Po prostu czasem już brak słów...Ale myślę,że nigdy nie zdobęde sie na tak dramatyczny czyn. Człowiek jednak pragnie zyc. Zawsze coś trzyma go tu, na ziemi. I myślę,że warto jest sie jednak nie poddawac. Mimo wszystko...
_________________ Naprawdę jaki jesteś nie wie nikt
To prawda nie potrzebna wcale mi
Gdy nie po drodze będzie razem iść
Uniosę Twój zapach snu
Rysunek ust, barwę słów
Niedokończony, jasny portret Twój...
Sama nie wiem czy śmierć jest taka straszna. Napewno nie postrzegam jej jako możliwości pójścia do lepszego świata, ale jako odpoczynek, bo prawdę mówiąc Ci co już odeszli nie martwią się niczym. Mimo wszystko warto żyć, nie zawsze jest idealnie, ale ciekawie i niepowtarzalnie.
Pamiętam bardzo popularny cytat Epikura "Dopóki jesteśmy śmierci nie ma, a jak ona przychodzi nie ma nas". Co prawda nie zachęcam nikogo do popełnienia samobójstwa, ale nie ma powodu by bać się śmierci.
Nie boje się śmierci bo wierzę w reinkarnację. Uważam że to jak przeżyje to życie, czyli jaki będę dla innych ludzi, wpłynie na moje następne życie. Dla przykładu jeśli będę dobry dla ludzi dostanę długie, szczęśliwe życie. Gdy będę zły moje życie nie będzie zbyt okazałe.
Taka ideologia.
_________________ Żyjemy w czasach gdy kurewstwo wzbudza zachwyt, a cnota śmieszność
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum