Wielu z moich kumpli lubi grać w symulatory piłki nożnej, i zawsze się kłócimy jeśli chodzi oto która z tych gierek jest lepsza.... a co wy o tym sądzicie, wolicie FIFĘ czy PESA?
_________________ "Niczego nie jest mi szkoda, nic tego czego jeszcze mi brak..."
Grałem w obie, FIFA zdecydowanie jak dla mnie ciekawsza.
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
Dla mnie takie porównanie jest nie na miejscu. Porównywać FIFĘ do PES-a to jak Fiata 126p pomalowanego w ciekawy sposób, z mnóstwem naklejek, jakimś spojlerem itp., z autem typu Bentley. Może wygląd zewnętrzny malucha jest w stanie kogoś zmylić na korzyść FIFY, ale nie oszukujmy się, gdzie jest prawdziwa klasa
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
Sorry, ale jak słyszę głosy, że fifa jest lepsza od pesa to nie wiem co mam o tym myśleć. Graliście w ogóle w pesa? Na padzie? Więcej jak jeden mecz na amatorze? :P
Jak dla mnie fifa skończyła się w momencie kiedy na pcta wyszedł PES 3. Zupełnie inne podejście do rozgrywki. Zamiast skupiać się na bajerach typu licencje - PES stawiał od początku na maksymalny fun podczas grania i klepania akcji + duże możliwości ustawienia taktycznego zespołu.
Dopóki mój stary komputer nie zaprotestował grałem w fife.. skończyło się na F2001 [płytka kupiona na bazarze 3w1 [nhl,nba,fifa] to była ost. fifa na mojego starego kompa..
gdy pr\yszedł nowy kolega instalujący mi wszystko zainstalował mi pesa6 i powiedział ze jest lepszy od fify... miał racje..
własnie sciagam PESa 2009 ale np. własnie pes08 mi sie nie mpodobal bo na sile poszedl w kierunku fify
W Fifę to nałogowo grałem tylko w 98
Za to PES, oh 4,5,6 to niemal trzy lata ostrego grania, wszystko skończyło się na PESie 2008, który był strasznie badziewny.
PES jest lepszy od Fify dość znacznie jeśli chodzi o fizykę gry, podania, strzały itp. zaś dużo traci w interfejsie i na braku licencji na Premiership (kilka klubów jest oryginalnych).
Imię: Monika
Wysłany: 2009-06-22, 09:56
Ja gram w PES-a 05 na PS2, grałam też i w FIFE ale nie pamiętam którą część :P Aczkolwiek wiem, że PES fajniejszy. Tylko, że brat pożyczył płytę kumplowi a ten nie oddał. Więc pozostaje tylko Guitar Hero ;P
Te symulatory są bardzo żałosne i czemu w ankiecie nie ma że obydwa mega *****? Fifa? Grałem w starsze części i ostatnio kupiłem 09 za $60 i to była największa stara pieniędzy moim życiu, grafika żałosna, bug na bugu, po prostu żenada!
ojoj..
własnie zainstalowalem pesa 09 i ustawiłem sobie tak jak chce przyciski.. grafika na srednim poziomie.. na wysokim nie rusza
gra prezentuje się swietnie..a więc let's play ;D
Ja jakoś zawsze wybierałem FIFE, chyba z przyzwyczajenia do tego sztucznego porszania się postaci, aktualne składy, licencjonowane nazwy drużyn i nazwiska zawodników.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum