DNO. wolność słowa? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » DNO. wolność słowa?

Zamknięty przez: motyl
2010-07-13, 20:15
DNO. wolność słowa?
Autor Wiadomość

CocoMain.
User

Wysłany: 2010-03-08, 19:58   DNO. wolność słowa?

Eh,sama się sobie dziwię ,że piszę ten problem na forum publicznym. Otóż.. mam dość kontrowersyjny (?) charakter. Lubię mieć SWOJE zdanie i głośno je wypowiadam , nie lubię kłamstwa i pajacowania. Słucham rocka/r&b i jestem ateistką.

Mam 16 lat i chodzę do 3 kl. gimn które liczy ok. 400 osób. W klasie mam jedną przyjaciółkę która mnie rozumie , reszta - DNO.. kompletne. One nie potrafią zrozumieć dlaczego dla mnie nie ma Boga i dlaczego przychodzę pod koniec mszy po podpis obecności. Nie znoszą jak wypowiadam swoje zdanie ,bo chcą bym się podporządkowała ich regułom. Ogólnie- kaszana.

Nikt mnie żeby to tak ująć.. "nie lubi". Może nie liczni co piszą komentarze na nk (wkur.wiające? nader. => zmusza do natychmiastowej kasacji konta) są słodcy ,bo chcą komentarza , żal? :mrgreen:

Matka ciągle się mnie pyta czemu nikt do mnie nie przychodzi... że jak będę wyrażała swoje zdanie to mnie nikt nie będzie lubił. CO TO KOMUNA :przestraszony: no i oczywiście "CZEMU DO KOŚCIOŁA NIE CHODZISZ , BÓG JEST I WŁAŚNIE MA CIE W DUPIE" :hyhy:

Także.. w szkole nikt mnie nie lubi (oprócz Jej <3 ) a w domu czuje się jakby mnie z litości chowali.

Nie wiem , czy naprawdę musze się zmienić aby środowisko mnie zaakceptowało?
Czy naprawdę muszę być taka jak inni?

Constantine 
Pogromca postów
Odszedł.

Wysłany: 2010-03-08, 20:03   

CocoMain. napisał/a:
One nie potrafią zrozumieć dlaczego dla mnie nie ma Boga i dlaczego przychodzę pod koniec mszy po podpis obecności.

Też tego nie rozumiem, jak nie wierzysz to wcale nie chodź a tak robisz to jakby na pokaz.

Fabri 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-03-08, 20:04   

Nie. To Twoje życie i twoja sprawa jaka jesteś. Powinni Cie akceptować taka jaką jestes.

joker 
Stały User

Wysłany: 2010-03-08, 20:04   

Twoją sytuację można nazwać ZBUNTOWANIEM, byłem kiedyś w 3 klasie gim. i przechodzi się różne głupawki, człowiek się buntuje przeciwko wszystkim, poprostu musisz to przetrwać, rób co uważasz za mądre, człowiek też się z czasem sam zmienia, może i Ty się zmienisz :-D

CocoMain.
User

Wysłany: 2010-03-08, 20:05   

Fabri, Sęk w tym ,że oni tego nie robią i to mi najbardziej działa na nerwy. Bo już sama nie wiem co mam w niektórych sytuacjach robić , powiedzieć to co myślę czy wymyślić coś innego.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-03-08, 20:07   

Pytanie jeszcze w jaki sposób wyrażasz swoje opinie.

Fabri 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-03-08, 20:07   

CocoMain., To już ich problem że tego nie lubią. Jeżeli ich to w jakiś sposób obraża to się troszeczke pochamuj.

Placebowa 
Pogromca postów
mental masturbation

Imię: nomen nescio

Wysłany: 2010-03-08, 20:08   

Znany jest mi taki scenariusz ; )
Młodzież gimnazjalna to... banda idiotów, za przeproszeniem.
Pójdziesz do liceum, wkręcisz się w nowe towarzystwo i będzie okey. Znajdziesz ludzi, którzy Cie zrozumieją.
Ja w klasie żyję tylko i wyłącznie w zawężonym gronie. Tolerujemy homoseksualistów, dwie dziewczyny są bi, dwie są ateistkami- myślisz, ze klasa nas akceptuje? Przeciwnie, nie rozumieją tego. Więc z doświadczenia wiem, że takimi rzeczami nie należy się przejmować- nie ma do tego powodów. Wszyscy są równi, ale taka sytuacja uprawnia Cie do tego, by powiedzieć "Jestem lepsza" i pi*rdolić resztę.

CocoMain.
User

Wysłany: 2010-03-08, 20:11   

ojzu, oczywiście nie w stylu "kur*a. japie*dole boga nie ma i ss.jcie" ;]

TQIT 
VIP
Buu.

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-03-08, 20:24   

CocoMain. napisał/a:

Tak. Co z kolei jest idiotyzmem, bo nie ma (dla mnie) nic gorszego jak być takim jak inni :-)

Nataniel
Pogromca postów
BORN TO BE

Wysłany: 2010-03-08, 20:33   

Cytat:

Tak. Jeśli posiadasz odmienne poglądy od reszty grupy, musisz liczyć się z tym, że grupa może Cię odrzucić. Więc jeśli zależy Ci na akceptacji w konkretnej grupie, musisz podporządkować się jej zasadom. Jeśli wpadniesz między wrony, musisz krakać tak, jak one.

Cytat:

Jesteś taka, jak inni, ale "innych" Twojego pokroju nie ma akurat w Twoim najbliższym otoczeniu.

nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu

GG: 25676781

Lt_Ado 
Stały User
zubożały esteta.

Imię: Adrian

Wysłany: 2010-03-08, 20:33   

CocoMain. napisał/a:
a w domu czuje się jakby mnie z litości chowali.

haha :mrgreen: dobre, dobre ! :hyhy:

Nataniel napisał/a:
Jesteś taka, jak inni, ale "innych" Twojego pokroju nie ma akurat w Twoim najbliższym otoczeniu.

.. i wszystko na temat :]

martucha1231 
Pogromca postów
:)

Wysłany: 2010-03-08, 20:40   

Zaraz zaraz. Jestes ateistka tak? To po cholere idziesz po ten podpis? Domyslam sie, ze jest Ci on potrzebny do bierzmowania tylko po co Ci bierzmowanie skoro jestes ateistka?
Co do klasy to ich olej. Nie akceptuja Cie to ich problem. Nie zmieniaj sie na sile bo nic z tego dobrego nie wyjdzie.

slow 
Moderator

Wysłany: 2010-03-08, 20:41   

CocoMain. napisał/a:
reszta - DNO.. kompletne.

Cóż nie dziwie się im,że tak reagują.Po czym oceniasz ,że jak to nazwałaś stanowią "dno kompletne" ?

CocoMain. napisał/a:
. One nie potrafią zrozumieć dlaczego dla mnie nie ma Boga i dlaczego przychodzę pod koniec mszy po podpis obecności.

Także nie rozumiem dlaczego po mimo tego,że Twoim zdaniem jesteś ateistką i bóg nie istnieje to stawiasz się na mszy świętej.Ponad to to,że jesteś ateistką nie oznacza,że masz wszystkich przekonywać co do tego,że bóg nie istnieje,ponieważ ty tak sądzisz.

CocoMain. napisał/a:
Także.. w szkole nikt mnie nie lubi (oprócz Jej ) a w domu czuje się jakby mnie z litości chowali.

Nie nie musisz się zmieniać.Tylko zrozumieć,że jeśli chcesz zasłużyć na szacunek zacznij szanować innych.Jeśli Twoja postawa jest zbliżona do tej,którą nam tutaj przedstawiłaś to nie dziw się,że masz takie problemy.

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

Carmillio 
Mega wymiatacz

Imię: Piotr

Wysłany: 2010-03-08, 21:05   

Jeśli nie akceptują ciebie takim jakim jesteś to już ich problem, poczekaj zmiana otoczenia ( oczywiście na lepsze ) ludzie im starsi tym mądrzejsi ( zazwyczaj lecz nie we wszystkich wypadkach ) , i nie staraj się im przypodobać ( staniesz się taki jak i oni )

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi