Imię: Damian
Wysłany: 2010-08-16, 17:19
Ja również nie wierzę w UFO, głównie dlatego że nie wierzę w nic czego nie mogę zobaczyć/dotknąć lub nie ma dowodów na tego istnienie.
_________________ I don't care who I have to fight!
If he rips my arms out, I'll kick him to death!
If he rips my legs off, I'll bite him to death!
If he rips my head off, I'll stare him to death!
And if he gouges out my eyes, I'll curse him from the grave!
W zielone ludki z Hollywood nie, ale nie mówię że na jakieś palniecie nie może istnieć życie, to nie tak że wierze w to, po prostu dopuszczam do siebie taką możliwość.
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
Ostatnio zmieniony przez Fazikus 2010-08-16, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Wierzę że w cały wszechświecie istnieje/ją inne cywilizacje/zwierzęta?.Na tak ogromną powieszchnie zycie ma istniec na tak małej planecie w tak małej galaktyce?Proszę was:P
Oczywiście, wszechświat jest tak ogromny, że trzeba mieć naprawdę ciasny umysł by nie wierzyć w jakieś inne życie w kosmosie. Wydaje mi się, że w UFO nie wierzą głównie osoby bardzo religijne, bo w pewnym sensie to wyklucza istnienie Boga. Przecież Bóg stworzył cały świat, a potem człowieka na swoje podobieństwo. Tymczasem miały by być gdzieś osobniki o wiele bardziej zaawansowane technicznie od nas? A ja bardziej mogę uwierzyć w UFO niż Boga. Wzmianki o UFO pojawiają się już w czasach starożytnych, i to w różnych kulturach ( czytałem gdzieś, że nawet jakiś wpis z Biblii można odczytać jako opis UFO). Także jak najbardziej wierzę w UFO, bo jest zbyt dużo dowodów naukowych ( akta, jakie odtajniła Wielka Brytania, relacje osób uprowadzonych, kręgi w zbożu- nie liczę tych fabrykowanych-, filmy, zdjęcia).
_________________ „ (...) w zasadzie najważniejsze jest samo życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo, co jest najważniejsze.” M. Edelman
Jednak wszechświat jest tak ogromny i istnieje tyle nieznanych nam układów planetarnych, że bardzo możliwe, że na którejś z tych planet jest życie. Naukowcy już mają kilku kandydatów czyli planet, które w jakiś układach są oddalone od swojej gwiazdy mniej więcej podobnie jak nasza planeta. Dlatego nie można powiedzieć, że życia na innych planetach nie ma. Jeżeli jest to ciężko powiedzieć jaka tam jest forma życia. Być może same bakterie, być może rozwinięte cywilizacja jakiś naczelnych tego nie wiemy i szybko się nie dowiemy.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Chciałam zaznaczyć, że nie tylko ja w tym temacie napisałam post składający się z jednego słowa.
A uzasadniać mi się nie chcę... Nie muszę, w temacie nie jest nic napisanie o uzasadnieniu.
_________________ Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne.
Imię: Daria
Wysłany: 2010-08-30, 15:28
Aniołek^^ napisał/a:
Nie muszę, w temacie nie jest nic napisanie o uzasadnieniu.
Za to w regulaminie jest coś o pisaniu postów nic nie wnoszących do tematu, w tym postów zawierających jedno słowo...
Do tematu:
wierzę. Dlaczego nie? Wszechświat jest olbrzymi, gdzieś jeszcze musi być wykształcone życie.
_________________ 28.05.1992r. - 21.02.2008r. [*]
09.12.1978r. - 12.02.2010r. [*]
Zawsze w moim sercu...
Widziałem i to nie raz, aczkolwiek nie wiem co w tym UFO jest jest takiego fascynującego. Technologia idzie do przodu... Jeśli chodzi o wcześniejsze przypadki, to już nie od nas... Ale nie będę tego rozwijał;).
_________________ "Hope for the best, prepare for the worst".
Blisko lotniska w Pyrzowicach często ludzie obserwowali swego czasu nienaturalne zjawiska, bynajmniej nie były to samoloty odrzutowe, więc potwierdzam takie zjawisko miało kiedyś miejsce, że ktoś widział NOL-a, a co to dokładnie jest lub czym to jest, nie podejmuję się wytłumaczenia tego, są eksperci od UFO niech oni się martwią jak to wytłumaczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum