Ikony mody ?
Moda jest niezwykle zmienna ,więc sądze ,że i ikony nieustannie się zmieniają zależnie od okresu,stylu.
Osobiście inspirację czerpię z ulicy,nie mam osoby,którą bym notorycznie obserwowała pod tym względem.
Oczywiście nieśmiertelne Marylin Monroe,Coco Chanel , Audrey Hepburn,Brigitte Bardot -w każdej z nich jest to coś,każda z nich pozostawiła po sobie wzorce godne naśladowania,inspiracji,stylu.
Ważne jest,aby tak jak wspomniała sheliven znaleźć inspiracją,a nie stać się kopią.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Kate Moss, Agyness Deyn, Mary-Kate i Ashley Olsen, Keira Knightley i Emma Watson.
sheilven napisał/a:
ikony ikonami, ale ich styl powinien być inspiracją. bezmyślne kopiowanie go jest przykre nawet.
Bezmyślne kopiowanie jest bez sensu, zero wkładu własnego i wyrażania siebie. Dla mnie przez ubiór pokazujemy to kim jesteśmy.
_________________ And in the dark, I can hear your heartbeat,
I tried to find the sound.
But then it stopped, and I was in the darkness,
So darkness I became.
Zielony płaszcz bez rękawów bodajże z końca drugiego sezonu był nieziemski
Nie wiem jaki styl nosi poza serialem, ale ten prezentowany w serialu był całkiem niezły.
ja chyba nie mam osoby, z którą chciałabym się zamienić garderobą. wydaje mi się, że każdy powinien wybierać to, w czym dobrze się czuje i w czym dobrze wygląda. bezmyślne kopiowanie prowadzi tylko do klęski.
i jeśli koniecznie miałabym kogoś wybrać to podpiszę się pod słowami pani powyżej. coco chanel.
Imię: Karolina
Wysłany: 2010-08-23, 16:36
Dla mnie inspiracją jest Alexa Chung. To od niej wzięłam miłość do spódnic w kształcie litery A, bluzek wkładanych w spódnice i długich naszyjników. Oprócz tego Keira Knightley za grunge'owy luzacki sposób noszenia ciuchów i Zoey Deschanel za śliczne sukienki.
_________________ I've never been so colourfully-see-through-head before.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum