oczywiście mogłyby nastąpić epokowe fale upałów.Tylko zgodnie z fazami klimatycznymi Ziemi(epoka lodowcowa-upał-epoka lodow....itd.)
To właśnie teraz po takich anomaliach(nagły wzrost temperatury Ziemii),które jak już wiesz z moich poprzednich postów, powtarzają się,występuje zwykle gwałtowne ochłodzenie-czyli Epoka Lodowcowa
Oczywiście po ,,globalnym ociepleniu"-które potrwa jeszcze kilka lat,nie od razu nastąpi ochłodzenie.Najpierw wszystko wróci do normy.Za jakieś 200 mniej więcej lat nastąpi ochłodzenie i klimat ziemi stopniowo bedzie przechodził w faze Epoki.
To wszystko wiem,po przeczytaniu tony artykułów i przestudiowaniu różnych wersji
Aha jeszcze jedno
Prądy morskie ciepłe Ziemi ulegną spowolnieniu.Już teraz powoli zwalniają.Ułatwi to szybkie zamarzanie mórz,gdyż ich temperatura będzie zbliżona do 0
Na podstawie jakich źródeł wyciągnęłaś taki wniosek
Może tak.
Naukowcy nazywają ogólnie zjawiska "dziwne" globalnym ociepleniem.
Skoro w Grecji zaczął padać śnieg to jednak jest tutaj coś nie tak.
Śnieg każdemu się kojarzy z zimą i mrozem i uważają, że globalne OCIEPLENIE nie ma tu nic do rzeczy tylko dlatego, że to teoretycznie dwa przeciwne słowa.
Może tak.
Naukowcy nazywają ogólnie zjawiska "dziwne" globalnym ociepleniem.
Skoro w Grecji zaczął padać śnieg to jednak jest tutaj coś nie tak.
Śnieg każdemu się kojarzy z zimą i mrozem i uważają, że globalne OCIEPLENIE nie ma tu nic do rzeczy tylko dlatego, że to teoretycznie dwa przeciwne słowa.
To ja może tak.
W tym temacie jest dużo rzeczy,które warto poczytać,np.wytłumaczenia słowa globalne ocieplenie.W Grecji padał śnieg,ok-to moze być zwiastun całkowitej przewrotności temperatury.
Nie ma? To ciekawe czemu kiedyś zimą dochodziło do -25 stopni (więcej też, ale to nie za czasów mojej mamy ^^), a teraz ledwie - 18. Taki prosty przykład. Będzie gorzej zobaczysz
zacytowane z innego tematu o globalnym. zmieniłaś zdanie?
myślę, że chodziło ci o to, że klimat się ociepla, czyż nie?
_________________ Przypominasz mi zwłoki mojej żony.
"Globalne ocieplenie wywołane przez człowieka" to oczywiście bzdura, na której promowaniu taki Al Gore zarabia grube miliony.
We wczesnym średniowieczu, w Polsce hodowano winogrona. Gdy Wikingowie dotarli do Grenlandii, było tam zieloniutko(skąd nazwa?). A podczas Potopu Szwedzkiego, Bałtyk zamarzał zimą.
Klimat się zmieniał... i będzie się zmieniać! Wkład człowieka w emisje CO2, w porównaniu do np. wulkanów, jest bardzo mały.
Już nie wspominając o tym, że wpływ CO2 na ocieplenie jest bardzo wątpliwy naukowo.
A mimo to, wydaję się na jego ograniczenie grube miliardy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum