CO do tego działu, który nie ma co ukrywać jest rakiem tego forum. Do rzeczy - chodzi mi o to, by w owym dziale mogły założyć swój temat osoby, które napisały już powiedzmy 10/15 postów. Nie jednokrotnie mamy sytuacje, że owy thread ciągnie się przez ileś tam stron, a jego autor poza właśnie tym tematem nigdzie indziej się nie udziela. Zmniejszy to niewątpliwie ruch w tym dziale, ale będzie za to większa szansa, że osoby zakładające tam temat pojawią się jeszcze na forum.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Wysłany: 2010-06-12, 11:25
A ja byłabym za utworzeniam jednego tematu powitalnego dla wszystkich, tam się niech witają, piszą o sobie.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
A ja byłabym za utworzeniam jednego tematu powitalnego dla wszystkich, tam się niech witają, piszą o sobie.
To dopiero będzie jazda.
Zawęzić do 30 postów.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Na forum od samego początku jest tak, że każdy użytkownik ma swój osobny temat, gdzie może się przywitać, tam inni mogą mu odpisać, popisać krótko o nim, jego zainteresowaniach itp. Jestem przeciwny takim zmianom.
sydnej napisał/a:
Do rzeczy - chodzi mi o to, by w owym dziale mogły założyć swój temat osoby, które napisały już powiedzmy 10/15 postów.
Również jestem na nie, jeśli chodzi o limity postów w tym dziale. Są już porobione na wybrane działy, Wasza twórczość, Fotoalbum. Jeżeli na forum wejdzie nowa osoba, i na start zaatakują ją wymogi, że aby napisać tu, musi mieć tyle i tyle postów, aby napisać tam - limit postów... Myślę, że wybierze konkurencyjne forum, gdzie moze pisać od razu wszędzie. Negatywnie wpływa to na wizerunek forum
Co przeszkadza to, że wita się ktoś nowy? Spamu nie ma, bo jeżeli nie ma nowych postów w danym temacie, zlatuje on na dół, a potem na kolejne podstrony. Nie zalega na górze, nie przeszkadza. Zajmuje jedynie miejsce w bazie, ale to nasze zmartwienie Takie jest moje zdanie.
Wysłany: 2010-06-13, 12:17
Cytat:
Co przeszkadza to, że wita się ktoś nowy?
Widziałeś co się tam dzieje? Pewnie nie.
Tak zwyczajnie, tylko że
Wysłany: 2010-06-13, 12:25
Darcia napisał/a:
taki syf jest tam za każdym razem.
Za każdym razem nie, ale za co drugim na pewno. A osoby otujące uważają że to nic złego bo przecież posty nie są zliczane.
Tak zwyczajnie, tylko że
Uzgodniliśmy z Michałem, że nie będziemy wprowadzać w tym dziale żadnych limitów.
Dział "Przywitaj się" ma służyć do poznania nowej osoby, przywitania jej, krótkiej rozmowy itp. Na tym to polega, ktoś piszę coś o sobie, przedstawia się, użytkownicy odpisują, zadają pytania itd. Taka osoba widzi, że jest nią jakieś zainteresowanie, czuje się zaakceptowana i jest spore prawdopodobieństwo, że zostanie na forum.
Limity postów itd tylko negatywnie wpływają na odczucia na temat forum nowych użytkowników. Limit w tym dziale nie będzie wprowadzony.
motyl napisał/a:
Widziałeś co się tam dzieje? Pewnie nie.
Jak to się ma do limitu postów?
Jeżeli chodzi o off top w tym dziale. Wprowadzają go nie Ci nowi użytkownicy, którzy się witają a starzy wyjadacze, którzy piszą w tym dziale w przeróżny sposób. Osobiście jak widzę teksty w stylu "Nie ciesz się tak bo i Ci zaraz zamkną" to mam ochotę zablokować takiej osobie możliwość pisania.
Wysłany: 2010-06-13, 18:31
Starzy wyjadacze tą dyskusje chyba prowadzą z nowymi użytkownikami prawda? Jeśli nowy użytkownik ma trochę oleju w głowie to nie będzie odpowiadał na głupie posty. Co po tym jak piszą o zainteresowaniach itp. jak i tak żeby to znaleźć muszę się doszukiwać tego- prędzej znajdę odpowiedź na to czy dany użytkownik trzyma żyrafę w pokoju, niż jakiej muzyki słucha.
Rozumiem, że powstanie takiego limitu ograniczyłby napływ nowych użytkowników, ale pomaga to chyba tylko w statystykach forum. Wydaje mi się, że lepiej pozyskać 3 użytkowników na 10, które będą pisać wartościowe posty, niż całe 10, gdzie 7 to osoby, które założą temat, zrobią trochę offtopa i się więcej nie pojawią, dzięki czemu moderacja ma jeszcze więcej pracy;).
vialink, jesteś adminem, Twoje forum, ale myślę, że jakieś działania należałoby podjąć w tym kierunku. Jak przejrzysz forum, to większość dyskusji prowadzonych jest przez starych użytkowników, a Ci nowi ograniczają się do działu "Wasze problemy", w którym większość tematów i tak ląduje w koszu.
P.S Nowych użytkowników przecież można poznać po ich postach w innych działach, no nie?;)
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum