oczywiście, że można.
znam wiele takich osób, m.in ja. xD
_________________ You can be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I
Don't wanna wake up from you
Sweet dream or beautiful nightmare
Somebody pinch me
Your love's too good to be true
_________________ Ten świat jest jakiś dziwny dziś, nie sądzisz?
Ty jesteś tam ja jestem tu nie wiem co trzeba zrobić już.
Chciałbym dziś mieć już pod nogami pewny grunt
I żyć z Tobą, być przy Tobie, mieć coś, widzieć już.
uzależnienie czysto psychiczne, więc nie nazwałbym tego uzależnieniem
Uzależnienia dzielą się na psychiczne oraz fizyczne.
Jak wiele osób napisało wyżej.Można.Dość łatwo jest przekroczyć granicę między używaniem,a nadużywaniem.Jeżeli chodzi o mnie,nie sądzę,bym była uzależniona od telefonu.Postrzegam to jako kwestią przyzwyczajenia.Odczuwam dyskomfort,gdy nie mam telefonu przy sobie,zwłaszcza gdy oczekują na jakąś wiadomość bądź telefon.Nie korzystam jednak z niego zbyt często.I po mimo wielu dostępnych opcji służy mi jedynie do komunikowania się.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
No pewnie, np. ja ^^ ale głównie na lekcjach i w roku szkolnym. Na wakacjach, mój telefon przez dwa miesiące leży pod poduszką- dalej wyciszony i się powolutku rozładowuje...
a później przychodzi rok szkolny i znów! jak nie czuję go w kieszeni, to taki skok adrenaliny i wgl. xD
pozdro.
_________________ Człowiek zupełnie nie wie, kiedy tonie, która kropla wody wyznacza mu koniec.
— Nicholas Sparks
Mój to zazwyczaj leży na szafie i odpoczywa. Używam raczej sporadycznie przez ostatni czas.
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum