a w jakim znaczeniu?
zamsta na pewno daje satysfakcje- jesli jest to zemsta "słuszna". jednak w końcu i tak przychodzą wyrzuty sumienia. czy jest dobra? raczej nie.
_________________ So hold me in your sweet arms
Drunk and I am seeing stars
This is all I think of
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Zemsta na dziewczynie za zabawę uczuciami. Boże jakie to wzniosłe naprawdę! <ironia>
I myślisz, że to coś da? I to będzie łańcuszek krzywdy, który i tak Ciebie wróci- uważaj oby nie ze zdwojoną siłą.
Zemsta? Tak mściłbym się; za zabójstwo, gwałt czy inny przejaw krzywdy na 3 moich najważniejszych ludziach na świecie. Życie nauczyło mnie wybaczać- bo i mnie nie raz wybaczano.
a jak zemścić się na nauczycielce, która nie chce ci postawić lepszej oceny?
Widocznie na nią nie zasłużyłeś. Jak Ci się nie podoba możesz iść do dyrektora i poprosić o egzamin komisyjny
Zemsta nie jest najlepszym wyjściem. Sama mam teraz sytuację, gdzie aż mnie korci żeby się zemścić, ale wiem jakie będą tego konsekwencje. Czasem lepiej dać spokój.
Uważam, że warto się mścić, niekiedy sprawia mi to wielką przyjemność. Niekiedy to mało powiedziane, zawsze mi to sprawia przyjemność.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum