Imię: Tomasz
Wysłany: 2008-09-17, 16:20 Czy szukasz w życiu miłości?
Propozycja naszego kochanego administratora vialinka wydała się dosyć interesująca, więc postanowiłem założyć temat, w którym wypowiecie się, czy szukacie w swoim pięknym/nędznym życiu prawdziwej miłości. Bardzo często jest tak, że miłość nie potrafi znaleźć NAS toteż MY musimy wziąć sprawy w swoje ręce... Proszę o komentarze.
_________________ Życie to pożądanie. Cała reszta to tylko szczegół.
Ja na razie nie szukam.... Ale chciałabym trafić na tę prawdziwą jednak, wierze że tak sie stanie....
Teraz nie mam na to ochoty.... Wcześniej myślałam że to prawdziwa, a gdy sie sparzy trudno znowu sięgnąć po żelazko///......
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Prawdziwa miłość? Może kiedyś mnie spotka... Raz myślałam, że to już ten jeden jedyny, ale wyszło jak wyszło... Bardzo trudno pokochać tak naprawdę. Tymbardziej jeżeli w sercu są głębokie rany.
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
nie szukam miłosci, bo nie jest ona dla mnie niezbedna w zyciu.. mam przyjaciol i oni mi wystarczają w zupełnosci, czuje sie szczesliwa bez swojej srugiej polowy..
_________________ Krok po kroku traciła własne punkty odniesienia...Kochała.
Dokładnie... Jestem w takiej sytuacji teraz. ALe nie zawsze każda ze stron uważa że to jest prawdziwa miłośc i wtedy dopiero kłopot jest
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Kiedyś tak... Ależ mnie nosiło, nic nie mogłam znaleźć. To znaczy znajdowałam, lecz nie to, co potrzebne mi było. A docelowej osoby niestety nie. Wymęczyła mnie ta świadomość niesamowicie. Potem waliłam się w pierś aż boleści dostałam.... Mam przyjaciół, mam wspaniałą rodzinę. Dziś jest mi lżej. Nawet z żabą się pośmieje... tzn. ja się śmieję.
A tak nie owijając w bawełnę, to wiek na miłość "prawdziwą" mi minął i teraz podchodzę do tego mniej sercowo. Mam gdzieś te całe uczucie. Nie szukam. Póki, co jestem sama dla siebie. Jak mam kogoś, a potem on ze mną zerwie to już tak z ubolewającym sercem do tego nie podchodzę.
_________________ Życie kwiatów jest trudne, zwłaszcza gdy nie mogą mówić. Dobrze, że wymyślono pismo i klawiature . Jak zwykle zawiewam pozytywizmem.
Wysłany: 2008-09-20, 08:33
Miłość najczęściej pojawia się wtedy kiedy przestajemy jej szukać i zapominamy o tym że nam jej brakuje Nie ma się czym martwić kiedyś każdy z nas znajdzie swoją drugą połówkę !
Szczęściarz z ciebie, Gratulacje
Ale będe miła i powiem że każdy ją znajdzie (ale tą prawdziwą) prędzej czy później ale zawsze, zawsze... i tego się trzymajmy
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2008-09-20, 20:08
chciałabym żeby ona istniała, jak na razie takiej nie znalazłam, nie szukam, nic na siłe.. Mam cichą nadzieję, że kiedyś spotkam kogoś kogo pokocham jak nikogo innego :roll:
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Z pewnością nie jest tak abym szukał kogoś na siłę, abym próbował do kogoś startować.
Ale gdzieś ktoś napisał, że miłość to najpiękniejsze spełnienie naszego istnienia.
A podobno serce nie wybiera
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum