Wiem, że przecież jedno spotkanie z kimś nowym nie musi niczego oznaczać i że powinniśmy być otwarci na nowych ludzi, jednak chciałabym wiedzieć, gdyby Mój chciał się spotkać z jakąś dziewczyną od tak. I.. nie zgodziłabym się, chyba, że w trójkę ze mną. To mój facet i tyle, nie umiem tego lepiej wyjaśnić. Jemu ufam całkowicie, to mój narzeczony, ale tej dziewczyny nie znam i bym jej nie ufała.
Co innego, jeśli chce spotkać się z kimś kogo i ja znam, no to przecież nie ma problemu . Wszystko to jednak piszę hipotetycznie, bo znam charakter Mojego i takiej sytuacji nie doświadczę. Oby dwoje jesteśmy ostrożni co do nowych osób potrzebujemy czasu, aby się do kogoś przekonać, że tak powiem.
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Wysłany: 2010-02-20, 10:22
To wszystko zależy od tego co się na tym, spotkaniu działo. Bo jeśli to relacje czysto koleżeńskie, niezmierzające do niczego kłopotliwego, to przecież nie mogę mu zabronić nawet jeśli Ona byłaby najpiękniejsza itd, bo w końcu On nie jest moją własnością. Ale jeśli mają one jakieś inny cel, taki bardziej matrymonialny to i owszem. Oczekiwałabym wyjaśnień. I to jakichś dobrych. Ale co najmniej foch i tak by był.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Szczerze w 90% przypadkow tak... Widzialas zeby Twoja matka spotykala sie z kims sam na sam?? Zreszta z tego co czytalem to w dojrzałych zwiazkach nie ma czegos takiego jak spotykanie sie z innymi czy cos. Wyjscie gdzies grupa tak.
Ulquiora, dobrze, że są ludzie, którzy nie uważają tak ja Ty.
Ja jestem w związku i nie raz dostanę smsa od koleżanki: słuchaj mam sprawę/problem/chce pogadać etc. I idziemy do jakiejś knajpki i gadamy. Nie widzę w tym nic złego. Mam kilka koleżanek z którymi naprawdę mam bliski kontakt i nie wyobrażam sobie zazdrości. Zresztą moja dziewczyna też ma jednego dość bliskiego przyjaciela z którym nawet kiedyś była i spotyka się z nim czasem ale mi to nie przeszkadza. Oboje sobie ufamy i o to chodzi w związku. Jakbym miał na każdym kroku być zazdrosny to bym nerwicy dostał w końcu.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
w dojrzałych zwiazkach nie ma czegos takiego jak spotykanie sie z innymi czy cos. Wyjscie gdzies grupa tak.
I to nazywasz dojrzałym związkiem ?
W dojrzałym związku występuje przede wszystkim coś takiego jak zaufanie.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie chodzi mi tu o spotkanie z kolegą/koleżanką z klasy, a po prostu z jakąś nieznajomą lub ledwo znaną osobą.
Zgadzam się zeUlquiora, w dojrzałym związku nie powinno się umawiać z nieznajomymi, bo po to się raczej umawiamy żeby ich poznać. Wyjątki mogą tu stanowić ludzie od biznesu lub jakiś spraw klubowych/organizacyjnych. Ale towarzysko - nigdy.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
To zależy jak to spotkanie będzie wyglądać bo jesli są jasne relacje i zasady to nic złego w spotykaniu się z innymi ale jesli to ma kończyć się nie wiadomo czym to już gorzej....
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
Zdrada? Bez przesady, sama lubię mieć dużo swobody i pozwoliłabym mu pójść, choć pewnie lekka zazdrość dałaby o sobie znać.
_________________ "Cały świat to scena
A ludzie na nim to tylko aktorzy
Każdy z nich wchodzi na scenę i znika
A kiedy na niej jest, gra różne role
W siedmioaktowym dramacie żywota"
w dojrzałym związku nie powinno się umawiać z nieznajomymi, bo po to się raczej umawiamy żeby ich poznać.
To nie można już spotkać się z koleżanką i pogadać. W takim razie żaden to wtedy dojrzały związek. Nie muszę się z kimś spotkać żeby kogoś poznawać. Mogę znać niektóre osoby, które są mi dość bliskie i jeżeli kobieta zabroniłaby mi tego na pewno nie byłaby kobietą z którą bym był.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Czyli zakładamy,że Twoja partnerka poznała dajmy na to na koncercie koleżankę/kolegą.Nie ma prawa już się z nią spotkać ?
Od kiedy zwyczajna chęć poznania drugiej osoby idzie w parze z chęcią stworzenia z nią związku ?
Takie zachowanie świadczy tylko o niedojrzałości i kompletnym braku zaufania i w sumie dość infantylnym toku rozumowania.
Jeśli doprawdy tak myślisz ,a do tego określasz mianem "dojrzały" takie zachowanie to szczerze współczuję.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Zdrada to może za mocno brzmi.
Zwykłe spotkanie nie miałbym nic przeciwko. Jak już pisali poprzednicy związek to zaufanie.
Spotkanie w celach matrymonialnych? Raczej sobie tego nie wyobrażam, ale to by chyba oznaczało, że dalszy związek nie ma sensu.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Zrobiłabym tak samo. Gdyby mój chłopak spotkał się z jakąś dziewczyną na pewno byłabym zazdrosna o to - to normalne. Ale wiem, że tego nie zrobi. Jeśli chłopak/dziewczyna odczuwa potrzebę spotkania się z kimś innym to dla mnie oznacza to, że ma ten drugiej połówki dosyć, nie ma co z nią robić.. etc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum