albo to była tylko ironia, albo naparwde nie zrozumiałam przesłania xD
pewnie że ironia. chodziło mi o to, że to już lekka przesada. golić wszystko oprócz głowy?? no sorry. to jasne, że niektóre miejsca nie mogą być owłosione, ale bez p r z e s a d y.
to dobry pomysł.
Nie znosze gęstych, czarnych zakudlonych rąk ;p
wcale nie odrastają tak szybko, ale fakt trzeba golić co kilka dni
jednak to kilka chwil, a potem przynajmniej fajnie wyglądasz, bez włosów.
Że Ty nie znosisz ‘zakudlonych’ łap, to już Twój problem. Każdy ma swój gust.
I właśnie, że odrastają szybko!
Golenie rąk to zły pomysł!
lusia napisał/a:
karolakot napisał/a:
Jestem brunetką i co się z tym wiąże mam długie i ciemnie włosy na rękach .
To każda brunetka ma owłosione ręce?
Są jakieś kremy chyba. Podobno po nich wolniej odrastają, bo wiadomo, że jak depilacja to co 3-4 dni, niestety.
[ Dodano: 2009-03-19, 21:47 ]
Albo plastry!
Nie, nie każda brunetka ma owłosione ręce. ‘Są jakieś kremy chyba’ Odpowiedzi tego typu nie są profesjonalne. Chyba- oznacza niepewność. Osoba pyta o poważne porady raczej, więc może jeśli nie wiemy to lepiej się nie wypowiadać?
Plastry jak najbardziej
Cream napisał/a:
Posmaruj specjalną maścią,która rozjaśnia włoski na łapkach!
I następna ‘konkretna’ odpowiedź ;/
Może Pani poda nazwę tego specyfiku?
Iskra napisał/a:
z własnego doświadczenia wiem, że gęstsze nie odrastają, jeżeli nie będziesz ich zapuszczać przez jakiś czas, tylko golić co kilka dni. Będzie git.
To masz kiepskie doświadczenie
‘gęstsze nie odrastają, jeżeli nie będziesz ich zapuszczać’
Zdanie nie jest logiczne. Jakie znaczenie ma to, czy będzie zapuszczać, czy też nie? Włoski i tak będą rosnąć gęstsze.
L. napisał/a:
Lena_no napisał/a:
Potem beda rosły o wiele szybciej i beda ciemniejsze i mocniejsze.
Jak już wcześniej wspominałam, to bzdury, że odrastające włosy są ciemniejsze i szybciej rosną.
No raczej nie fakt, a mit. Czyta się mądre książki i gazety, to się wie.
Radziła bym poczytać więcej tych mądrych książek Bzdura koleżanko!
Noele napisał/a:
Jeśli będziesz golić przy pomocy kremów jak np. Vit (czy jak to się tam pisze) to długo włosków nie będziesz miała, a jak odrosną to taki, jak na początku
Hahaha! A to dobre! ‘Golić przy pomocy kremów Vit’
Po pierwsze Veet, a po drugie kremem Veet się nie goli…nakładasz krem, czekasz i włoski same wypadają.
Amelia napisał/a:
Ja kiedys ogoliłam i teraz tego żałuję, odrosły dłuzsze, co nie wygląda zbyt estetycznie.
I tutaj zgadzam się z koleżanką Wiem to z własnego doświadczenia i odradzam golenie maszynką!
Polecam plastry. Jeżeli chodzi o te preparaty rozjaśniające – to słyszałam o wodzie utlenionej – sprawdziłam i płatkiem z nasączonym wodą utlenioną ocierałam o włoski i nie pomaga. A trzymanie wody bezpośrednio na włoskach dopiero przetestuje :D
Jak widać powyżej w tym temacie wypowiada się wiele osób z nikłą wiedzą i jeszcze będą w te swoje bzdury książki mieszać. Jeżeli się wypowiadacie to bym radziła mówić o konkretach i prawdę.
Kluadia, dziecko kochane.
Jesteś młodsza od niektórych z nas, a uważasz sie za eksperta w dziedzinie golenia rąk, przystopuj.
Kluadia napisał/a:
Że Ty nie znosisz ‘zakudlonych’ łap, to już Twój problem
tak, to mój problem. A czy ja komukolwiek coś narzucam? chodze za Tobą i Ci wmawiam, że obleśnie wyglądasz?
Nie cierpie czarnych włosów na rękach, więc je sobie gole.
Tobie być może to nie pzreszkadza, więc wyglądaj sobie jak chcesz wolny kraj.
Kluadia napisał/a:
I właśnie, że odrastają szybko!
więc nasze organizmy różne funkcjonują.
Włoski oczywiście, że odrastają, ale w moim przypadku nie w jakimś zastraszającym tempie.
Kluadia napisał/a:
że dla Ciebie to zły pomysł, to już Twój problem
jedni lubią gładko, inni wolą wywoływać u niektórych negatywne odczucia.
Kluadia napisał/a:
‘Są jakieś kremy chyba’ Odpowiedzi tego typu nie są profesjonalne.
to może pochwalisz sie swoją wiedzą zamiast pozostać tylko przy krytykowaniu?
Twoja rada z wodą utlenioną też nie sprowadza sie do tych bardziej profesjonalnych, a mimo to zdecydowałaś sie wypowiedzieć.
Każdy próbuje pomóc jak umie, na tym to polega i chwała im za to.
Kluadia napisał/a:
To masz kiepskie doświadczenie
‘gęstsze nie odrastają, jeżeli nie będziesz ich zapuszczać’
przykro mi z powodu Twoich braków w logicznym czytaniu, jeżeli nie jest to zdanie dla Ciebie logiczne.
wiec radze przeczytać je jeszcze raz. i całe! Gęstsze nie odrosną, jeżeli nie bedziesz ich zapuszczać, tylko golić co kilka dni. nie zdążą 'nabrać rozpędu' w ciągu tych 2-4 dni nie zdąży nam sie zrobić dżungla na rękach, a te które lekko odrosną nie będą jeszcze aż tak gęste.
Kluadia napisał/a:
Jak widać powyżej w tym temacie wypowiada się wiele osób z nikłą wiedzą
dlatego nie powiększaj tej grupy
każdy pisze o tym, jak jest w jego przypadku. Jednym włoski rosną szybciej, innym wolniej. Więc nie krytykuj nikogo, bo to nieładnie narzucać swoje, często wzięte z kosmosu, zdanie.
_________________ Bazgram na czystej BIAŁEJ kartce, nie chce wprowadzać poprawek.
Ja swoich rąk nigdy nie goliłam i nie zamierzam. Jestem brunetką, a włosów jakoś nie mam w nadmiarze i nie są wcale ciemne. I jak odrastają to ręce są takie szorstkie, nieprzyjemne. Wiem, bo moja koleżanka goli i czasem miałam przyjemność otrzeć swoją dłoń o jej "szczecinkę" na rękach.
Iskra, się tak nie unoś. =)
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć,
bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.
Imię: Magda
Wysłany: 2009-07-03, 17:43
mnie kumpele namówiły no i zgoliłam wlosy z rak a przeciez wcale ni emusialam bo nie bytlo ich widac..noo tyle ze juz za pozno niestety
_________________ Mówia ze kiedy rodzi sie czlowiek z nieba spada dusza i rozpada sie na dwie czesci..jedna z nich trafia do kobiety, a druga do mezczyzny Natomiast cale zycie polega na odnalezieniu tej drugiej polowy..polowy swojej wlasnej duszy...polowy samego siebie.
Wysłany: 2009-07-03, 17:44
Jestem brunetką, a włosów na rękach nie mam jakichs rzucających sie w oczy. Wkurza mnie, kiedy są długie, a teraz rosną w zastraszająco czybkim tempie, więc dla siebie samej golę. Normlanie maszynką, bo jest wygodniej i szybko.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Co do golenia to nie zbyt dobry pomysł! Ewentulanie plastry bo to wyrywa z cebulkami.
Jak już gdzieś na forum pisałam.. Jest w aptece taki środek który smaruje się na owłosienie i ona słabnie.. Hm lekramują to też w TV. Mój znajomy bardzo sobie chwali.
Pomysł może i dobry, ale musisz liczyć się z tym, że jak zaczniesz golić, będziesz musiała je golić cały czas, bo po zgoleniu włosy odrastają mocniejsze i ciemniejsze.
nigdy nie goliłem i raczej nie będę ale wiem że niektórzy faceci tak robią mówiąc szczerze to jednym z nich jest nawet mój ksiądz z ogólniaka także to raczej u mężczyzn jest dosyć normalne chociaż rzadko spotykane
Wysłany: 2009-07-03, 23:27
Magda17 napisał/a:
Pomysł może i dobry, ale musisz liczyć się z tym, że jak zaczniesz golić, będziesz musiała je golić cały czas, bo po zgoleniu włosy odrastają mocniejsze i ciemniejsze.
a tam, pieprzenie;). Od razu czarne i grube jak nie wiem co urosną;p. Ja raz zgoliłam, z ciekawości. Niby nie mam gęstego owłosienia ale do dup.y mi się goliło, bo strasznie maszynkę zapychało. Ale rozumiem że tak jest zawsze jak coś sie robi po raz pierwszy. Włoski odrosły właściwie takie same. Zaraz po zgoleniu ręce były super gładkie, ale włoski zaczęły odrastać już po kilku dniach i uczucie faktycznie bylo niefajne. Dla mnie golenie rąk jest zbędne, spróbowalam i doszlam do wniosku, że nie chce mi się tego robic co drugi dzien, a wloski na rekach nie są ąz takie zle zeby sie ich pozbywac.
Kluadia, dziecko kochane.
Jesteś młodsza od niektórych z nas, a uważasz sie za eksperta w dziedzinie golenia rąk, przystopuj.
Dla Twojej świadomości...nie jestem już dzieckiem
Może i jestem młodsza, ale przynajmniej podałam swój wiek, a Ty nie i strasznie się wymądrzasz! Poza tym wiek nie określa poziomu wiedzy.
Iskra napisał/a:
chodze za Tobą i Ci wmawiam, że obleśnie wyglądasz?
I dzięki Bogu za to!
karolakot napisał/a:
Jestem brunetką i co się z tym wiąże mam długie i ciemnie włosy na rękach . Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie zaczącich golić ? Czy to jest dobry pomysł ?
A poza tym jak widać wyżej autorka jasno określa cel postu, a nie pyta o to co Ty sądzisz o rękach z gęstym owłosieniem. Robisz OT.
Iskra napisał/a:
więc nasze organizmy różne funkcjonują.
Włoski oczywiście, że odrastają, ale w moim przypadku nie w jakimś zastraszającym tempie.
Włosy, to nie miesiączka, że każdy ma inaczej. Z czasem każdemu rosną mocniejsze, jednemu w zastraszającym tępie, a drugiemu nie.
Iskra napisał/a:
że dla Ciebie to zły pomysł, to już Twój problem
jedni lubią gładko, inni wolą wywoływać u niektórych negatywne odczucia.
To nie jest mój problem. Uwież, że mam wiele poważniejszych rzeczy na głowie.
Poza tym ja nie każe autorce postu nie golić, po prostu mówię jak jest, że golenie rąk to najgorsze wyjście. Lepsza jest depilacja woskiem.
Iskra napisał/a:
to może pochwalisz sie swoją wiedzą zamiast pozostać tylko przy krytykowaniu?
Twoja rada z wodą utlenioną też nie sprowadza sie do tych bardziej profesjonalnych, a mimo to zdecydowałaś sie wypowiedzieć.
Swoją wiedzą już się pochwaliłam. A to z wodą utlenioną to nie rada, tylko ta moja wiedza. Uprzedzam, że to kiepski pomysł, bo juz są posty typu 'użyj czegoś rozjaśniającego'
Iskra napisał/a:
przykro mi z powodu Twoich braków w logicznym czytaniu, jeżeli nie jest to zdanie dla Ciebie logiczne.
wiec radze przeczytać je jeszcze raz. i całe! Gęstsze nie odrosną, jeżeli nie bedziesz ich zapuszczać, tylko golić co kilka dni.
Nie kompromituj się, bo sama masz braki. Tobie radzę przeczytać jeszcze raz.
Cytat:
Gęstsze nie odrosną, jeżeli nie bedziesz ich zapuszczać, tylko golić co kilka dni.
Musze Ci wytłumaczyć sens tego zdania na prosty język, bo jak widać masz problemy z logicznym myśleniem.
Masz sobie włoski i je golisz, golisz, golisz...za każdym razem rosną troszke mocniejsze, ale je golisz gdy maja np 1mm, więc nie widać, że są mocniejsze, ale jednak są mocniejsze!
Iskra napisał/a:
każdy pisze o tym, jak jest w jego przypadku.
Muszę przyznać, że dziwny z Ciebie przypadek
Iskra napisał/a:
Jednym włoski rosną szybciej, innym wolniej. Więc nie krytykuj nikogo, bo to nieładnie narzucać swoje, często wzięte z kosmosu, zdanie.
Czytaj ze zrozumieniem Ja nie krytukuje nikogo, co najwyżej czyjąś niezgodną z prawdą wypowiedź. A swojego zdania tym bardziej nie narzucam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum