Figura a ubiór Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Moda » Figura a ubiór

Figura a ubiór
Autor Wiadomość

claudia . 
Wymiatacz
wybitna manipulantka

Imię: klaudia

Wysłany: 2009-08-27, 12:04   

najważniejsze jest by czuć się wygodnie w tym co się nosi ;)
ważne jest też podkreślanie swoich walorów .
:-)

asia22-93 
User

Imię: Asia

Wysłany: 2010-07-04, 21:22   

claudia . napisał/a:

Zgadzam sie ;D
Uwazam tez, ze jednak powinno sie tak ubierac zeby zakryc wady, a pokazac walory ;p. W dzisiejszych czasach mamy dostep praktycznie do wszelkiego rodzaju ubran, mamy przeogromny wybor i mozliwosci. Wiec ubrac sie wygodnie i tak, zeby mozna bylo pokazac nasze walory, nie jest raczej trudne.
W swoim ubraniu powinnismy takze czuc sie pewnie :)

slow 
Moderator

Wysłany: 2010-07-05, 06:06   

Cytat:
czy uważacie że trzeba się ubierać do swojej figury ? I np osoby przy kości nie powinny nosić krótkich spódnic ? Co o tym sądzicie ?

Wychodzę z założenia,że umiejętność odpowiedniego doboru garderoby adekwatnie do figury jest niezwykle ważna.Umożliwia ukrycie różnego rodzaju defektów,lecz przede wszystkim wyeksponowanie walorów.Po mimo tego,że względu na figurę mogę sobie pozwolić na noszenie większości fasonów,to podczas zakupów przywiązuję uwagę do tego,czy wyglądam w danej rzeczy korzystnie i wydaje mi się,to naturalną kobiecą reakcją.Niemniej najważniejsze,by kobieta czuła się atrakcyjnie i komfortowo w danym zestawie :)

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

legalna 
Stały User

Imię: Ola

Wysłany: 2010-07-05, 09:23   

asia22-93 napisał/a:
W dzisiejszych czasach mamy dostep praktycznie do wszelkiego rodzaju ubran, mamy przeogromny wybor i mozliwosci.

A ja bym raczej powiedziała że jak wejdzie jakaś moda to we wszystkich sklepach wisi to samo, cudem można znaleźć coś innego.
Oczywiście ja też staram się dobierać ciuchy do figury. Nie jestem chuda więc muszę zwracać uwagę czy jakaś rzecz mnie nie pogrubia, albo np spodnie dobierać tak żeby tyłek wyglądał proporcjonalnie do reszty ciała.

MalenkaK 
Stały User

Wysłany: 2010-07-05, 09:50   

asia22-93 napisał/a:
claudia . napisał/a:

Zgadzam sie ;D
Uwazam tez, ze jednak powinno sie tak ubierac zeby zakryc wady, a pokazac walory ;p. W dzisiejszych czasach mamy dostep praktycznie do wszelkiego rodzaju ubran, mamy przeogromny wybor i mozliwosci. Wiec ubrac sie wygodnie i tak, zeby mozna bylo pokazac nasze walory, nie jest raczej trudne.
W swoim ubraniu powinnismy takze czuc sie pewnie :)

dokladnie tak...bo ja np zawsze bylam szczupla,chociaz teraz przytylam ale nie moge nosic nien ktorych ubran bo wygladaja jak by wisiqaly na wieszaku...i co z tego ze czuje sie w tym dobrze...

sheilven 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-07-05, 12:06   

mam naturalne bariery i choćby fason podobał mi się strasznie, a jeżeli wyglądam w tym nie dokońca tak jak chciałabym, to nie kupię takiej rzeczy, bo i tak wiem, że tego nigdy nie założę. muszę się w ubraniu czuć dobrze, a nie bez przerwy tylko poprawiać i szukać lusterka, zeby ocenić czy nie jestem pasztetowata w tym czymś. a że w sklepach wybór jest teoretycznie duży, to i tak zawsze mam problem, bo szukam ideału, a nie czegoś, co się tylko do niego nieco zbliża.
ale ubieram się tak, żeby atutami grać, maskować te minimalne wady, chociaż na większość fasonów mogęsobi pozwolić, zwyczajnie źle czuję się w bluzkach z falbanami na dole i różnymi takimi pogrubiającymi tyłek.

asia22-93 
User

Imię: Asia

Wysłany: 2010-07-05, 16:17   

legalna napisał/a:
asia22-93 napisał/a:
W dzisiejszych czasach mamy dostep praktycznie do wszelkiego rodzaju ubran, mamy przeogromny wybor i mozliwosci.

A ja bym raczej powiedziała że jak wejdzie jakaś moda to we wszystkich sklepach wisi to samo, cudem można znaleźć coś innego.

Zle mnie zrozumialas. Nie chodzi mi tylko o sklepy takie jakie sa w galeriach handlowych, sa rowniez tzw lumpeksy. Mozna znalezc tam mase rzeczy, ktore sa praktycznie nowe, i jednoczesnie jedyne w swoim rodzaju ;)

Aniołek^^ 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-08-26, 16:52   

Ja uważam, że kobiety grubsze nie powinny nosić obcisłych ciuchów, spódniczek , spodenek, spodni z niskim stanem, oraz rurek.
Po prostu brzydko to wygląda. Powinnyśmy dobierać strój do swojej figury, bo od razu lepiej taka osoba wygląda.

Coffola 
User

Imię: Klaudia

Wysłany: 2010-08-31, 14:08   

Ja nie mam figury modelki i jeśli coś mi się podoba to zawsze najpierw przymierzam i patrzę jak coś na mnie leży. Polecam to każdemu, ponieważ nie można z góry powiedzieć, że coś nam pasuje lub nie. Zawsze lepiej 3 razy przymierzać jeden ciuch, niż potem żałować zakupu i wyglądać w skrajnych przypadkach komicznie. Jeśli komuś nie zależy na wyglądzie, to nie zwraca na to uwagi i tyle :-)

"Statek jest najbezpieczniejszy, kiedy znajduje się w porcie, ale nie po to przecież buduje się statki"

Odpowiedz do tematu