Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-12-13, 13:00
nie jestem ich fanka, ale dwa kawalki ich lubie.
stara dobra "wyprawa nocna"
i "czas na walke"
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Nie nie nie. Ich teksty w ogóle do mnie nie przemawiają. Od razu kojarzą mi się z ziomalami podniecającymi się tym, że piszą na murach JP na 100%, HWDP i myślą, że są kól. Słuchałam wielu ich piosenek i jakoś na wszystkie reaguję negatywnie.
_________________ And all that I can see is just a yellow lemon tree...
Imię: Dawid
Wysłany: 2009-12-13, 14:46
Mają tylko kilka dobrych kawałków które zliczę na palcach dłoni. reszta, to gówno a nie rap. Wolę posłuchać prawdziwego hip hop'u jak gurala, peji, kaczora itd.
Jedyne kawałki firmy które mam na dysku, to "Fałszywe dziwki" i "Mam *****".
_________________ Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski...
Dla mnie to największe marionetki komercyjne i dno jeśli chodzi o teksty. W skrócie ośmieszają polski rap oraz zarabiają na głupiej modzie związanej z JP co promują młode nie ukrywajmy debile. Lubiłem jak działali w podziemiu, ale po płycie przeciwko ku... i biznesu Romana Bosskiego najlepiej jakby zniknęli z polskiej sceny.
Pamietam, że pisałem tutaj źle o Firmie. Moje nastawienie do nich zmieniło się. Wiadomo, ze należałem do tych co jada po Firmie aby być fajnym, z czego jest mi głupio, przykro i czuję się jak hipokryta. Odsłuchałem praktycznie wszystkie kawałki firmy, i muszę stwierdzić, że:
jest to wartościowy rap, pewne sytuacje życiowe doprowadziły do tego, że po części Firma jakby opisywała moją rzeczywistość. Moge ich słuchać cały czas, na okrągło i nie do znudzenia. Tak jestem reprezentantem JP!
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Kicz, gówno, dno. W ogóle nie lubię rapu, ale jak się śpiewa o takich bzdurach i szerzy jakiś debilizm wśród młodzieży, to ja dziękuję z miejsca. Są bardziej wartościowi wykonawcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum