To fakt, też tak czasem robię.
Jednak co mi najbardziej pomaga w nauce?
Motywacja, bez tego ani rusz.
Muszę sobie wmówić, że chcę się danej rzeczy nauczyć i, że będzie to potrzebne etc.
Także jeśli chodzi o naukę to u mnie motywacja do niej ponad wszystko. Kiedy się zmotywuje odpowiednio nauka idzie już lepiej.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Imię: Klaudia
Wysłany: 2010-08-31, 13:58
Ja do nauki potrzebuję ciszy ( żadna muzyka nie wchodzi w grę ), wywietrzonego pokoju, braku telefonu przy sobie i kolorowych flamastrów dla podreślenia najważniejszych rzeczy. Poza tym staram się zawsze myśleć optymistycznie o nauce ( chociaż to trudne ). Co jakiś czas robię sobie krótkie przerwy, podczas których wychodzę na świeże powietrze i to mi bardzo pomaga :)
_________________ "Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia"
"Statek jest najbezpieczniejszy, kiedy znajduje się w porcie, ale nie po to przecież buduje się statki"
oj tak cisza dla mnie też jest ważna. muszę mieć spokój inaczej nic z nauki nie będzie. I wszystkie rozpraszacze uwagi najlepiej żeby były jak najdalej ode mnie, w innym pokoju. Do tego jakiś notatnik na notatki, i ewentualnie jakiś wspomagacz typu "sesja", jeśli to jest większy materiał do ogarnięcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum