Wysłany: 2008-04-28, 17:02 Czy można się uzależnić od telefonu?
Podobno można uzależnić się od wszystkiego, ale to tylko podobno ...
No właśnie .. czy waszym zdaniem można uzależnić się od telefonu komórkowego?
Od dzwonienia, pisania i odbierania sms-ów.
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Moi rodzice twierdzą, że ja jestem uzależniona. Z resztą moim kumpelom rodzice tez tak gadają
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
Ja nie jestem od telefonu uzależniony ;]. Słyszałem o takiej teori ponoć wedle której właśnie można się uzależnić od wszystkiego co sprawia jaką kolwiek przyjemność. Znaczy się że od używania telefonu też.
Wydaje mi się, że uzależnione od telefonu komórkowego częściej są Kobiety, niż mężczyźni.
Bo faceci nie wysyłają do siebie bez przerwy sms-ów itp ... A kobiety wiadomo ... ploteczki, rozmowy z przyjaciółmi itp ..
Ja od telefonu uzależniony nie jestem
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Ja uzalezniona tez nie jestem. Mogę nie pisać przez kilka dni, ale jeśli złapię temat to nawijam i nawijam. A rodzicom sie wydaje, że to uzaleznienie.
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
uuu Blondix22 uważaj bo rodzicie wyślą cię jeszcze na jakiś odwyk xD. Zgadzam się z Vailinkiem że zdecydowanie częściej to kobiety są uzależnione od telefonu niż mężczyżni.
Nie możliwe lipek żebyś miał tylu nawet znajomych żeby te 500 smsów wypisać i jak to twoje palce i kawiatura i palce wytrzymały. I jaki operator pozwala w swojej ofercie na wysłanie tylu na tydzień...
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-04-29, 12:51
a wracając do tematu .. to ja też uważam że można uzależnić się od wszystkiego .. od drugiego człowieka, słodyczy, komputera, narkotyków i itp itd .. można by tak długo wymieniać. Jak wspomniał Smerf666 są teorie o uzależnieniu od telefonu komórkowego i ja w nie wierze, aczkolwiek uzależniona nie jestem :P
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum