Imię: Monia
Wysłany: 2009-09-22, 20:02 Godzina wychowawcza - Ciąża w młodym wieku
Hej ! ;*
Ja jak zwykle z gorącą prośbą do wszystkich na forum otóż muszę na piątek przygotować godzinę wychowawczą, temat - Ciąża w młodym wieku i ogółem wszystko fajnie i w ogóle tylko, że bardzo chciałabym, żeby to było coś oryginalnego .. Ma ktoś z Was może jakieś pomysły? A może ktoś z Was przerabiał też ten temat ;*
Proszę o pomoc ;*
_________________ " Narobić hałasu i zatrzymać gwiazdy status :) "
ale jej bardziej chodzi o to co mogłaby powiedzieć żeby było ciekawie .A nie wygłoscic referat na którym każdy będzie spał. Dajcie spokój bo pod prawie każdym tematem piszecie google! Ach, zapomniałam, wujcio google! Kolejny idiotyczny tekst.
Hm...możesz poszukać jakiś historii o niechcianej ciąży, o dziewczynie która kochała a chłopak stchórzył .To może dać trochę do myślenia. O tym ile dzieci rodzi się żywe... nie dawaj jakiejś pogadanki że to jest złe. Bo każdy ma tego świadomość, że bycie rodzicem w nastoletnim wieku to nic fajnego
Jak nie chcesz schematowo, to radzę znaleźć jakąś dobrą hsitoryjkę i opowiedzieć ją swoimi słowami, a nie czytać z kartki.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
możesz też powiedzieć o tym jak młode matki zabijały swoje nowo narodzone dzieci tuż po porodzie a! możesz pokazać zdjęcia jak wygląda brzuch po porodzie - po tym się ciąży odechciewa :P
_________________ "You may say im a dreamer... But im not the only one..."
W sumie przerabiałam.
Jeżeli nie masz w swoim otoczeniu styczności z młodą matka, będzie ci ciężko coś wymyślić. Tylko błagam! Bez kartki, nie cytuj durnej wikipedii, nie jąkaj się i czytaj kropki! Syfnych referatów sądzę, że cała klasa ma już dość..
_________________ 'kontrasty są potrzebne, by czuć smak życia'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum