Raz w życiu dostałam lanie jak byłam chora zamiast brać tabletki na gorączkę to ja nafaszerowałam nimi pluszeowgo miśka Mama martwiła sie, że mi wcale gorączka nie spada siadła na łóżku i akurat pech chciał że ten misiek spadł na podłogę a z niego (miał troche rozpruty bok) posypały się tableteczki. No i parę klapów dostałam.
Nigdy w życiu nie dostałem klapsa i raczej nie dostane, ponieważ moi rodzice nie dają szlabanów itp, żadnych klapsów ale zwykłe upomnienia i groźby że coś mi się kiedyś stanie to zobaczę
Raz dostałem klapsa w dupę, należało Mi się wtedy. Moim zdaniem to troszkę pomogło i dzięki tym klapsą dzieci są lepiej wychowane. Szlabanów miałem już troszkę, teraz się uspokoiłem i jest spoko, żadnych zakazów, kłótni. Żyje w zgodzie z rodzicami.
ja raz w życiu, jak miałam z 6 lat :D
Tak to troche szlabanów miałam w swoim życiu.
Teraz niby żyję w zgodzie. Często robie awantury rodzicom (jak oni zrobią coś nie tak i w słusznej sprawie). Ale mam spokój. Wiedzą, że szlaban nie podziała ani lanie.
_________________ "Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w c***a."
Dostawałam pasem regularnie co wywiadówkę ("Co to mają być za jedynki? Dlaczego nie wiedzieliśmy o tych klasówkach?! Dlaczego znowu się nie uczyłaś?!!") i jak naprawdę przeskrobałam. Ojciec miał ciężką rękę, ale nie wyrosło ze mnie zastraszone stworzenie (wręcz przeciwnie). Zawsze wiedziałam, za co obrywam, a rodzice zawsze byli sprawiedliwi. Właściwie to woleli nagradzać niż karać i nawet po razach pasem odczekiwali jakieś 10 min i przychodzili przytulić XD
IMO siniak na zadzie dużo lepiej naucza zasad niż kiwanie palcem i tłumaczenie czegoś w nieskończoność. W każdym razie - szybciej.
_________________ Somehow I haven't given up on myself, and I live on.
If I laugh just once, it's worth crying however many times.
mnie też za wszystko bili.
kiedyś, wieczorem poszłam do pokoju mojego brata i zaczęliśmy się śmiać.
przyszli, zbili, odeszli...
_________________ "Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero"
Możesz być nikim dla świata ale dla kogoś możesz być całym światem <333
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum