Wysłany: 2010-02-28, 13:05 czy warto wyciągnac dłon na zgodę?
potrzebuje porady. aktualnie znajduje sie z stanie ze czuje sie źle ze nie mam kogos kto by mnie kochał ale gdybym juz miała taka osobe to tez bym czula sie tak samo bo nie umiałabym tego odwzajemnic i bym sie meczyła.(przeszłam to) mam wrazenie ze budze sie z zimowego snu i cos musi na nowo we mnie sie odrodzic. jest jednak chłopak który jest mi bliski ale nie wyszło nam teraz. oboje doszlismy do tego wniosku ze narazie to nie to. jest tylko problem ze on powiedział ze nie chce urywac kontaktu ze mna bo b.duzo nas łaczy, byla miedzy nami chemia kiedys, i nie chce mówic ze kiedys z tego nic nie bedzie i przepraszał ze namiaszał. myslałam ze jak sobie wyjasnilismy to bedziemy przyjaciółmi ale on odkad skonczylismy sie do mnie nie odzywa i unika. zalezy mi na znajomosci z nim - ale nie w sensie ze go kocham, tylko w sensie przyjaźni, chciałabym z nim sie spotykac od czasu do czasu, normalnie rozmawiac i miec ten nasz dawny kontakt. zastanawiam sie wiec czy za jakis czas nie wyciagnac do niego reki i spróbowac byc jedynie przyjaciółmi, nie wiem czy nie wyjde po tym wszystkim na dziewczyne która 'ugania sie' - bo nie zalezy mi na tym teraz zeby z nim na siłe byc para. tylko kumple. jak patrze na zachowanie jego to wychodzi ze w sumie nie byłam nikim waznym,ale on dla mnie wciaz jest bliski. czy jest sens waszym zdaniem wyciagnac do niego dłon na zgodę?
Hmm..Miałam tak kiedyś ,oboje się zaparliśmy i żadne za Chiny nie chciało się odezwać. Po dwóch miesiącach po prostu napisałam do niego na gg, bez żadnych podtekstów albo jakiś deklaracji w stylu-piszę, ale nie myśl sobie ,że dlatego bo chcę czegoś więcej... Napisałam normalnie - co u Ciebie itp. Okazalo się ,że czekał aż się odezwę. I wcale sobie nie pomyślał, że się uganiam, bo zachowywałam się normalnie... Potem spotkaliśmy się,wyjaśniliśmy sobie wszystko, nadal utrzymujemy ze sobą kontakt. Może nie jest jakiś super częsty,ale wiem ,że gdybym nie zagadała wtedy do niego, długo męczyłabym się z myślami "a może się odezwać?".
I na pewno Tobie one też nie dadzą spokoju zbyt prędko
Zwiazek z przyjazni - tak, przyjazn ze zwiazku - nigdy.
Zrobisz co bedziesz chciala, ale ja na Twoim miejscu zostawilabym to tak jak jest skoro on nie wykazuje zadnej inicjatywy.
Uważam, że warto wyciągnąć do niego swoją rękę. Może on tylko na to czeka ? Może też nie ma odwagi i zastanawia się co zrobić ? Przecież to on chciał się kumplować/przyjaźnić. Spotkania polegające na rozmowie nie muszą się kończyć tym , że będziecie parą. Wytłumacz mu to. Powiedź to samo co tutaj nam, jemu. Niech powie Ci, czy chce się z dobą kumplować czy nie. To od niego zależy czy znów się otworzy na Ciebie. Może znalazł sobie inną taką kumpele i nie potrzebuje Ciebie ? Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Napisz - śmiało.
_________________ Może wszystko polega na tym, aby żyć dla kogoś?
Imię: Kamila
Wysłany: 2010-02-28, 15:14
Może po prostu porozmawiaj z nim szczerze o tym. Zapytaj czemu Cię unikał i czy chce abyście się dalej przyjaźnili.
Warto spróbować, może po prostu brakuje mu odwagi, żeby się odezwać.
Albo po prostu nie wie jak powiedzieć, żebyście zostali przyjaciółmi, bo nie widzi was razem kiedyś w przyszłości.
Warto porozmawiać.
Co nas nie zabije to nas wzmocni, a jedna rozmowa na prawdę dużo nie kosztuje.
_________________ Jesteś i zawsze będziesz częścią mojego życia. ;*
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-28, 16:31
powiedz mu to co tutaj napisalas. czy jest sens? to juz zalezy tylko od was
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Osobiście myślę że powinnaś pierwsza wyjść z inicjatywą jeżeli tak naprawdę ci zależy, bo on nie powie pierwszy A gdyż będzie uważał ze jego honor mu nie pozwala
_________________ Zresztą, Miłość w naszych czasach nie Istnieje
Trzeba robić Melanż
I się nie Przyzwyczajać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum