Z tego co pamiętam to człowiekiem pierwotnym był driopitek.
_________________ Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-06-12, 16:25
oweszem, ale jest również wersja, że Bóg posłurzyć się ewolucją by stworzyć człowieka ;p
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
_________________ Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Wysłany: 2008-06-13, 20:22
Kasia@ napisał/a:
Jak już to nie od małpy. Podobno ludzie i małpy mieli wspólnego przodka
brr nje, nje chce być spokrewniona z małpą !
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Wysłany: 2008-06-14, 12:11
Zulman napisał/a:
co było pierwsze, kura czy jajko.
kogut ! xD
Eeeech... teoria Darwina wcale nie zakłada, że człowiek pochodzi od małpy, tylko że małpa i człowiek mają wspólnego przodka.
Z tego, co wiem, Kościół połączył teorię naukową i teistyczną tak: człowiek stopniowo ewoluował, a w momencie, gdy Bóg uznał, że jest na to gotowy, dał mu duszę i wolną wolę- jeśli Biblia to alegoria, to w kwestii teorii jest tu całkiem spore pole do popisu, więc jedno i drugie można pogodzić sobie według uznania.
A człowiek to przecież z biologicznego punktu widzenia takie samo zwierzę jak małpa ; >
_________________ "He likes to experiment on his dog Abercrombie
In the hopes of creating a horrible zombie
So he and his horrible zombie dog
Could go searching for victims in the London fog."
Ja w takich tematach
Wychodze z prostego zalozenia
Póki nie ukończe odpowiednich nauk w tym kierunku
To po co mam się nad tym zastanawiać
Skoro wiadomo, że nie uzyskam żadnej odpowiedzi na to pytanie która mnie usatysfakcjonuje
_________________ Co za idiotyczny punkt w regulaminie.
Poza tym, wypadało się podpisać jak grzebałeś na moim profilu pipko.
Tak człowiek pochodzi od małpy. W pewnej ksiażce popularno-naukowej czytałem, że gdy byliśmy jeszcze pod postacią typowych małp, na ziemię przylecieli kosmici, którzy grzebiąc w naszym DNA, przyczynili się do szybszej ewolucji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum