Czy spotkanie z innym to już zdrada? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Uczucia » Czy spotkanie z innym to już zdrada?

Czy spotkanie z innym to już zdrada?
Autor Wiadomość

Raisa
User

Wysłany: 2010-02-21, 11:23   

Ja miałam taka sytuację, że jak zaczęłam chodzić z moim chłopakiem to nagle jego znajoma, a którąbue miał żadnych bliskich kontaktów, zaczęła go prosić coraz częściej o jakieś spotkania, wyjścia na dyskoteki, pomoc itp. a wcześniej on powiedział, że prawie ze moim zdaniem spotykanie sie sam na sam z takimi ludźmi jeśli jesteś w związku nie jest dobre. rozumiem można sie spotkac ale jeśli chodzi o takie osoby to tylko w grupie. rozumiem, że trzeba mieć zaufanie i ja takie posiadam ale mamy przecież zaufanie tylko do jednej osoby ale już do tej drugiej to nie.

diego 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-02-21, 12:43   

Raisa napisał/a:
i ja takie posiadam ale mamy przecież zaufanie tylko do jednej osoby ale już do tej drugiej to nie.

W takim razie jak dla mnie to żadne zaufanie bo mi wystarczy zaufanie do jednej osoby i to bezgraniczne. Może i jestem naiwny ale jak decyduje się na związek to ufam. Może się zawiodę, nie wiem tego ale zaufanie tzn. nie martwienie się o to, że ona z tym chłopakiem może coś tam robić.

Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze

slow 
Moderator

Wysłany: 2010-02-21, 15:33   

Raisa, tyle,że najczęściej w takich sytuacjach wystarczyłaby szczera rozmowa z partnerem z włącznym przedstawieniem swoich obaw zamiast sięgać po różnego rodzaju sankcję.

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2010-02-21, 16:28   

Nie uważałabym tego za zdradę , ale jakiś krok w tym kierunku . Pogadałabym z nim

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-02-21, 17:00   

Cytat:
Czy jeśli wasza dziewczyna/chłopak umówiłaby się z innym chłopakiem/dziewczyną, to poczytalibyście to za zdradę i wyciągnęli konsekwencje?
Nie chodzi mi tu o spotkanie z kolegą/koleżanką z klasy, a po prostu z jakąś nieznajomą lub ledwo znaną osobą.

A dlaczego mam wyciągać jakiekolwiek konsekwencje? Jeśli moja druga połówka ma ochotę na spotkanie z jakąś sympatyczną osobą, to dlaczego mam jej tego zabraniać? Nie widzę problemu, bo moim zdaniem w związku nie można mieć kogoś zupełnie na wyłączność. To, z kim i po co wychodzi moja druga połówka to jej prywatna sprawa. Jeśli zechce mnie zdradzić, to zdradzi i tak, nawet, jeśli zapytam, do kogo idzie.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

GG: 25676781

Sandrulla7 
User

Wysłany: 2010-02-21, 19:04   

Oczywiście, że nie jeżeli to było koleżeńskie spotkanie;)

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-02-21, 22:55   

slow napisał/a:
Takie zachowanie świadczy tylko o niedojrzałości i kompletnym braku zaufania i w sumie dość infantylnym toku rozumowania.
A o czym świadczy umawianie się ze świeżo poznaną osobą płci przeciwnej w celach towarzyskich. Nie wróży niczego dobrego. Nie mówię, że to zdrada, ale mimo to uważam to za nietakt.

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-02-22, 08:36   

Cytat:
A o czym świadczy umawianie się ze świeżo poznaną osobą płci przeciwnej w celach towarzyskich.

Świadczy o chęci spotkania się, sympatii (nie mylić z zauroczeniem), chęci poznania kogoś bliżej?
A nietaktowne jest raczej patrzenie krzywym okiem na to, że ukochana osoba zamierza spotkać się z kimś świeżo poznanym.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

GG: 25676781

Girtz 
Pogromca postów
M.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-02-22, 10:15   

Jeżeli bym ufał drugiej osobie to nie miałbym nic przeciwko ;) , ale jak bym miał jakieś wątpliwości to wybrałbym się razem z nią xD Nie można przecież nakrywać jakieś kwarantanny na drugą połówkę :-o każdy człowiek ma potrzebę kontaktu z innymi ludźmi :-) pisząc kontakt mam na myśli tylko i wyłącznie stosunki koleżeńskie :-P

SalamonDance2 
Wymiatacz
Salmon*

Wysłany: 2010-02-22, 14:58   

Hmm... Jesli bylo by to tylko spotkanie to niby nic sie nie stalo... Ale ja jestem strasznie zazdrosny i byla by z tego niezla klotnia..

~Vienio

Ower 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-02-22, 16:17   

Zwykłe spotkanie na kawę piwo czy coś to zadna zdraza, rownie dobrze moze byc zdrada jak sie spotka dwójka znajomych z podstawówki... :-P ale jakby juz zaczęło do czegoś dochodzić lub te spotkania byly co 2 dzien to szcześliwy bym nie byl na pewno.

P.C

Mafieusz 
Mega wymiatacz
Dance Master <3

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-02-22, 18:36   

Ower napisał/a:
Zwykłe spotkanie na kawę piwo czy coś to zadna zdraza, rownie dobrze moze byc zdrada jak sie spotka dwójka znajomych z podstawówki... :-P ale jakby juz zaczęło do czegoś dochodzić lub te spotkania byly co 2 dzien to szcześliwy bym nie byl na pewno.

Dobrze gadasz :> ... Też tak uważam :-P

jutro 
Hiper wymiatacz
kryzysowy narzeczony

Wysłany: 2010-02-22, 19:01   

To zależy, bo jeśli miałoby to być spotkanie jako kolegi i koleżanki, to nic bym nie miał przeciwko, ale jakby te spotkania byłyby dość często i zmierzałyby do czegoś więcej to nie byłbym szczęśliwy z tego powodu;p Ogólnie to i tak byłbym ciekawy kto to, co i jak;p Nie można też być jakoś chorobliwie zazdrosnym, bo gdzie wtedy jest zaufanie, nie można ograniczać dziewczyny, a jeśli miałbym jakieś wątpliwości, obawy to zapytałbym, choć to nie miałoby sensu bo bym jej ufał.

Alcio_92 
Hiper wymiatacz
ZZ

Imię: :<

Wysłany: 2010-02-22, 19:15   

caluski125 napisał/a:

Zgadzam się z Tobą w 100%. Zrobiłabym tak samo. Gdyby mój chłopak spotkał się z jakąś dziewczyną na pewno byłabym zazdrosna o to - to normalne. Ale wiem, że tego nie zrobi. Jeśli chłopak/dziewczyna odczuwa potrzebę spotkania się z kimś innym to dla mnie oznacza to, że ma ten drugiej połówki dosyć, nie ma co z nią robić.. etc.

Czyli Twój chłopak nie może spotkać się z przyjaciółką ?
Bo jak się spotka to Ty odbierzesz to tak, że Ciebie ma już dość ? Powodzenia ...

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-02-22, 23:43   

Nataniel napisał/a:
Cytat:
A o czym świadczy umawianie się ze świeżo poznaną osobą płci przeciwnej w celach towarzyskich.

Świadczy o chęci spotkania się, sympatii (nie mylić z zauroczeniem), chęci poznania kogoś bliżej?
A nietaktowne jest raczej patrzenie krzywym okiem na to, że ukochana osoba zamierza spotkać się z kimś świeżo poznanym.

Sympatii raczej nie, bo to świeżo poznana osoba. A to co opisałaś można zastąpić słowem : zainteresowanie.. Wszyscy tutaj błędnie interpretujecie moje wypowiedzi. Nie chodzi o spotkanie z kimś kogo się "tylko" lubi przecież.

Odpowiedz do tematu