Ja dostałam raz od taty i przyznam, że zasłużyłam.
Jednak uważam, iż szlabany i zakazy przynoszą o wiele lepsze rezultaty, niż krzyki i bicie.
_________________ "Cały świat to scena
A ludzie na nim to tylko aktorzy
Każdy z nich wchodzi na scenę i znika
A kiedy na niej jest, gra różne role
W siedmioaktowym dramacie żywota"
Ja uważam że bicie dzieci nie jest dobrą metodą wychowawczą tylko jest to przemoc.
Powiedz to mojemu ojcu za byle co od razu dostaje . Np wczoraj przez przypadek przywaliłem w lampę ręką iak ze się zabujała jak wstawałem to od razu po łbie z całej siły dostałem ;/ I tekst Młody K***a jeszcze raz to zrób to tak ci d**ę przeczepię że przez miesiąc nie będziesz siedział . A ja nie zrobiłem tego specjalnie po prostu wstałem z łóżka i przywaliłem ręką przez przypadek ;/
No właśnie to już bez przesady przecież niechcący to zrobiłeś. Właśnie powiem twojemu tacie... z resztą wszystkim rodzicom powiem co wolno a co nie wolno...
Powiedz to mojemu ojcu za byle co od razu dostaje . Np wczoraj przez przypadek przywaliłem w lampę ręką iak ze się zabujała jak wstawałem to od razu po łbie z całej siły dostałem ;/ I tekst Młody K***a jeszcze raz to zrób to tak ci d**ę przeczepię że przez miesiąc nie będziesz siedział . A ja nie zrobiłem tego specjalnie po prostu wstałem z łóżka i przywaliłem ręką przez przypadek ;/
To już jest przypadek przemocy i zaburzeń w rodzinie, takie coś może doprowadzić do nieszczęścia...
przemoc i wydzieranie nie przynoszą już takich efektów jak zakaz, szlaban(sam na swoim przykładzie wiem ze krzyk lub klaps nie robi już wrażenie na młodzieży) klaps poboli i przestanie a taki szlaban na komputer, wyjścia itp trudniej jest z cierpieć (część osób nie widzi świata po za komputerem, tv, bądź nie jest w stanie usiedzieć w domu)
_________________ Zresztą, Miłość w naszych czasach nie Istnieje
Trzeba robić Melanż
I się nie Przyzwyczajać
Wiele, wiele, wiele razy. I to nie tylko klapsy, w powszechnym użyciu był również pas i inne przedmioty, na przykład miska o ostrych krawędziach. Koszmar, na szczęście nie muszę już tego przeżywać.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Się dostawało klapsy tak do 8(?) roku życia i to wtedy jak nic innego nie skutkowało i zasłużyłem :D Później się obrażałem i zamykałem się w ubikacji, albo właziłem do szafy
Ja dostałem nawet parę razy pasem. Na skutek tego, potem już nie powtórzyło się dane zdarzenie, za które zostałem ukarany. Nie wiem co sobie wtedy ojciec myślał. Na pewno widział, że nie ma być z czego dumnym, ale czasem to lanie dawało rezultaty. Oczywiście nie uważam się za bitego, czy katowanego dzieciństwie.
_________________ O upadku tego kraju świadczy fakt, że najpoczytniejsza książką jest Komentarz do ustawy o podatku VAT
Mój blog
Nie, nigdy mnie nie bito i nikt nie dawał mi klapsów (zresztą jakichkolwiek kar też nie). Zawsze byłam cichym, grzecznym dzieckiem, którego "nie było widać".
_________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Wszechświat Ponownie I Rebutuj +++
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum