Jakie cechy ma czlowiek doros³y? Nie chodzi mi o takie zwyk³e cechy jak odpowiedzialnosc, wyniesienie smieci itd.. chodzi mi o drooslosc w zwiazku. Czy jest wiek od ktorego juz trzeba byc "doroslym" i czego nie robi owa osoba?
W takim wypadku o doros³o¶ci chyba mo¿emy mówiæ w momencie, je¶li mimo wyst±pienia nieprzewidywalnych zdarzeñ cz³owiek potrafi siê dostosowaæ i zachowaæ, a nie panikowaæ i histeryzowaæ.
_________________ Jak suchy li¶æ,
Jak kapry¶ny wiatr,
Dok±d tak biegniesz
Uwik³ana w ¶wiat?
To siê mo¿e przejechaæ.
Nie mówiê, ¿eby od razu popadaæ w pesymizm i snuæ wizje a la Mamy-Przer±bane-Kasandra, ale po prostu realistycznie wzi±æ wszystko pod uwagê.
Cytuj±c "Life is cruel. Life is a bitch. Life is real." - nie da siê niczego przewidzieæ w 100%. Mo¿na braæ pod uwagê przes³anki i na ich podstawie zrezygnowaæ z planów, ale potem nie ma co pluæ sobie w brodê.
_________________ Jak suchy li¶æ,
Jak kapry¶ny wiatr,
Dok±d tak biegniesz
Uwik³ana w ¶wiat?
Nigdy nie wiesz kiedy z dziecka/nastolatka przeistaczasz siê w doros³ego cz³owieka. Tego nie da siê okre¶liæ. Niektórzy ludzie nigdy nie bêd± doro¶li pod wzglêdem psychicznym, poniewa¿ ich pomys³y i sposób my¶lenia jest dziecinny.
Doros³o¶æ w zwi±zku? Jak dla mnie bycie odpowiedzialnym za drug± osob± oraz za swoje decyzje i postêpowanie. Tak¿e bycie wiernym. hmm, co¶ jeszcze? Doros³o¶æ to nie tylko bycie z kim¶ kiedy jest kolorowo, ale umiejêtno¶æ radzenia sobie w trudniejszych chwilach i problemach. Wszelkiego rodzaju starania.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum