Wysłany: 2010-02-11, 12:07 e-Mlodzi.com - The Game
Dawno, dawno temu w krainie mPortalik, użytkownik SvenDarko wymyślił, że stworzy gre z użytkownikami forum. Jak postanowił, tak też i zrobił. Po miesiącu pracy na świat wyszła gra "mPortalik Project". Użytkownikom się podobało, wszyscy byli zadowoleni... koniec tej historii.
I w tym momencie zaczyna się inna, choć podobna, opowieść. Dziś z rana wpadło mi do głowy: "Dlaczego na eMłodych nie zrobić takiej gry?". A że jak postanowię to muszę zrobić, w godzinę powstały postacie do gry kilku użytkowników forum.
Temat zakładam by ukazywać ewentualne postępy w pracy nad grą, screeny z niej, abyście mogli podsuwać mi pomysły odnośnie fabuły i całej gry.
A teraz trochę technikalii: gra będzie tzw. jRPG czyli RPG o delikatnym mangowym zabarwieniu. Wymagania sprzętowe takie, że na każdej maszynie powinno pójść. System? Windows (pójdzie na jakikolwiek), a pod pingwinami będzie trzeba uruchamiać przez wine, inne systemu podobnie - poprzez emulatory.
Jeżeli macie jakieś pomysły: cd questów, bohaterów, cokolwiek - piszcie je tutaj, chętnie je przyjmę i umieszczę w grze.
A teraz już wcześniej wspominane charasy (wyglądy postaci) kilku użytkowników:
Bard Zerald Coco Chanel Destrukcyjna eM FajnyNick_? Frozy jr_ Justencja Lena margola McLarenLbn Mizantrop mloda2345 motyl Placebowa Sheilven slow straho stubarwny SvenDarko TQIT Vialink
Kiedyś z kumplami planowaliśmy projekt w pokroju "margonem" większość mieliśmy gotowe, ale okazało się że coś z silnikiem gry nie tak "prawa autorskie" czy coś i przestaliśmy. Później zajmowałem się właśnie wymyślaniem Questów na pewnym serwerze diablo. Tylko mu musiałbym wiedzieć jaki klimat gry, czy raczej coś realnego, czy walki z potworami. Klasy postaci (Kocham je tworzyć jeszcze z własnego D&D) klimatu gry, czas, oraz gdzie akcja się rozgrywa. Bard też jest dobrym fantastą, by mógł dużo pomóc.
W sumie to fantasy. Ale to będzie totalna mieszanka, więc wszystko będzie w razie co pasować.
Constantine napisał/a:
czy raczej coś realnego, czy walki z potworami.
I to i to.
Constantine napisał/a:
czas, oraz gdzie akcja się rozgrywa
Czas - nieokreślony. Miejsce akcji, różne wsie, peryferie zamkowe itp miejsca.
Całkiem fajny posmysł.
Rorschach napisał/a:
Co to za silnik/technologia?
Mogę się mylić, ale to chyba RPG Marker
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Imię: nomen nescio
Wysłany: 2010-02-11, 14:50
Ale o co będzie chodziło w tej grze?
I.. dlaczego jestem brunetką? :(:(:(
To ostatnie nurtuje i boli mnie najbardziej, choć sam pomysł gry mi się podoba.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-11, 15:53
Wojtas napisał/a:
Myślę czy by nie zrobić MUGENA (bijatyka) z ludzmi z forum, bo chyba każdy chciałby wpier*olić temu użytkownikowi, którego nie lubi.
popieram
Coco Chanel napisał/a:
nie do końca oczywiście wszystko zrozumiałam, ale powodzenia
dokladnie.
Placebowa napisał/a:
Ale o co będzie chodziło w tej grze?
noo wlasnie. podstawowe pytanie.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-11, 16:05
TQIT napisał/a:
Domyślam się że o to samo co w każdym RPG. Sterowanie własnym bohaterem.
ale cos wiecej. cos ajk simsy?
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum