrafi troszke głębiej spojrzeć w sens wypowiedzi tylko pochopnie bierze do siebie to co jest napisane .
A mi przykro, jeśli te słowa były skierowane do mnie.
Jakkolwiek chodziło mi o to, co zacytowałem.
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
te slowa byly raczej do mnie, prawde mowiac spodziewalem sie tego, ze bedziecie na mnie naskakiwac..
Troche zle to ujalem ale chodzi mi glownie o to, ze milosc napewno nie jest warta kazdych pieniedzy.
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Pieniądze. Jak to się mówi, jak nie masz pieniędzy, to pozostaje ci miłość
_________________ We are Satan's generation and we don't give a fuck(...)
Infernal blood runs in our veins
Alcohol and drugs is what we need and take
We need no stupid fucking conscience
Go get fucked if you are not one of the bestial ones
A po co kupować, jak można ją mieć za darmo? I to równocześnie z pieniędzmi? ^^
_________________ We are Satan's generation and we don't give a fuck(...)
Infernal blood runs in our veins
Alcohol and drugs is what we need and take
We need no stupid fucking conscience
Go get fucked if you are not one of the bestial ones
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum