Hej mam do Was pytanie :) Co kupic na (spóźnione) Dzień Kobiet bo jutro mam taką jaką randkę z dziewczyną i tak myśle co jej kupic i czy wogóle nic nie kupowac bo spuźnione;/ a jak tak to co tylko oprócz kwiatków, może misia jakiegoś ?;>
Ja tak nie uważam. Na randkę obojętnie czy to od razu po dniu kobiet czy nie, wypada kupić dziewczynie kwiatka (nawet może bukiet) ale nie zaznaczaj że jest to właśnie z okazji minionego święta tylko okaż jej iż jest to bezinteresowny gest i po prostu chciałeś zrobić jej przyjemność.
chyba że tak to dzięki za porady :> a czy można zastąpic kwiatki czymś innym czy kwiatki na 1 miejscu ?;D i jakie jeszcze kupic róże ? i koloru jakiego :D
Nie, nie. Skoro to pierwsze spotkanie to ewentualnie kwiatek jakiś. Żadne misie itd.. Dziewczyna pomyśli, że chcesz ja przekupić.
eminem napisał/a:
spuźnione
spóźnione...
_________________ Każdej minuty, każdej godziny, każdego dnia żyję w przekonaniu, że w końcu minie.. miłość, nienawiść, życie.. tak, życie. Bo śmierć już nie boli.
Wedle mnie lepiej dbac o dziewczynę cały czas a nie tylko na spóźniony dzień kobiet.... Kup jakąs drobnostkę od serca takie rzeczy są najfajniejsze...
marmi, pozwól że rozwinę tą tezę:
Będzie głupio wyglądać. Całe to "święto" jest idiotyczne. Nie kupuj nic !
Z jakiej racji mamy dawać kobietom jakiś ich własny dzień, skoro na każdym kroku traktuje się je lepiej od mężczyzn ? Poza tym, nie są one grupą uciśnionych, które potrzebują swojego święta. Nadawanie im święta to jawna dyskryminacja, tyle się pieprzy o równouprawnieniu, a samo to "święto" pokazuje że nawet kobiety go nie chcą. Skoro ludziom należy się szacunek z samego faktu bycia ludźmi, to okazujmy go na codzień a nie w jakiś "specjalny dzień".
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Z jakiej racji mamy dawać kobietom jakiś ich własny dzień, skoro na każdym kroku traktuje się je lepiej od mężczyzn ?
kolejny pokrzywdzony przez los samiec
według mnie miło jest dostać tulipanka z okazji dnia kobiet. miły gest.
ale nie dawać tego tulipanka spóźnionego o trzy dni...
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
Przecież chłopaki też mają swoje święto, więc jaka dyskryminacja? ;>
_________________ Każdej minuty, każdej godziny, każdego dnia żyję w przekonaniu, że w końcu minie.. miłość, nienawiść, życie.. tak, życie. Bo śmierć już nie boli.
Przecież chłopaki też mają swoje święto, więc jaka dyskryminacja? ;>
Kiedy i gdzie ? Jeśli jest to nawet w publicznym radiu o tym nie wspomną. Nie ma tej otoczki, tej oczywistości. Fakt, coś tam słyszałem o nim , ale nikt na dobrą sprawę tego nie obchodzi, bo media i wsn-ostwo nie robią z tego takiego szumu jak z 8 marca.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Faceci zagryzają zęby, bo w radio krzyczą że dzień kobiet, że kwiatowy terror, nic do nich nie przemawia... chyba chodzi o to, że taki krzykacz też by tego kwiatka chciał dostać raz na jakiś czas; ja nigdy nie miałem problemu z pustymi gestami i nieszczerymi życzeniami, co święta to babci, to dziadkowi się życzy czegoś zupełnie przeciwnego, niż się ma na myśli;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum