Wysłany: 2010-06-28, 16:11 Drodzy absolwenci gimnazjum
Chcę poruszyć temat liceum .
Chcecie tam iść ? ( w sumie i tak trzeba i tak, ale nie to tu chodzi)
Jak się zapatrujecie na liceum . Czy to jest katorga czy myślicie o jakimś takim wyzwaniu , szaleństwie itd.
Pzdr.
Ja obecnie skończyłam klasę pierwszą liceum
Szkoła jak każde inna tylko oczywiście jest wyższy poziom niż w gimnazjum to wiadome
Wymagania i podejście nauczycieli do uczniów jest zupełnie inne. Nic dziwnego przecież Liceum nie jest obowiązkowe, jest to już wybór jaki trzeba podjąć - krok w przyszłość
Dziś koleżanka zapytała mnie jak wyobrażam sobie 1 września. Odpowiedziałam, że wole na razie sobie tego nie wyobrażać. Wybrałam profil, który nie cieszy się zbytnim zainteresowaniem. Z całego powiatu jest chętnych 14 osób, reszta to będą Ci, którzy nie dostali się na np. biol-chem. Miałam już okazje zobaczyć moje przyszłe koleżanki miesiąc temu na teście sprawdzającym poziom umiejętności językowej. Myślałam, że to test też dla przyszłych gimnazjalistów, bo tak te dziewczyny wyglądały. Okazało się, że jednak nie.
Jak będę miała chociaż 2 chłopaków w klasie to będzie dobrze. Przeraża mnie myśl, że będę z samymi dziewczynami i biologia po niemiecku. Dam rade- przynajmniej mam taką nadzieje.
_________________ Życie jest za krótkie by codziennie rano budzić się z pretensjami do całego świata.
Ja też miałam biologię po niemiecku :D i historię i fizykę. I też pisałam taki test sprawdzający predyspozycje językowe, coś w ten deseń.
Miałam liceum trochę dawno temu, ale nie lubiłam go nie znałazłam swojego miejsca w tej grupie. Za to studia były świetne ;D! To znaczy dalej będą, bo teraz na magisterkę idę, a ludzi stamtąd już znam.
Liceum a gimnazjum to przeskok przede wszystkim w zachowaniu się uczniów. Nareszcie w klasach
szkoła jak szkoła.
_________________ "Ceń to, co ma wartość dla Ciebie, nie dla innych. Na tym właśnie polega życie!"
Sknerus McKwacz
Kiedyś nie mogłam się doczekać. Teraz chciałabym żeby wakacje trwały wiecznie. Z jednej strony jestem ciekawa nowego towarzystwa, spragniona nowych znajomości, z drugiej pewne indywidua nastawiają anty i się odechciewa. Nie myśle na razie o tym.
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Dam rade- przynajmniej mam taką nadzieje.[/quote]
też się boję ale teraz jakoś nie żałuję klasy z gimnazjum .
Nie martw się może nie bd tak źle jak to sobie wyobrażasz.
Bałam sie jakie będę mieć towarzystwo w klasie, ale czytając posty na forum nie zapowiada się źle. Z tym, że nie wiem, jak się dogadać z 25 babami. Aa, i w klasie 5 Aleksander.
_________________ jak Cie odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać
Dla mnie pójście do liceum to przepustka do nowego świata. Czy lepszego? To się okaże...jestem jednak dobrej myśli:) Ludzie z klasy wydają się być w porządku, pozostaje kwestia nauczycieli i nauki...No cóż, bez pracy nie ma kołaczy, jak to mówią
_________________ Życie to podróż, u kresu której każdego z nas czeka ten sam przystanek - ŚMIERĆ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum