Nie wierzę w większość wróżb,przesądów etc.
Co za tym idzie nie odczuwam strachu.
Wychodzę z założenia,że moją przyszłość tworzę 'ja' ,a nie karty tarota.
Zamierzam nawet ściąć włosy przed maturą.I to nie jeden raz
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-12-14, 12:18
nie wierze w zadne wrozby i nic tym podobnego, czasem dla zabawy przeczytam horoskop, ale zapominam o tym co tam przeczytalam po 10 minutach.
Ogolnie dla mnie to bajki, te przesady, wrozby itp.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Wróżbici to sprawni psychologowie (Ci najlepsi). Po krótkiej rozmowie będą wiedzieli czego w życiu chcesz, ale nie powiedzą Ci tego ku twej uciesze, przepowiedzą Ci coś złego, bo o ile łatwiej jest powiedzieć o utracie zdrowia przez bliskiego, niż o wygranej w totka? Prawdopodobieństwo wzrasta na korzyść rzeczy złych, a jeśli już się uda je "wywróżyć" jest b.duze prawdopodobienstwo złapania stałego klienta.
Pamiętaj, wróżono już nie tylko z kart, z pęknięć na skorupkach, kamieniach, kościach, fusach, a pewien jestem, że nawet i w kupie ktoś sukcesywnie wróżył :)
Na dodatek, kościół katolicki uznaje wróżby za grzech :P
Wróżbici nie zbijają majątków na tym, że widzą przyszłość i to wykorzystują, tylko na przepowiadaniu jej innym (już wiesz o co chodzi?).
Jedyne czego bym się obawiał przy tego typu wróżbach, to czy aby na pewno wyjdę z portfelem w kieszeni z komnaty zwierzeń :>
_________________ We are Satan's generation and we don't give a fuck(...)
Infernal blood runs in our veins
Alcohol and drugs is what we need and take
We need no stupid fucking conscience
Go get fucked if you are not one of the bestial ones
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum